| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-18 08:53:53
Temat: Re: Masa do andrutówI-Masa baaaaardzo orzechowa:
składniki:
2 łyżki kakao
40 dag cukru kryształu
1 szklanka mleka
1/2 kostki masła
2 łyzki bułki tartej
10-15 dag mielonych orzechów
wykonanie:
1-kakao, cukier wymieszac razem i wlać do mleka
2-razem gotować 5 minut
3-dodać masło, a po rozpuszczeniu bułkę tartą i orzechy i gotować do
gęstości śmietany co trwa bardzo krótko
4-przestudzić lekko i smarować wafle
5-można dodać olejku migdałowego, co podkreśli smak orzechów
II-Wafelki truskawkowe:
składniki:
1 kostka margaryny
3/4 szklanki cukru
20 dag śmietany
galaretka truskawkowa, lub inna dowolna
sposób przygotowania
1. Margarynę roztapiamy na wolnym ogniu z cukrem i śmietaną, zdejmujemy z
ognia, w gorącym rozpuszczamy galaretkę.
2. Odstawiamy masę na chwilę, aby nieco przestygła, a następnie ciepłą
smarujemy wafle.
3. Całość zawijamy w folię i wkładamy najlepiej na całą noc do lodówki.
Użytkownik "Nekase" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:c5s4es$n88$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam pięknie.
> Czy moglibyście mi podać przepis na jakąś smaczną masę do smarowania
> andrutów, tylko aby nie była za bardzo pracochłonna. Dziękuję.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-18 12:22:02
Temat: Re: Masa do andrutówSerdeczne dzięki za przepisiki.
Wypróbuję na następną niedzielę.
Pozdrawiam
Użytkownik "oranda" <o...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c5tfiv$6c8$1@atlantis.news.tpi.pl...
> I-Masa baaaaardzo orzechowa:
>
> składniki:
> 2 łyżki kakao
> 40 dag cukru kryształu
> 1 szklanka mleka
> 1/2 kostki masła
> 2 łyzki bułki tartej
> 10-15 dag mielonych orzechów
> wykonanie:
> 1-kakao, cukier wymieszac razem i wlać do mleka
> 2-razem gotować 5 minut
> 3-dodać masło, a po rozpuszczeniu bułkę tartą i orzechy i gotować do
> gęstości śmietany co trwa bardzo krótko
> 4-przestudzić lekko i smarować wafle
> 5-można dodać olejku migdałowego, co podkreśli smak orzechów
>
> II-Wafelki truskawkowe:
>
> składniki:
> 1 kostka margaryny
> 3/4 szklanki cukru
> 20 dag śmietany
> galaretka truskawkowa, lub inna dowolna
>
> sposób przygotowania
> 1. Margarynę roztapiamy na wolnym ogniu z cukrem i śmietaną, zdejmujemy z
> ognia, w gorącym rozpuszczamy galaretkę.
> 2. Odstawiamy masę na chwilę, aby nieco przestygła, a następnie ciepłą
> smarujemy wafle.
> 3. Całość zawijamy w folię i wkładamy najlepiej na całą noc do lodówki.
>
>
>
>
> Użytkownik "Nekase" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:c5s4es$n88$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Witam pięknie.
> > Czy moglibyście mi podać przepis na jakąś smaczną masę do smarowania
> > andrutów, tylko aby nie była za bardzo pracochłonna. Dziękuję.
> >
> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |