Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Bananki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Bananki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-09-18 18:25:40

Temat: Bananki
Od: "Danka" <j...@n...nl> szukaj wiadomości tego autora

Skoro ostatnio tak tu sie duzo mowi o chinszczyznie, to czy moze ktos wie,
jak sie robi te ich pyszne banany w ciescie, podawane z reguly jako deser?
CHodzi mi glownie o to ciasto. Pieczone lub smazone sa chyba w glebokim
tluszczu. Sa tak mieciutkie i slodkie, ze sie rozplywaja w
ustach....Przepadam za nimi! I do restauracji chinskiej chodze glownie z
mysla o tym, ze bede sie mogla ich znowu najesc do bolu brzucha.
Jesli ktos je zna i wie, jak sie je robi, to please, podziel sie swoja
wiedza!
Spragniona chinskich bananow
Danka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-09-18 20:25:09

Temat: Re: Bananki
Od: g...@o...pl (Grzegorz Janoszka) szukaj wiadomości tego autora

Nawiązując do postu z Mon, 18 Sep 2000 20:25:40 +0200 autorstwa Danka
(j...@n...nl):
: Skoro ostatnio tak tu sie duzo mowi o chinszczyznie, to czy moze ktos wie,
: jak sie robi te ich pyszne banany w ciescie, podawane z reguly jako deser?
: CHodzi mi glownie o to ciasto. Pieczone lub smazone sa chyba w glebokim
: tluszczu. Sa tak mieciutkie i slodkie, ze sie rozplywaja w
: ustach....Przepadam za nimi! I do restauracji chinskiej chodze glownie z
: mysla o tym, ze bede sie mogla ich znowu najesc do bolu brzucha.
: Jesli ktos je zna i wie, jak sie je robi, to please, podziel sie swoja
: wiedza!

Na pewno ludzie mnie poprawią dodając bardziej szczegółowe i bardziej
pyszne przepisy, ale ja banany robie w ciescie identycznym jak
nalesnikowe, z tym że zrobione z połowy mniej wody/mleka.
Oczywiście do ciasta można dać kokos, rodzynki i wszelkie inne
szuwarki.

--
Grzegorz Janoszka

Na newsy pisze calkowicie prywatnie.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-09-30 15:13:00

Temat: Re: Bananki
Od: "piotr" <t...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> : Skoro ostatnio tak tu sie duzo mowi o chinszczyznie, to czy moze ktos
wie,
> : jak sie robi te ich pyszne banany w ciescie, podawane z reguly jako
deser?
> : CHodzi mi glownie o to ciasto. Pieczone lub smazone sa chyba w glebokim
> : tluszczu. Sa tak mieciutkie i slodkie, ze sie rozplywaja w
> : ustach....Przepadam za nimi! I do restauracji chinskiej chodze glownie z
> : mysla o tym, ze bede sie mogla ich znowu najesc do bolu brzucha.
> : Jesli ktos je zna i wie, jak sie je robi, to please, podziel sie swoja
> : wiedza!
>
> Na pewno ludzie mnie poprawią dodając bardziej szczegółowe i bardziej
> pyszne przepisy, ale ja banany robie w ciescie identycznym jak
> nalesnikowe, z tym że zrobione z połowy mniej wody/mleka.
> Oczywiście do ciasta można dać kokos, rodzynki i wszelkie inne
> szuwarki.

Witam
ja tez uzywam ciasta nalesnikowego
tylko najpierw bananka obtaczam w cieniutkiej warstwie
cynamonu potem w ciescie i na gleboki tluszcz.smacznego
tpiotr


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

test
Gyros
Co to jest?
Kto może polecić?
Re: Kurczak po chińsku (?)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »