| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-08 05:44:11
Temat: BrikiCzy ktoś wie co to takiego i jak to się robi ?
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam Jarek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-08 06:38:12
Temat: Re: BrikiOn Thu, 8 Aug 2002 07:44:11 +0200, "jarek"
<j...@p...onet.pl> wrote:
>Czy ktoś wie co to takiego i jak to się robi ?
>Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
>
>Pozdrawiam Jarek
>
chodzi Ci o brik, polnocnoafrykanskie cos? ciasto to troche jak
grckie filo..albo jak tzw sajgonki. nazywa sie to to masouka
(latwo dosc zapamietac, hehehe, mam nadzieje, ze sie nie myle) .
uzywa sie, o ile pamietam z czytania gdzies, jak taka
koperte/kieszen (tak. jak i zastosowanie filo i tych sajgonek) do
napchania jakims przysmakiem i potem jest smazone w glebokim
tluszczu. Konkretow nie wiem,nie robilam, nie pamietam z czytania
(ani gdzie o tym czytalam), ale mnie korci...
na pewno jakas mieszanka baraniny z jarzynami i stosownymi
przyprawami.
blaka mi sie jeszcze po pamieci taki koncept, ze to jest po
prostu smazony dosc jalowy nalesnik napchany roznymi rzeczami i
podsmazony znowu)
czyli pierogi tunezyjskie!!!!!
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |