Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Boczniak a la schabowy??

Grupy

Szukaj w grupach

 

Boczniak a la schabowy??

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-01-10 12:10:15

Temat: Re: Boczniak a la schabowy??
Od: "sMOCZYCA" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

a ja robię tak samo jak schabowe - ale więcej doprawiam pieprzem i innymi
mieszankami przypraw żeby mdłe nie były - ale ja to uwielbiam - mój chłopak
woli oryginalny schabik ;) pozdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-01-10 12:32:26

Temat: Boczniak a la schabowy??
Od: "Kruszynka" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Bylam wczoraj w supermarkiecie i przy okazji poszukiwania pieczarek tanszych
niz 9 zl za kg (makabra!! ale w koncu znalazlam) zobaczylam zafoliowana
tacke z boczniakami. Byla tam karteczka, ze boczniaki mozna smazyc tak samo
jak kotlety schabowe.
Czyli co, do jajca, do bulki tartej (tudziez maki) i na patelnie? Jesli tak
zrobie, to grzybki beda jadalne i w ogole beda jakos wygladac? Zaryzykowac
czy zapomniec o karteczce?

Kruszynka

--
"Primum non stresere..."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-10 12:35:19

Temat: Re: Boczniak a la schabowy??
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kruszynka" <l...@w...pl> napisał w wiadomości
news:avmego$6bh$1@news.tpi.pl...
> Bylam wczoraj w supermarkiecie i przy okazji poszukiwania pieczarek
tanszych
> niz 9 zl za kg (makabra!! ale w koncu znalazlam) zobaczylam zafoliowana
> tacke z boczniakami. Byla tam karteczka, ze boczniaki mozna smazyc tak
samo
> jak kotlety schabowe.
> Czyli co, do jajca, do bulki tartej (tudziez maki) i na patelnie? Jesli
tak
> zrobie, to grzybki beda jadalne i w ogole beda jakos wygladac? Zaryzykowac
> czy zapomniec o karteczce?

Ja wpierw maczam w mleku, potem w mące, jajku bułce...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-10 12:51:53

Temat: Re: Boczniak a la schabowy??
Od: "Quefear" <q...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kruszynka" <l...@w...pl> napisał w wiadomości
news:avmego$6bh$1@news.tpi.pl...

> Czyli co, do jajca, do bulki tartej (tudziez maki) i na patelnie? Jesli
tak
> zrobie, to grzybki beda jadalne i w ogole beda jakos wygladac? Zaryzykowac
> czy zapomniec o karteczce?

To niejst żadne ryzyko:)
Tak samo jak w przypadku kań, proponuję jednak zrezygnować z bułki i
pozostać przy mące.

pozdrówki

Quef


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-10 13:19:31

Temat: Re: Boczniak a la schabowy??
Od: "Kama" <k...@p...pakiet24.pl> szukaj wiadomości tego autora

Zrób spokojnie - będą pyszne. Ja używam też do jajecznicy - pychotka.
A pieczarki kupiłam dziś za 4,50 :))
Pozdrawiam
Kama


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-10 14:40:39

Temat: Re: Boczniak a la schabowy??
Od: "Kruszynka" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Zrób spokojnie - będą pyszne. Ja używam też do jajecznicy - pychotka.

za wszystkie rady wszystkim bardzo dziekuje. Wypraktykuje i doniose jak mi
to wyszlo :))

> A pieczarki kupiłam dziś za 4,50 :))

Kolo mnie jest targ, tam tez sa w takich cenach. Ale wczoraj to z przymusu
do tego marketu polazlam, bo juz bylo po 20.00. Malo mi koszyk na ziemie nie
zlecial. Z dzialu marzywnego na caly sklep dalo sie slyszec:
"yyyyyyyyyyyhhhhhhh?!" W koncu wyszperalam jakies przecenione po 4 zl
(calkiem ladne byly, nic im nie mozna bylo zarzucic, tylko bardzo malutkie).
Z zeby nie bylo OT, to powiem, ze byly mi potrzebne na ciepla kolacje
skladajaca sie z nalesnikow wypelnionych pieczarkami smazonymi z cebulka.
Caloksztalt zapieklam w zaroodpornym naczyniu. Na nalesniki dalam kilka
kawaleczkow masla, zeby nie wyschly. Polecam. Proste wrecz smiesznie, ale
bardzo smaczne i rozgrzewajace :-))

Kruszynka
--
"Primum non stresere..."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-10 22:13:44

Temat: Re: Boczniak a la schabowy??
Od: "MMart" <m...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Bylam wczoraj w supermarkiecie i przy okazji poszukiwania pieczarek
tanszych
> niz 9 zl za kg (makabra!! ale w koncu znalazlam)

Tyfusik, życie w małych mazurskiej miejscowości ma dotąd nieznane mi zalety
inne niż spokój zimą i mnóstwo żagli na jeziorach latem ;-)

pzdr Maciek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-12 13:05:56

Temat: Re: Boczniak a la schabowy??
Od: "M." <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Hej
jeśli lubisz ciekawe smaki to polecam również boczniaki smażone z czosnkiem
i zieloną pietruszką.

M.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

strona www pytanie
Łososiowy kolor łososia
witam piątkowo
gdzie suszone pomidory w Krakowie???
łazanki z kapustą

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »