Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Bigos - przechowanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Bigos - przechowanie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 17


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-12-12 14:47:22

Temat: Bigos - przechowanie
Od: "Karolina" <b...@p...onet.eu> szukaj wiadomości tego autora

Witam,
przeszukałam serwis i nie znalazłam wątku w którym byłaby rada jak
przechować bigos do świąt.
Dodam, że dziś jest zrobiony i nie będę miała zbytnio czasu w przyszłym
tygodniu żeby robić kolejny więc pytanie do specjalistów - jak go
przechować?
|Czy moge użyć pojemnika Tupperware i zamrozić czy jakoś inaczej?
Nigdy nie zostawiałam bigosu na tak długo stąd moje pytanie.
z góry dziękuję za pomoc.
Karolina


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-12-12 14:49:23

Temat: Re: Bigos - przechowanie
Od: Tatiana <y...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 12 Dec 2006 15:47:22 +0100, Waćpanna lub waćpan Karolina, w
wiadomości <news:elmfe2$c3i$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:

> Witam,
> przeszukałam serwis i nie znalazłam wątku w którym byłaby rada jak
> przechować bigos do świąt.
> Dodam, że dziś jest zrobiony i nie będę miała zbytnio czasu w przyszłym
> tygodniu żeby robić kolejny więc pytanie do specjalistów - jak go
> przechować?

Zamrozić. Będzie pyszny.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Nie przejmuj się maleńka, poniosą Cię... na rękach!
W objęciach ich możesz czuć się wielka, wielka..."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-12-12 14:56:06

Temat: Re: Bigos - przechowanie
Od: "Ovo" <j...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Karolina" <b...@p...onet.eu> wrote in message
news:elmfe2$c3i$1@news.onet.pl...
> Witam,
> przeszukałam serwis i nie znalazłam wątku w którym byłaby rada jak
> przechować bigos do świąt.
> Dodam, że dziś jest zrobiony i nie będę miała zbytnio czasu w przyszłym
> tygodniu żeby robić kolejny więc pytanie do specjalistów - jak go
> przechować?
> |Czy moge użyć pojemnika Tupperware i zamrozić czy jakoś inaczej?
> Nigdy nie zostawiałam bigosu na tak długo stąd moje pytanie.
> z góry dziękuję za pomoc.
> Karolina

Spokojnie możesz zamrozić. Możesz też gorący rozlać do słoików i
przechowywać w chłodziarce lub zimnej piwnicy, a nawet za oknem, byle nie
osłonecznionym i osłonięty czarną folią.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-12-12 17:05:48

Temat: Re: Bigos - przechowanie
Od: Alkmina <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Karolina napisał(a):
> Witam,
> przeszukałam serwis i nie znalazłam wątku w którym byłaby rada jak
> przechować bigos do świąt.
> Dodam, że dziś jest zrobiony i nie będę miała zbytnio czasu w przyszłym
> tygodniu żeby robić kolejny więc pytanie do specjalistów - jak go
> przechować?
> |Czy moge użyć pojemnika Tupperware i zamrozić czy jakoś inaczej?
> Nigdy nie zostawiałam bigosu na tak długo stąd moje pytanie.
> z góry dziękuję za pomoc.
> Karolina
>
>
Spokojnie można zamrozić, nie straci nic na smaku.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-12-12 17:15:49

Temat: Re: Bigos - przechowanie
Od: "Karolina" <b...@p...onet.eu> szukaj wiadomości tego autora

Bardzo dziękuję za rady.
Zamrażam !!!
pozdrowienia,
Karolina

Użytkownik "Karolina" <b...@p...onet.eu> napisał w wiadomości
news:elmfe2$c3i$1@news.onet.pl...
> Witam,
> przeszukałam serwis i nie znalazłam wątku w którym byłaby rada jak
> przechować bigos do świąt.
> Dodam, że dziś jest zrobiony i nie będę miała zbytnio czasu w przyszłym
> tygodniu żeby robić kolejny więc pytanie do specjalistów - jak go
> przechować?
> |Czy moge użyć pojemnika Tupperware i zamrozić czy jakoś inaczej?
> Nigdy nie zostawiałam bigosu na tak długo stąd moje pytanie.
> z góry dziękuję za pomoc.
> Karolina
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-12-12 18:49:23

Temat: Re: Bigos - przechowanie
Od: Alkmina <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Karolina napisał(a):
> Witam,
> przeszukałam serwis i nie znalazłam wątku w którym byłaby rada jak
> przechować bigos do świąt.
> Dodam, że dziś jest zrobiony i nie będę miała zbytnio czasu w przyszłym
> tygodniu żeby robić kolejny więc pytanie do specjalistów - jak go
> przechować?
> |Czy moge użyć pojemnika Tupperware i zamrozić czy jakoś inaczej?
> Nigdy nie zostawiałam bigosu na tak długo stąd moje pytanie.
> z góry dziękuję za pomoc.
> Karolina
>
>
Ja przechowuję w woreczkach do mrożonek, lub w plastikowych pudełkach.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-12-12 23:44:15

Temat: Re: Bigos - przechowanie
Od: "TheArt" <t...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Alkmina napisał(a):
> Karolina napisał(a):
> > Witam,
> > przeszukałam serwis i nie znalazłam wątku w którym byłaby rada jak
> > przechować bigos do świąt.
> > Dodam, że dziś jest zrobiony i nie będę miała zbytnio czasu w przyszłym
> > tygodniu żeby robić kolejny więc pytanie do specjalistów - jak go
> > przechować?
> > |Czy moge użyć pojemnika Tupperware i zamrozić czy jakoś inaczej?
> > Nigdy nie zostawiałam bigosu na tak długo stąd moje pytanie.
> > z góry dziękuję za pomoc.
> > Karolina
> >
> >
> Ja przechowuję w woreczkach do mrożonek, lub w plastikowych pudełkach.

Pasteryzuje

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2006-12-13 09:17:41

Temat: Re: Bigos - przechowanie
Od: "M.Z." <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> >
> >
> Ja przechowuję w woreczkach do mrożonek, lub w plastikowych pudełkach.

Pasteryzuje

A ile razy pasteryzujesz?
MZ


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2006-12-13 09:52:43

Temat: Re: Bigos - przechowanie
Od: "Emek" <k...@y...co.uk> szukaj wiadomości tego autora

Przecież bigos uwielbia być zamrażany. To właśnie nadaje smak bigosowi tak
samo jak wielokrotne odgotowywanie, a co było (może jest nadal) przedmiotem
wielkiej troski UE. A przecież to jest jego największy sam po tych kilku
razach.

Pozdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2006-12-13 10:37:32

Temat: Re: Bigos - przechowanie
Od: "Ania B-J" <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> wielokrotne odgotowywanie, a co było (może jest nadal) przedmiotem
> wielkiej troski UE.

Nie robię tego, zawsze wszystko odgrzewam tylko raz - zupę, bigos, fasolkę itp.

Jeżeli chodzi o przechowywanie - gorący nakładam do słoików, czasem pasteryzuję
i przechowuję w chłodnym miejscu, a że mieszkam w bloku, nie mam chłodnej
piwnicy to trzymam na balkonie. Spokojnie postoi nawet ze 3 m-ce i nie traci
nic z początkowego smaku.

Ania

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Apfelpunsch
proszę o uzupełnienie przepisu na pierniczki Anki
inginio
Patelnie Tefal ...
program pizza?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »