| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-21 08:40:02
Temat: Biszkot z galaretkaPrzepis na biszkopt z galaretka
Skladniki na biszkopt:
- 5 lub 6 jaj
-1 szklanka cukru
- 2 lyzeczki proszku do pieczenia
- 2 lyzeczki octu
3/4 szkl. maki pszennej
1/4 szkl. maki ziemniaczanej
Wykonanie:
Bialka z cukrem ubic na sztywno. Zoltka wymieszac z proszkiem do pieczenia i
octem (zacznie sie pienic i zwiekszy troche swoja objetosc). Nastepnie dodac
to do bialek i ubic. Do tego wsypac make (pszenna i ziemniaczana) i
wymieszac lyzka ( nie ubijac ).Piec 30 - 40 min. 180 C.Gdy biszkopt
wystygnie przecinamy go na pol.
MASA:
1/2 litra smietany i 2 galaretki.
Ugotowac galaretki. Gdy zaczna tezec dodac smietane i czekac az ponownie
zacznie tezec.Nastepnie przekladamy biszkopt ta masa. Przechowujemy w
chlodnym miejscu ( lodowka ). Nie zjadac odrazu po przygotowaniu, niech
dobrze stezeje.
Pozdrawiam
Anna Siudakiewicz
mailto:a...@7...pl
Wroclaw
--
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-22 05:37:34
Temat: Re: Biszkot z galaretkaUżytkownik Anna Siudakiewicz <a...@7...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisała:
> MASA:
> 1/2 litra smietany i 2 galaretki.
> Ugotowac galaretki. Gdy zaczna tezec dodac smietane i czekac az ponownie
> zacznie tezec.Nastepnie przekladamy biszkopt ta masa.
Ile % powinna miec ta smietana?
Galaretki nalezy ugotowac zgodnie z przepisem na opakowaniu,
czy tez w zmniejszonej ilosci wody?
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |