Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Basbusa -Hafsa, ratuj!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Basbusa -Hafsa, ratuj!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-04-18 12:00:16

Temat: Basbusa -Hafsa, ratuj!
Od: "Dorota***" <d...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie
Przepis Hafsy na basbusę spodobał mi się tak bardzo, że mam zamiar go
wypróbować. Martwi mnie jednak, czy rzeczywiście powinno dodać się 3 kostki
roztopionego masła, czy może jest błąd na stronie i powinno być 3/4
kostki???
Ratuj, Hafsa!

Dorota


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-04-18 17:15:31

Temat: Re: Basbusa -Hafsa, ratuj!
Od: "Hafsa" <a...@n...ma> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Dorota***" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c5tqk7$qu4$1@news.onet.pl...
Martwi mnie jednak, czy rzeczywiście powinno dodać się 3 kostki
> roztopionego masła, czy może jest błąd na stronie i powinno być 3/4
> kostki???
> Ratuj, Hafsa!

O matko! naprawde tak jest? Zajrzalam do zeszytu-jest 3/4 kostki, bede
musiaal to poprawic na stronie-przepraszam.
POodam jeszcze raz sklad:
2 szklanki kaszy manny(zwyklej nie blyskawicznej)
3/4-1 szklanka wiorkow kokosowych
1 cukier waniliowy
1/2 szklanki cukru
3/4 kostki roztopionekj margaryny
1 lyzeczka proszku do pieczenia
250ml kefiru(smietany)
szczypta cynamonu
(jako dodtaek-35-40 dkg sera bialego)

Suche skladniki ciasta dokladnie wymieszac, dodac rozxtopiona margaryne i
kefir, wymieszac, odstawic na godzine.
Ulozyc na blasze, pokoric na surowo w kwadraty lub romby.
Upiec na jasno zloty kolor. Jeszcze gorace zalac zimna zalewa.

Zalewa
1,5 szklanki cukru
2 szklanki wody
troche soku z cytryny

Zagotowac wode z cukrem i sokiem z cytryny, by rozpuscil sie cukier, dobrze
oziebic.

To ciasto jest bardzo proste, i bardzo slodkie. Hafsa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-18 17:27:14

Temat: Re: Basbusa -Hafsa, ratuj!
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


"Hafsa" <a...@n...ma> schrieb im Newsbeitrag
news:c5udhp$7e1$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "Dorota***" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:c5tqk7$qu4$1@news.onet.pl...
> Martwi mnie jednak, czy rzeczywiście powinno dodać się 3 kostki
> > roztopionego masła, czy może jest błąd na stronie i powinno być 3/4
> > kostki???
> > Ratuj, Hafsa!
>
> O matko! naprawde tak jest? Zajrzalam do zeszytu-jest 3/4 kostki,
> Hafsa

Dzieki Wam dziewczyny, bo ja z powodu tych 3 kostek masla zrezygnowalam z
tego przepisu, a taka mialam ochote to wyprobowac :-))
Stara prawda :kto pyta nie bladzi :-)
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-18 17:29:00

Temat: Re: Basbusa -Hafsa, ratuj!
Od: "Dorota***" <d...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dzięki za odpowiedź, zrobiłam. Wiedziona intuicją - dałam3/4 kostki (ale w
pogotowiu miałam jeszcze dwie w lodówce :-). Dodałam też sera. Wyszło bardzo
dobre, baaaaaaaaaaaardzo słodkie i mokre - następnym razem dam jednak mniej
polewy (myślę, że nawet na szklance można się zatrzymać). Trochę byłam
przerażona, jak ciasto zacząło pływać :-), ale wszystko wsiąkło. Dzięki za
przepis.

Dorota, która nijak nie może zapamiętać nazwy tego ciasta!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-18 20:29:03

Temat: Re: Basbusa -Hafsa, ratuj!
Od: "Hafsa" <a...@n...ma> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Dorota***" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c5udsm$b6p$1@news.onet.pl...
Dodałam też sera. Wyszło bardzo
> dobre, baaaaaaaaaaaardzo słodkie i mokre - następnym razem dam jednak
mniej
> polewy (myślę, że nawet na szklance można się zatrzymać).

Bedzie za suche. I niesmaczne, Przepis byl n razy testowany w roznych
domach.

Trochę byłam
> przerażona, jak ciasto zacząło pływać :-), ale wszystko wsiąkło. Dzięki za
> przepis.

Ciesze sie,ze ci sie udalo i smakuje. To ciasto lubi szczegolnie moj slubny
i potrafi je zrobic lepiej ode mnie ;-)))

>
> Dorota, która nijak nie może zapamiętać nazwy tego ciasta!

Bo i nazwa egzotyczna, z Bliskiego Wschodu rodem. ( chyba pochodzi z Syrii,
ale glowy nie dam)
Hafsa


--
moj adres:hafsa[małpa]poczta.onet.pl
strona domowa: www.hafsa.republika.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Masa do andrutów
Re: apropos śmietanki i nie majonezowi
Re: apropos śmietanki i nie majonezowi
Re: apropos śmietanki i nie majonezowi
Re: Co to jest śmietan-fix???

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »