| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-02-13 09:48:42
Temat: BrukselkaNa jakiś czas zostałem słomianym -
jak gotować brukselkę, ile czasu?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-02-13 10:46:30
Temat: Re: Brukselka> Na jakiś czas zostałem słomianym -
> jak gotować brukselkę, ile czasu?
Do miekkosci, do miekkosci... ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-13 12:59:47
Temat: Re: Brukselkak0m0r wrote:
>> Na jakiś czas zostałem słomianym -
>> jak gotować brukselkę, ile czasu?
> Do miekkosci, do miekkosci... ;)
Witam! I tu sie nie zgodze... ;-) Jestem fanem brukselki od ponad 30 lat i
uwazam, ze powinna byc lekko twarda. Zalezy tez jaka jest srednica glowki,
bo te mniejsze, wiadomo, sa zawsze bardziej miekkie... A srednica jest
bardzo wazna - mniejsze sa delikatne w smaku, a wieksze bardziej
brukselkowo-gorzkie... ;-) Kiedys bylem swiadkiem sortowania brukselki na
export, chyba Niemcy(?) zazyczyli sobie tylko glowki brukselki "nie
mniejsze niz" i "nie wieksze niz". I ja sie im wcale nie dziwie...
Pozdrowienia dla brukselkomanow!
konradus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-15 22:22:30
Temat: Re: BrukselkaOn 2005-02-13 10:48, Użytkownik Ewa Ksiazek napisał:
> Na jakiś czas zostałem słomianym -
> jak gotować brukselkę, ile czasu?
>
>
Ja gorzkiej brukseliki nie lubie wiec gotuje tak:
Wrzucic brukselke do gara i zalac woda. Jak tylko woda zacznie bulgotac
wylac cala wode i nalac nowej. Posolic, dodac troszke cukru(podobno
wtedy brukselka nie traci koloru).
Jesli brukselka jest mrozona mozna odpuscic pierwsze podgotowywanie
Pozdrawiam
Dana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |