Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Anna Siudakiewicz" <a...@7...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Biszkot z galaretka
Date: Sun, 21 Oct 2001 10:40:02 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 33
Message-ID: <9qu5qh$58t$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pm101.wroclaw.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1003657873 5405 217.96.156.101 (21 Oct 2001 09:51:13 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 21 Oct 2001 09:51:13 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:75719
Ukryj nagłówki
Przepis na biszkopt z galaretka
Skladniki na biszkopt:
- 5 lub 6 jaj
-1 szklanka cukru
- 2 lyzeczki proszku do pieczenia
- 2 lyzeczki octu
3/4 szkl. maki pszennej
1/4 szkl. maki ziemniaczanej
Wykonanie:
Bialka z cukrem ubic na sztywno. Zoltka wymieszac z proszkiem do pieczenia i
octem (zacznie sie pienic i zwiekszy troche swoja objetosc). Nastepnie dodac
to do bialek i ubic. Do tego wsypac make (pszenna i ziemniaczana) i
wymieszac lyzka ( nie ubijac ).Piec 30 - 40 min. 180 C.Gdy biszkopt
wystygnie przecinamy go na pol.
MASA:
1/2 litra smietany i 2 galaretki.
Ugotowac galaretki. Gdy zaczna tezec dodac smietane i czekac az ponownie
zacznie tezec.Nastepnie przekladamy biszkopt ta masa. Przechowujemy w
chlodnym miejscu ( lodowka ). Nie zjadac odrazu po przygotowaniu, niech
dobrze stezeje.
Pozdrawiam
Anna Siudakiewicz
mailto:a...@7...pl
Wroclaw
--
|