Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Baklazanowe (P)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Baklazanowe (P)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-07-18 10:48:18

Temat: Baklazanowe (P)
Od: AgataW <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Chrupiące zawijasy z kurczaka
dla 4 osób

1 mały bakłażan
5 dużych łyżek oleju słonecznikowego
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
4 małe obrane ze skóry filety kurczaka
12 świeżych liści bazylii
8 plasterków bekonu
1 mała drobno pokrojona cebula
1 rozgnieciony ząbek czosnku
1 czerwona i 1 zielona papryka oczyszczone i pokrojone w kostki
1 pokrojona w kostki cykoria
2 duże łyżki przecieru pomidorowego

Pokrój bakłażan na długie plasterki. Posól i zostaw na
durszlaku na 30 minut. Umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie
usmaż plastry bakłażana na oleju, żeby były miękkie i brązowe.
Wysusz na papierowym ręczniku. Posól kurczaka, przykryj liśćmi
bazylii, owiń w plasterki bakłażana i bekonu, popieprz. Rozgrzej
1 łyżkę oleju w garnku i usmaż zawijanki z każdej strony, aż
się zrobią chrupiące. Zmniejsz ogień, przykryj garnek przykrywką
i gotuj jeszcze przez 15 minut. Rozgrzej na patelni pozostały
olej i usmaż w nim cebulę, czosnek, paprykę i cukinie, żeby były
miękkie. Posól, dodaj przecier pomidorowy i gotuj jeszcze
przez dwie minuty. Podawaj kurczaka na gotowanych warzywach.

http://twojstyl.whb.pl/ts_kuchnia/10_baklazan.html

AgataW.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

garam masala
ryz curry
garam masala
Ryba panierowana pieczona (P)
topnik !?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »