| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-08-21 01:09:20
Temat: Re: Pytanie do przepisu/Pomylka w poprzednim liscie
gosia wrote:
> Czy macie jakieś sugestie w sprawie wyeliminowania z przepisu amaretto? Mój
> ukochany tymczasowo otrzymał od lekarza zakaz spożywania alkoholu nawet w
> ilościach śladowych, a jak widzi tiramisu, to oprzeć się mu nie potrafi :)
> No i chciałabym mu przyjemność tymże deserem sprawić, a jednocześnie na
> próbę jego zdrowia nie wystawiać.
> Oczywiście najprostszym rozwiązaniem byłoby nasączenie biszkoptów samą kawą,
> ale amaretto zdecydowanie poprawia smak tiramisu, stąd pytam: macie pomysł
> czym je zastąpić?
NIE MIGDALOWY - przepraszam za bledna wskazowke w poprzednim liscie - chodzi
mi o ANYZOWY olejek, ktory mozna dostac w aptekach.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-08-21 03:43:06
Temat: Re: A moze tiramisu?> to chyba deser serkowy ale nie tiramisu, pierwsze słysze o mielonym
> kokosie czy owocach z puszki a ani słowa o amaretto czy biszkoptach...
We włoszech z tiramisu to tak jak u nas z bigosem każda gospodyni ma
swój przepis. Ja we włoszech, jadłem na ten przykład tiramisu
truskawkowe.
To tylko poza Italią tiramisu przyżądza się na jeden sposób
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J Marusiński
Gdańsk, GG 5420750
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-21 10:47:41
Temat: Re: Pytanie do przepisu> Oczywiscie umawiamy
> sie, ze nie bedziesz oczekiwac tego samego smaku, ale troche w tym
kierunku.
> Magdalena Bassett
>
No oczywiście, mam racjonalne oczekiwania :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |