Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Blaty do mazurków

Grupy

Szukaj w grupach

 

Blaty do mazurków

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-03-14 20:28:40

Temat: Re: Blaty do mazurków
Od: tucherka <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

batory napisał(a):
> Użytkownik "tucherka" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:d14lf1$45m$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>>>1. Polewa : 250 ml śmietanki (nie tłustej, bo się na polewie porobią
>
> oka),
>
>>>1/3 szklanki cukru, 2 czubate łyżki dobrego ciemnego kakao, 1 czubata
>
> łyżka
>
>>>masła. Wszystko to go garnuszka i gotować na wolnym ogniu aż zacznie
>>>gęstnieć. Polać polewą mazurki, wyrównać, póki ciepła (jak wystygnie to
>
> się
>
>>>w nią nie bardzo daje te migdały wetknąć) przybrać migdałami, orzechami,
>>>skórką pomarańczową.
>>>2. Polewa : kajmak - każdy wie jak
>>>
>>>
>>
>>
>>tzn. ze ...sa dwie polewy ???
>>a jak przekladasz mazurek?? tzn jakie masy robisz i czy moglabys podac
>>przepis ???
>>dzieki :)
>>
>>tuch :)
>
> Są dwie polewy do wyboru, albo jedna albo druga. A przepis, no przecież
> podałam.
> Pozdr. - Agnieszka
>
>


aha bo myslalam ze to sa takie pseudo mazurki z przekladanym
masami....czy cus...musze wyprobowac ten przepis...zrobie jutro :) :)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

czy zna ktoś jakieś fajne przepisy dla cukrzyków???
Marchewka z groszkiem
Jak upiec pieczywo typu wasa?
Dieta i Święta:)
Re: Gdzie przechowywac: oliwy, oleje, ocet...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »