« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-13 19:05:37
Temat: Bazylia w zamrażalniku?Witam wszystkich,
Wyhodowałam sobie w doniczce krzak bazylii a za chwilę wyjeżdżam na urlop i
mam dylemat co z nim zrobić: oddać sąsiadce na przechowanie i ryzykować, że
się zmarnuje, czy ściąć, włożyć do zamrażalnika i zrobić pesto po powrocie.
Co radzicie?
Nika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-14 08:54:57
Temat: Re: Bazylia w zamrażalniku?
Użytkownik Nika <m...@n...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:ajbla6$4qi$...@n...tpi.pl...
> Witam wszystkich,
>
> Wyhodowałam sobie w doniczce krzak bazylii a za chwilę wyjeżdżam na urlop
i
> mam dylemat co z nim zrobić: oddać sąsiadce na przechowanie i ryzykować,
że
> się zmarnuje, czy ściąć, włożyć do zamrażalnika i zrobić pesto po
powrocie.
> Co radzicie?
>
> Nika
>
>
obciąć, wyczyścić, pokroić na jakie się hce kawałki, do woreczka i do
zamrazalnika. To mnie w Austrii zachwyciło, że można kupić w małych
pudełeczkach kartonowych mrożone zioła, całe mieszanki włoskie,
prowansalskie i inne - tak wyglądało z wierzchu jak nasze rosołki winiar czy
knorra :)
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |