Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.ceti.pl!newsfeed.tpinternet.pl!at
lantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "oranda" <o...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Masa do andrutów
Date: Sun, 18 Apr 2004 10:53:53 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 44
Message-ID: <c5tfiv$6c8$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <c5s4es$n88$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: zyom001.net.autocom.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1082278304 6536 213.134.174.48 (18 Apr 2004 08:51:44
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 18 Apr 2004 08:51:44 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:198103
Ukryj nagłówki
I-Masa baaaaardzo orzechowa:
składniki:
2 łyżki kakao
40 dag cukru kryształu
1 szklanka mleka
1/2 kostki masła
2 łyzki bułki tartej
10-15 dag mielonych orzechów
wykonanie:
1-kakao, cukier wymieszac razem i wlać do mleka
2-razem gotować 5 minut
3-dodać masło, a po rozpuszczeniu bułkę tartą i orzechy i gotować do
gęstości śmietany co trwa bardzo krótko
4-przestudzić lekko i smarować wafle
5-można dodać olejku migdałowego, co podkreśli smak orzechów
II-Wafelki truskawkowe:
składniki:
1 kostka margaryny
3/4 szklanki cukru
20 dag śmietany
galaretka truskawkowa, lub inna dowolna
sposób przygotowania
1. Margarynę roztapiamy na wolnym ogniu z cukrem i śmietaną, zdejmujemy z
ognia, w gorącym rozpuszczamy galaretkę.
2. Odstawiamy masę na chwilę, aby nieco przestygła, a następnie ciepłą
smarujemy wafle.
3. Całość zawijamy w folię i wkładamy najlepiej na całą noc do lodówki.
Użytkownik "Nekase" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:c5s4es$n88$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam pięknie.
> Czy moglibyście mi podać przepis na jakąś smaczną masę do smarowania
> andrutów, tylko aby nie była za bardzo pracochłonna. Dziękuję.
>
>
|