| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-20 07:52:32
Temat: Biszkopt jak????Witam!
Mam pytanko czy zna ktoś może doskonały przepis na biszkopt???Ja znam ich
wiele ale musze powiedziec ze nie zawsze
wychodzi.Pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-03-20 08:05:23
Temat: Re: Biszkopt jak???? Witam oto przepis mojej mamy...sprawdzony na tysiące sposobów...
6 jaj
6 kopiastych łyżek cukru
6 kopiastych łyżek mąki(np. 4 zwykłej pszennej i 2 ziemniaczanej, lub po
prostu 6 łyż. pszennej)
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Ubić sztywno pianę. Dodawać po jednej łyżce cukru, ubijać do sztywności,
dodać żółtka i już krótko miksować. Odstawić mikser. Dodawać stopniowo po
jednej łyżce mąki( wymieszanej z cukrem) i mieszać już łyżką drewnianą (!),
lekko pomieszać.Dno blachy wyłożyć papierem do pieczenia( boki nie bo wtedy
siądzie!). Piec w 180 stopniach, patrzeć czy złoto i sprawdzić patyczkiem.
Po wyjęciu wyłożyć do góry dnem.
Pozdrawiam i sukcesów
kasian
Użytkownik "Agnieszka Krawczyk" <a...@p...fm> napisał w wiadomości
news:b5bs0n$nn4$1@zeus.polsl.gliwice.pl...
> Witam!
>
> Mam pytanko czy zna ktoś może doskonały przepis na biszkopt???Ja znam ich
> wiele ale musze powiedziec ze nie zawsze
> wychodzi.Pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
> Agnieszka
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-20 08:59:48
Temat: Re: Biszkopt jak????On Thu, 20 Mar 2003 08:52:32 +0100, "Agnieszka Krawczyk"
<a...@p...fm> wrote:
>Witam!
>
>Mam pytanko czy zna ktoś może doskonały przepis na biszkopt???Ja znam ich
>wiele ale musze powiedziec ze nie zawsze
>wychodzi.Pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
>Agnieszka
>
znam kilka doskonalych. za kazdym razem wychodzi mi gniot, to
moze jednak nie
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-20 09:00:16
Temat: Re: Biszkopt jak????On Thu, 20 Mar 2003 08:52:32 +0100, "Agnieszka Krawczyk"
<a...@p...fm> wrote:
>Witam!
>
>Mam pytanko czy zna ktoś może doskonały przepis na biszkopt???Ja znam ich
>wiele ale musze powiedziec ze nie zawsze
>wychodzi.Pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
>Agnieszka
>
p.s. szukaj w archiwum, naprawde tam duzo biszkoptow
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-20 09:57:00
Temat: Re: Biszkopt jak????6 jaj
pol szklanki maki
pol szklanki cukru
proszek do pieczenia
wszystko razem zmieszac,wlac do formy, wlozyc do lekko nagrzanego piekarnika
i piec w 160-170 stopniach. Piec okolo 45min.
Moja mama taki piekla, teraz ja taki pieke i zawsze wychodzi.
Pozdrawiam
Joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-20 13:04:39
Temat: Re: Biszkopt jak????Dnia Thu, 20 Mar 2003 08:52:32 +0100, Waćpanna lub Waćpan Agnieszka
Krawczyk, w wiadomości <b5bs0n$nn4$1@zeus.polsl.gliwice.pl> zawarł, co
następuje:
> Mam pytanko czy zna ktoś może doskonały przepis na biszkopt???Ja znam ich
> wiele ale musze powiedziec ze nie zawsze
> wychodzi.Pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5 jajek
18dag mąki
18dag cukru
żadnego proszku, bo to wtedy nie biszkopt :)
--
Pozdrawiam, Olka (Ti`Ana)
PPW! a poza tym wariatka kuchenna
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=391881
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-20 13:10:28
Temat: Re: Biszkopt jak????Przeczytałam w archiwum grupy, że za pytanie( biszkopty, KFC itp.) z tej
grupy czeka lincz i co..............? Ja nie jestem żądna krwi, ale
......... chleba i igrzysk. Ewka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-20 19:09:15
Temat: Re: Biszkopt jak????> Przeczytałam w archiwum grupy, że za pytanie( biszkopty, KFC itp.) z tej
> grupy czeka lincz i co..............? Ja nie jestem żądna krwi, ale
> ......... chleba i igrzysk. Ewka
Jestesmy dzis widac w laskawym nastroju :). Poczekaj, az ktos zapyta o
kurczaka, moze byc bardziej krwawo :). Aczkolwiek ostatnio chyba rzadziej
zdarzaja sie pytania o kurczaka - albo to nie sezon, albo FAQ zadzialalo :)))
Pozdrawiam,
AniaR
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-20 19:46:48
Temat: Re: Biszkopt jak????
Użytkownik "Kasia" <k...@a...net.pl> napisał w wiadomości
news:b5bsom$p4i$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam oto przepis mojej mamy...sprawdzony na tysiące sposobów...
>
> 6 jaj
> 6 kopiastych łyżek cukru
> 6 kopiastych łyżek mąki(np. 4 zwykłej pszennej i 2 ziemniaczanej, lub po
> prostu 6 łyż. pszennej)
> 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
>
> Ubić sztywno pianę. Dodawać po jednej łyżce cukru, ubijać do sztywności,
> dodać żółtka i już krótko miksować.
jezeli moge cos wtracic to proponowalabym zeby juz zmiksowane zoltka dodac
do bialek ale juz nie miksowac tylko wymieszac bardzo dokladnie lyzka.
Odstawić mikser. Dodawać stopniowo po
> jednej łyżce mąki( wymieszanej z cukrem) i mieszać już łyżką drewnianą
(!),
> lekko pomieszać.Dno blachy wyłożyć papierem do pieczenia( boki nie bo
wtedy
> siądzie!). Piec w 180 stopniach, patrzeć czy złoto i sprawdzić patyczkiem.
> Po wyjęciu wyłożyć do góry dnem.
po wyjeciu zdjac tortownice. tylko niech ciasto juz bedzie troche
przestudzone
> Pozdrawiam i sukcesów
> kasian
>
pozdrawiam
aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-21 17:54:43
Temat: Odp: Biszkopt jak????
Użytkownik joanna <jodo@[cut]tenbit.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:b5c38r$5ss$...@t...icpnet.pl...
> 6 jaj
> pol szklanki maki
> pol szklanki cukru
> proszek do pieczenia
> wszystko razem zmieszac,wlac do formy, wlozyc do lekko nagrzanego
piekarnika
> i piec w 160-170 stopniach. Piec okolo 45min.
> Moja mama taki piekla, teraz ja taki pieke i zawsze wychodzi.
Zmieszać? Ot tak łychą? Czy zastosowałaś skrót myślowy typu : każdy
biszkopt ubija sie tak samo tylko proporcje sie zmieniają ?
Pozdrawiam, Kianit, której narobiliście nie wiem czemu smaka na biszkopt
(to może ja już jednak zrobię ten test?)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |