| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-09-18 18:25:40
Temat: BanankiSkoro ostatnio tak tu sie duzo mowi o chinszczyznie, to czy moze ktos wie,
jak sie robi te ich pyszne banany w ciescie, podawane z reguly jako deser?
CHodzi mi glownie o to ciasto. Pieczone lub smazone sa chyba w glebokim
tluszczu. Sa tak mieciutkie i slodkie, ze sie rozplywaja w
ustach....Przepadam za nimi! I do restauracji chinskiej chodze glownie z
mysla o tym, ze bede sie mogla ich znowu najesc do bolu brzucha.
Jesli ktos je zna i wie, jak sie je robi, to please, podziel sie swoja
wiedza!
Spragniona chinskich bananow
Danka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-09-18 20:25:09
Temat: Re: BanankiNawiązując do postu z Mon, 18 Sep 2000 20:25:40 +0200 autorstwa Danka
(j...@n...nl):
: Skoro ostatnio tak tu sie duzo mowi o chinszczyznie, to czy moze ktos wie,
: jak sie robi te ich pyszne banany w ciescie, podawane z reguly jako deser?
: CHodzi mi glownie o to ciasto. Pieczone lub smazone sa chyba w glebokim
: tluszczu. Sa tak mieciutkie i slodkie, ze sie rozplywaja w
: ustach....Przepadam za nimi! I do restauracji chinskiej chodze glownie z
: mysla o tym, ze bede sie mogla ich znowu najesc do bolu brzucha.
: Jesli ktos je zna i wie, jak sie je robi, to please, podziel sie swoja
: wiedza!
Na pewno ludzie mnie poprawią dodając bardziej szczegółowe i bardziej
pyszne przepisy, ale ja banany robie w ciescie identycznym jak
nalesnikowe, z tym że zrobione z połowy mniej wody/mleka.
Oczywiście do ciasta można dać kokos, rodzynki i wszelkie inne
szuwarki.
--
Grzegorz Janoszka
Na newsy pisze calkowicie prywatnie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-30 15:13:00
Temat: Re: Bananki
> : Skoro ostatnio tak tu sie duzo mowi o chinszczyznie, to czy moze ktos
wie,
> : jak sie robi te ich pyszne banany w ciescie, podawane z reguly jako
deser?
> : CHodzi mi glownie o to ciasto. Pieczone lub smazone sa chyba w glebokim
> : tluszczu. Sa tak mieciutkie i slodkie, ze sie rozplywaja w
> : ustach....Przepadam za nimi! I do restauracji chinskiej chodze glownie z
> : mysla o tym, ze bede sie mogla ich znowu najesc do bolu brzucha.
> : Jesli ktos je zna i wie, jak sie je robi, to please, podziel sie swoja
> : wiedza!
>
> Na pewno ludzie mnie poprawią dodając bardziej szczegółowe i bardziej
> pyszne przepisy, ale ja banany robie w ciescie identycznym jak
> nalesnikowe, z tym że zrobione z połowy mniej wody/mleka.
> Oczywiście do ciasta można dać kokos, rodzynki i wszelkie inne
> szuwarki.
Witam
ja tez uzywam ciasta nalesnikowego
tylko najpierw bananka obtaczam w cieniutkiej warstwie
cynamonu potem w ciescie i na gleboki tluszcz.smacznego
tpiotr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |