« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-12-11 11:31:53
Temat: BIGOS SWIATECZNY WARZE...50 litrów, kapusta kiszona i słodka, mięs gotowanych, boczków wędzonych a i
wędzonych a smażonych, takoż kiełbas różnych, grzybów suszonych moc i
przypraw.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-12-11 12:00:02
Temat: Re: BIGOS SWIATECZNY WARZE...
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ghqu77$ois$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> 50 litrów, kapusta kiszona i słodka, mięs gotowanych, boczków wędzonych a
> i
> wędzonych a smażonych, takoż kiełbas różnych, grzybów suszonych moc i
> przypraw.
Ok, ale chuj kogo twoj wyszczany blog?
--
Bluzgacz
bluzgacz(at)gmail.com
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://www.trolling.pl/trolling.htm
Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2008-12-11 12:16:01
Temat: Re: BIGOS SWIATECZNY WARZE...Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ghqu77$ois$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> 50 litrów, kapusta kiszona i słodka, mięs gotowanych, boczków wędzonych a
> i
> wędzonych a smażonych, takoż kiełbas różnych, grzybów suszonych moc i
> przypraw.
Będzie niezła wyżerka w Monarze
--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna http://www.janwer.com/
Nasza siec http://www.fredry.net/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2008-12-11 12:52:41
Temat: Re: BIGOS SWIATECZNY WARZE...Dnia Thu, 11 Dec 2008 12:31:53 +0100, Panslavista napisał(a):
> 50 litrów, kapusta kiszona i słodka, mięs gotowanych, boczków wędzonych a i
> wędzonych a smażonych, takoż kiełbas różnych, grzybów suszonych moc i
> przypraw.
E, ja dopiero za parę dni, bo nie mam gdzie trzymać (zamrażarkę domykam
kolanem), a lodówka za mała; niby mogłabym w garnku na tarasie wystawić,
ale temperatura jeszcze nie jest na tyle stała.
Za 10 dni - robienie kiełbachy i wędzenie wszystkiego, co się pekluje
własnie.
Na talerzu sobie kapustkę kiszoną wyłozyłam i podskubuję w trakcie
sprzatania - orzeźwia i odchudza ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2008-12-11 13:28:17
Temat: Re: BIGOS SWIATECZNY WARZE...
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:x5dlkrs3p3en$.1lfdi8qmnjlo7$.dlg@40tude.net...
> Dnia Thu, 11 Dec 2008 12:31:53 +0100, Panslavista napisał(a):
>
> > 50 litrów, kapusta kiszona i słodka, mięs gotowanych, boczków wędzonych
a i
> > wędzonych a smażonych, takoż kiełbas różnych, grzybów suszonych moc i
> > przypraw.
>
> E, ja dopiero za parę dni, bo nie mam gdzie trzymać (zamrażarkę domykam
> kolanem), a lodówka za mała; niby mogłabym w garnku na tarasie wystawić,
> ale temperatura jeszcze nie jest na tyle stała.
> Za 10 dni - robienie kiełbachy i wędzenie wszystkiego, co się pekluje
> własnie.
>
> Na talerzu sobie kapustkę kiszoną wyłozyłam i podskubuję w trakcie
> sprzatania - orzeźwia i odchudza ;-)
Gotuję jeszcze kapustę słodką - reszta już w kotle. Jeszcze tylko razem
podduszę - dwa gary nie zmieszczą mi się na czteropalnikowej kuchence, a nie
chce mi się wyciągać taboretów - dlatego tylko bigos, bo spokojnie jeszcze
będę wzbogacał różnymi dodatkami i podduszał, a część pójdzie w wecki, więc
od początku ferii do końca roku będę odpoczywał jak co rok na słomie... :-))
A os 01.01 Maruda emerytką...
Czas na nowy model, stary odeślę do jej mamci lub do Londynu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2008-12-11 15:15:15
Temat: Re: BIGOS SWIATECZNY WARZE...Jan Werbiński pisze:
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ghqu77$ois$1@nemesis.news.neostrada.pl...
>> 50 litrów, kapusta kiszona i słodka, mięs gotowanych, boczków
>> wędzonych a i
>> wędzonych a smażonych, takoż kiełbas różnych, grzybów suszonych moc i
>> przypraw.
>
> Będzie niezła wyżerka w Monarze
>
rótfl
--
Posted Via Newsfeeds.com Premium Usenet Newsgroup Service
----------------------------------------------------
------
http://www.Newsfeeds.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2008-12-11 16:30:46
Temat: Re: BIGOS SWIATECZNY WARZE...
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:x5dlkrs3p3en$.1lfdi8qmnjlo7$.dlg@40tude.net...
> Na talerzu sobie kapustkę kiszoną wyłozyłam i podskubuję w trakcie
> sprzatania - orzeźwia i odchudza ;-)
Teraz nie dziwie sie, ze wazysz prawie 70kg majac niecale 160cm karakanie.
Ty chyba to wpierdalasz jak jeszcze na kiblu siedzisz, przeciez ty klofto
srac nie nadazasz.
A do tego jeszcze szambo zamiast mozgu.
--
Bluzgacz
bluzgacz(at)gmail.com
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://www.trolling.pl/trolling.htm
Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2008-12-11 16:31:55
Temat: Re: BIGOS SWIATECZNY WARZE...
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ghr4l3$91$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> Gotuję jeszcze kapustę słodką - reszta już w kotle. Jeszcze tylko razem
> podduszę - dwa gary nie zmieszczą mi się na czteropalnikowej kuchence, a
> nie
> chce mi się wyciągać taboretów - dlatego tylko bigos, bo spokojnie jeszcze
> będę wzbogacał różnymi dodatkami i podduszał, a część pójdzie w wecki,
> więc
> od początku ferii do końca roku będę odpoczywał jak co rok na słomie...
> :-))
> A os 01.01 Maruda emerytką...
> Czas na nowy model, stary odeślę do jej mamci lub do Londynu.
Ok, ale w ktorym oddziale Monaru zapierdalasz na kuchni?
PS. NTG, skoncz blogowac niedorozwiniety trollu.
--
Bluzgacz
bluzgacz(at)gmail.com
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://www.trolling.pl/trolling.htm
Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2008-12-11 17:16:24
Temat: Re: BIGOS SWIATECZNY WARZE...Dnia Thu, 11 Dec 2008 14:28:17 +0100, Panslavista napisał(a):
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:x5dlkrs3p3en$.1lfdi8qmnjlo7$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Thu, 11 Dec 2008 12:31:53 +0100, Panslavista napisał(a):
>>
>>> 50 litrów, kapusta kiszona i słodka, mięs gotowanych, boczków wędzonych
> a i
>>> wędzonych a smażonych, takoż kiełbas różnych, grzybów suszonych moc i
>>> przypraw.
>>
>> E, ja dopiero za parę dni, bo nie mam gdzie trzymać (zamrażarkę domykam
>> kolanem), a lodówka za mała; niby mogłabym w garnku na tarasie wystawić,
>> ale temperatura jeszcze nie jest na tyle stała.
>> Za 10 dni - robienie kiełbachy i wędzenie wszystkiego, co się pekluje
>> własnie.
>>
>> Na talerzu sobie kapustkę kiszoną wyłozyłam i podskubuję w trakcie
>> sprzatania - orzeźwia i odchudza ;-)
>
> Gotuję jeszcze kapustę słodką - reszta już w kotle. Jeszcze tylko razem
> podduszę - dwa gary nie zmieszczą mi się na czteropalnikowej kuchence, a nie
> chce mi się wyciągać taboretów - dlatego tylko bigos, bo spokojnie jeszcze
> będę wzbogacał różnymi dodatkami i podduszał, a część pójdzie w wecki,
To bigos się wekuje??? I to się trzyma???
> więc
> od początku ferii do końca roku będę odpoczywał jak co rok na słomie... :-))
> A os 01.01 Maruda emerytką...
> Czas na nowy model, stary odeślę do jej mamci lub do Londynu.
Odpoczywaj na tej słomie, ile możesz, bo jak będziecie już cały czas oboje
w domu, to się dopiero zacznie - drugi miesiąc miodowy ;-PPP
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2008-12-11 17:22:10
Temat: Re: BIGOS SWIATECZNY WARZE...
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:1ckl247do5kx3$.23099cmlu3ja.dlg@40tude.net...
Stawiam słoje w chłodzirce, resztę w piwnicy - naciągają smaków - w
miarę ubywania. A jaka wygoda - albo pierogi, albo bigos, albo coś innego w
parę minut...
E tam, dopiero zacznie się piekło.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |