| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-18 12:00:16
Temat: Basbusa -Hafsa, ratuj!Witajcie
Przepis Hafsy na basbusę spodobał mi się tak bardzo, że mam zamiar go
wypróbować. Martwi mnie jednak, czy rzeczywiście powinno dodać się 3 kostki
roztopionego masła, czy może jest błąd na stronie i powinno być 3/4
kostki???
Ratuj, Hafsa!
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-18 17:15:31
Temat: Re: Basbusa -Hafsa, ratuj!Użytkownik "Dorota***" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c5tqk7$qu4$1@news.onet.pl...
Martwi mnie jednak, czy rzeczywiście powinno dodać się 3 kostki
> roztopionego masła, czy może jest błąd na stronie i powinno być 3/4
> kostki???
> Ratuj, Hafsa!
O matko! naprawde tak jest? Zajrzalam do zeszytu-jest 3/4 kostki, bede
musiaal to poprawic na stronie-przepraszam.
POodam jeszcze raz sklad:
2 szklanki kaszy manny(zwyklej nie blyskawicznej)
3/4-1 szklanka wiorkow kokosowych
1 cukier waniliowy
1/2 szklanki cukru
3/4 kostki roztopionekj margaryny
1 lyzeczka proszku do pieczenia
250ml kefiru(smietany)
szczypta cynamonu
(jako dodtaek-35-40 dkg sera bialego)
Suche skladniki ciasta dokladnie wymieszac, dodac rozxtopiona margaryne i
kefir, wymieszac, odstawic na godzine.
Ulozyc na blasze, pokoric na surowo w kwadraty lub romby.
Upiec na jasno zloty kolor. Jeszcze gorace zalac zimna zalewa.
Zalewa
1,5 szklanki cukru
2 szklanki wody
troche soku z cytryny
Zagotowac wode z cukrem i sokiem z cytryny, by rozpuscil sie cukier, dobrze
oziebic.
To ciasto jest bardzo proste, i bardzo slodkie. Hafsa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-18 17:27:14
Temat: Re: Basbusa -Hafsa, ratuj!
"Hafsa" <a...@n...ma> schrieb im Newsbeitrag
news:c5udhp$7e1$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "Dorota***" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:c5tqk7$qu4$1@news.onet.pl...
> Martwi mnie jednak, czy rzeczywiście powinno dodać się 3 kostki
> > roztopionego masła, czy może jest błąd na stronie i powinno być 3/4
> > kostki???
> > Ratuj, Hafsa!
>
> O matko! naprawde tak jest? Zajrzalam do zeszytu-jest 3/4 kostki,
> Hafsa
Dzieki Wam dziewczyny, bo ja z powodu tych 3 kostek masla zrezygnowalam z
tego przepisu, a taka mialam ochote to wyprobowac :-))
Stara prawda :kto pyta nie bladzi :-)
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-18 17:29:00
Temat: Re: Basbusa -Hafsa, ratuj!Dzięki za odpowiedź, zrobiłam. Wiedziona intuicją - dałam3/4 kostki (ale w
pogotowiu miałam jeszcze dwie w lodówce :-). Dodałam też sera. Wyszło bardzo
dobre, baaaaaaaaaaaardzo słodkie i mokre - następnym razem dam jednak mniej
polewy (myślę, że nawet na szklance można się zatrzymać). Trochę byłam
przerażona, jak ciasto zacząło pływać :-), ale wszystko wsiąkło. Dzięki za
przepis.
Dorota, która nijak nie może zapamiętać nazwy tego ciasta!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-18 20:29:03
Temat: Re: Basbusa -Hafsa, ratuj!Użytkownik "Dorota***" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c5udsm$b6p$1@news.onet.pl...
Dodałam też sera. Wyszło bardzo
> dobre, baaaaaaaaaaaardzo słodkie i mokre - następnym razem dam jednak
mniej
> polewy (myślę, że nawet na szklance można się zatrzymać).
Bedzie za suche. I niesmaczne, Przepis byl n razy testowany w roznych
domach.
Trochę byłam
> przerażona, jak ciasto zacząło pływać :-), ale wszystko wsiąkło. Dzięki za
> przepis.
Ciesze sie,ze ci sie udalo i smakuje. To ciasto lubi szczegolnie moj slubny
i potrafi je zrobic lepiej ode mnie ;-)))
>
> Dorota, która nijak nie może zapamiętać nazwy tego ciasta!
Bo i nazwa egzotyczna, z Bliskiego Wschodu rodem. ( chyba pochodzi z Syrii,
ale glowy nie dam)
Hafsa
--
moj adres:hafsa[małpa]poczta.onet.pl
strona domowa: www.hafsa.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |