Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Biszkopt jak????

Grupy

Szukaj w grupach

 

Biszkopt jak????

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-03-20 07:52:32

Temat: Biszkopt jak????
Od: "Agnieszka Krawczyk" <a...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Witam!

Mam pytanko czy zna ktoś może doskonały przepis na biszkopt???Ja znam ich
wiele ale musze powiedziec ze nie zawsze
wychodzi.Pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Agnieszka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-03-20 08:05:23

Temat: Re: Biszkopt jak????
Od: "Kasia" <k...@a...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam oto przepis mojej mamy...sprawdzony na tysiące sposobów...

6 jaj
6 kopiastych łyżek cukru
6 kopiastych łyżek mąki(np. 4 zwykłej pszennej i 2 ziemniaczanej, lub po
prostu 6 łyż. pszennej)
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Ubić sztywno pianę. Dodawać po jednej łyżce cukru, ubijać do sztywności,
dodać żółtka i już krótko miksować. Odstawić mikser. Dodawać stopniowo po
jednej łyżce mąki( wymieszanej z cukrem) i mieszać już łyżką drewnianą (!),
lekko pomieszać.Dno blachy wyłożyć papierem do pieczenia( boki nie bo wtedy
siądzie!). Piec w 180 stopniach, patrzeć czy złoto i sprawdzić patyczkiem.
Po wyjęciu wyłożyć do góry dnem.

Pozdrawiam i sukcesów
kasian



Użytkownik "Agnieszka Krawczyk" <a...@p...fm> napisał w wiadomości
news:b5bs0n$nn4$1@zeus.polsl.gliwice.pl...
> Witam!
>
> Mam pytanko czy zna ktoś może doskonały przepis na biszkopt???Ja znam ich
> wiele ale musze powiedziec ze nie zawsze
> wychodzi.Pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
> Agnieszka
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-20 08:59:48

Temat: Re: Biszkopt jak????
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 20 Mar 2003 08:52:32 +0100, "Agnieszka Krawczyk"
<a...@p...fm> wrote:

>Witam!
>
>Mam pytanko czy zna ktoś może doskonały przepis na biszkopt???Ja znam ich
>wiele ale musze powiedziec ze nie zawsze
>wychodzi.Pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
>Agnieszka
>

znam kilka doskonalych. za kazdym razem wychodzi mi gniot, to
moze jednak nie

Trys

K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-20 09:00:16

Temat: Re: Biszkopt jak????
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 20 Mar 2003 08:52:32 +0100, "Agnieszka Krawczyk"
<a...@p...fm> wrote:

>Witam!
>
>Mam pytanko czy zna ktoś może doskonały przepis na biszkopt???Ja znam ich
>wiele ale musze powiedziec ze nie zawsze
>wychodzi.Pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
>Agnieszka
>

p.s. szukaj w archiwum, naprawde tam duzo biszkoptow

Trys
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-20 09:57:00

Temat: Re: Biszkopt jak????
Od: "joanna" <jodo@[cut]tenbit.pl> szukaj wiadomości tego autora

6 jaj
pol szklanki maki
pol szklanki cukru
proszek do pieczenia
wszystko razem zmieszac,wlac do formy, wlozyc do lekko nagrzanego piekarnika
i piec w 160-170 stopniach. Piec okolo 45min.
Moja mama taki piekla, teraz ja taki pieke i zawsze wychodzi.

Pozdrawiam
Joanna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-20 13:04:39

Temat: Re: Biszkopt jak????
Od: "Olka (Ti`Ana)" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 20 Mar 2003 08:52:32 +0100, Waćpanna lub Waćpan Agnieszka
Krawczyk, w wiadomości <b5bs0n$nn4$1@zeus.polsl.gliwice.pl> zawarł, co
następuje:

> Mam pytanko czy zna ktoś może doskonały przepis na biszkopt???Ja znam ich
> wiele ale musze powiedziec ze nie zawsze
> wychodzi.Pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5 jajek
18dag mąki
18dag cukru

żadnego proszku, bo to wtedy nie biszkopt :)
--
Pozdrawiam, Olka (Ti`Ana)
PPW! a poza tym wariatka kuchenna
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=391881

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-20 13:10:28

Temat: Re: Biszkopt jak????
Od: "EWKA" <e...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Przeczytałam w archiwum grupy, że za pytanie( biszkopty, KFC itp.) z tej
grupy czeka lincz i co..............? Ja nie jestem żądna krwi, ale
......... chleba i igrzysk. Ewka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-20 19:09:15

Temat: Re: Biszkopt jak????
Od: a...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

> Przeczytałam w archiwum grupy, że za pytanie( biszkopty, KFC itp.) z tej
> grupy czeka lincz i co..............? Ja nie jestem żądna krwi, ale
> ......... chleba i igrzysk. Ewka

Jestesmy dzis widac w laskawym nastroju :). Poczekaj, az ktos zapyta o
kurczaka, moze byc bardziej krwawo :). Aczkolwiek ostatnio chyba rzadziej
zdarzaja sie pytania o kurczaka - albo to nie sezon, albo FAQ zadzialalo :)))

Pozdrawiam,
AniaR

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-20 19:46:48

Temat: Re: Biszkopt jak????
Od: "Aneta" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora



Użytkownik "Kasia" <k...@a...net.pl> napisał w wiadomości
news:b5bsom$p4i$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam oto przepis mojej mamy...sprawdzony na tysiące sposobów...
>
> 6 jaj
> 6 kopiastych łyżek cukru
> 6 kopiastych łyżek mąki(np. 4 zwykłej pszennej i 2 ziemniaczanej, lub po
> prostu 6 łyż. pszennej)
> 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
>
> Ubić sztywno pianę. Dodawać po jednej łyżce cukru, ubijać do sztywności,
> dodać żółtka i już krótko miksować.

jezeli moge cos wtracic to proponowalabym zeby juz zmiksowane zoltka dodac
do bialek ale juz nie miksowac tylko wymieszac bardzo dokladnie lyzka.
Odstawić mikser. Dodawać stopniowo po
> jednej łyżce mąki( wymieszanej z cukrem) i mieszać już łyżką drewnianą
(!),
> lekko pomieszać.Dno blachy wyłożyć papierem do pieczenia( boki nie bo
wtedy
> siądzie!). Piec w 180 stopniach, patrzeć czy złoto i sprawdzić patyczkiem.
> Po wyjęciu wyłożyć do góry dnem.

po wyjeciu zdjac tortownice. tylko niech ciasto juz bedzie troche
przestudzone

> Pozdrawiam i sukcesów
> kasian
>
pozdrawiam
aneta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-21 17:54:43

Temat: Odp: Biszkopt jak????
Od: "Kianit / D.C." <r...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik joanna <jodo@[cut]tenbit.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:b5c38r$5ss$...@t...icpnet.pl...
> 6 jaj
> pol szklanki maki
> pol szklanki cukru
> proszek do pieczenia
> wszystko razem zmieszac,wlac do formy, wlozyc do lekko nagrzanego
piekarnika
> i piec w 160-170 stopniach. Piec okolo 45min.
> Moja mama taki piekla, teraz ja taki pieke i zawsze wychodzi.

Zmieszać? Ot tak łychą? Czy zastosowałaś skrót myślowy typu : każdy
biszkopt ubija sie tak samo tylko proporcje sie zmieniają ?
Pozdrawiam, Kianit, której narobiliście nie wiem czemu smaka na biszkopt
(to może ja już jednak zrobię ten test?)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Termomix Vorwerk sprzedam
cos w piwie?
papryka
ktos pomoze? ;)
jak sie dolaczyc??(OT)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »