| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-10 12:10:15
Temat: Re: Boczniak a la schabowy??a ja robię tak samo jak schabowe - ale więcej doprawiam pieprzem i innymi
mieszankami przypraw żeby mdłe nie były - ale ja to uwielbiam - mój chłopak
woli oryginalny schabik ;) pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-10 12:32:26
Temat: Boczniak a la schabowy??Bylam wczoraj w supermarkiecie i przy okazji poszukiwania pieczarek tanszych
niz 9 zl za kg (makabra!! ale w koncu znalazlam) zobaczylam zafoliowana
tacke z boczniakami. Byla tam karteczka, ze boczniaki mozna smazyc tak samo
jak kotlety schabowe.
Czyli co, do jajca, do bulki tartej (tudziez maki) i na patelnie? Jesli tak
zrobie, to grzybki beda jadalne i w ogole beda jakos wygladac? Zaryzykowac
czy zapomniec o karteczce?
Kruszynka
--
"Primum non stresere..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-10 12:35:19
Temat: Re: Boczniak a la schabowy??
Użytkownik "Kruszynka" <l...@w...pl> napisał w wiadomości
news:avmego$6bh$1@news.tpi.pl...
> Bylam wczoraj w supermarkiecie i przy okazji poszukiwania pieczarek
tanszych
> niz 9 zl za kg (makabra!! ale w koncu znalazlam) zobaczylam zafoliowana
> tacke z boczniakami. Byla tam karteczka, ze boczniaki mozna smazyc tak
samo
> jak kotlety schabowe.
> Czyli co, do jajca, do bulki tartej (tudziez maki) i na patelnie? Jesli
tak
> zrobie, to grzybki beda jadalne i w ogole beda jakos wygladac? Zaryzykowac
> czy zapomniec o karteczce?
Ja wpierw maczam w mleku, potem w mące, jajku bułce...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-10 12:51:53
Temat: Re: Boczniak a la schabowy??
Użytkownik "Kruszynka" <l...@w...pl> napisał w wiadomości
news:avmego$6bh$1@news.tpi.pl...
> Czyli co, do jajca, do bulki tartej (tudziez maki) i na patelnie? Jesli
tak
> zrobie, to grzybki beda jadalne i w ogole beda jakos wygladac? Zaryzykowac
> czy zapomniec o karteczce?
To niejst żadne ryzyko:)
Tak samo jak w przypadku kań, proponuję jednak zrezygnować z bułki i
pozostać przy mące.
pozdrówki
Quef
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-10 13:19:31
Temat: Re: Boczniak a la schabowy??Zrób spokojnie - będą pyszne. Ja używam też do jajecznicy - pychotka.
A pieczarki kupiłam dziś za 4,50 :))
Pozdrawiam
Kama
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-10 14:40:39
Temat: Re: Boczniak a la schabowy??> Zrób spokojnie - będą pyszne. Ja używam też do jajecznicy - pychotka.
za wszystkie rady wszystkim bardzo dziekuje. Wypraktykuje i doniose jak mi
to wyszlo :))
> A pieczarki kupiłam dziś za 4,50 :))
Kolo mnie jest targ, tam tez sa w takich cenach. Ale wczoraj to z przymusu
do tego marketu polazlam, bo juz bylo po 20.00. Malo mi koszyk na ziemie nie
zlecial. Z dzialu marzywnego na caly sklep dalo sie slyszec:
"yyyyyyyyyyyhhhhhhh?!" W koncu wyszperalam jakies przecenione po 4 zl
(calkiem ladne byly, nic im nie mozna bylo zarzucic, tylko bardzo malutkie).
Z zeby nie bylo OT, to powiem, ze byly mi potrzebne na ciepla kolacje
skladajaca sie z nalesnikow wypelnionych pieczarkami smazonymi z cebulka.
Caloksztalt zapieklam w zaroodpornym naczyniu. Na nalesniki dalam kilka
kawaleczkow masla, zeby nie wyschly. Polecam. Proste wrecz smiesznie, ale
bardzo smaczne i rozgrzewajace :-))
Kruszynka
--
"Primum non stresere..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-10 22:13:44
Temat: Re: Boczniak a la schabowy??> Bylam wczoraj w supermarkiecie i przy okazji poszukiwania pieczarek
tanszych
> niz 9 zl za kg (makabra!! ale w koncu znalazlam)
Tyfusik, życie w małych mazurskiej miejscowości ma dotąd nieznane mi zalety
inne niż spokój zimą i mnóstwo żagli na jeziorach latem ;-)
pzdr Maciek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-12 13:05:56
Temat: Re: Boczniak a la schabowy??Hej
jeśli lubisz ciekawe smaki to polecam również boczniaki smażone z czosnkiem
i zieloną pietruszką.
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |