« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-07 15:07:23
Temat: Bosssski sos do gołąbków.Pytałam niedawno o sos do gołąbków - dziękuję za odpowiedzi - miałam zrobić
paprykowy - ale wróciłam z zakupów bez papryki - zapomniałam.
I jak zwykle przypadek matką wynalazków.
Wszystkim polecam sos do gołąbków jaki zrobiłam - jest bossski!!!
BOSSSKI SOS DO GOŁĄBKÓW warzyw, kasz, mięsa, czegokolwiek
- 2 szklanki wrzącego bulionu warzywnego (może być z kostki)
- puszka przecieru pomidorowego
- duży bardzo ząbek czosnku
- łyżeczka czubata curry
- 1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego (sami sprawdzcie ile będzie wam
odpowiadać - my lubimy ostro)
- 2 łużki pesto czerwonego
- łyżka czubata mąki do zagęszczenia.
- sos sojowy ciemny do smaku
Wszystko po kolei dodawać do wrzącego bulionu DOKŁADNIE MIESZAJĄC.
Jest mocny, aromatyczny, egzotyczny w smaku i naprawdę bossski!
Wyżarłam go chyba z połowę prosto z garnka :)
Sowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |