Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Brukselka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Brukselka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-02-13 09:48:42

Temat: Brukselka
Od: "Ewa Ksiazek" <e...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Na jakiś czas zostałem słomianym -
jak gotować brukselkę, ile czasu?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-02-13 10:46:30

Temat: Re: Brukselka
Od: "k0m0r" <k...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Na jakiś czas zostałem słomianym -
> jak gotować brukselkę, ile czasu?

Do miekkosci, do miekkosci... ;)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-13 12:59:47

Temat: Re: Brukselka
Od: konradus <m...@k...com> szukaj wiadomości tego autora

k0m0r wrote:

>> Na jakiś czas zostałem słomianym -
>> jak gotować brukselkę, ile czasu?
> Do miekkosci, do miekkosci... ;)

Witam! I tu sie nie zgodze... ;-) Jestem fanem brukselki od ponad 30 lat i
uwazam, ze powinna byc lekko twarda. Zalezy tez jaka jest srednica glowki,
bo te mniejsze, wiadomo, sa zawsze bardziej miekkie... A srednica jest
bardzo wazna - mniejsze sa delikatne w smaku, a wieksze bardziej
brukselkowo-gorzkie... ;-) Kiedys bylem swiadkiem sortowania brukselki na
export, chyba Niemcy(?) zazyczyli sobie tylko glowki brukselki "nie
mniejsze niz" i "nie wieksze niz". I ja sie im wcale nie dziwie...

Pozdrowienia dla brukselkomanow!
konradus

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-15 22:22:30

Temat: Re: Brukselka
Od: Dana <d...@s...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

On 2005-02-13 10:48, Użytkownik Ewa Ksiazek napisał:
> Na jakiś czas zostałem słomianym -
> jak gotować brukselkę, ile czasu?
>
>
Ja gorzkiej brukseliki nie lubie wiec gotuje tak:
Wrzucic brukselke do gara i zalac woda. Jak tylko woda zacznie bulgotac
wylac cala wode i nalac nowej. Posolic, dodac troszke cukru(podobno
wtedy brukselka nie traci koloru).

Jesli brukselka jest mrozona mozna odpuscic pierwsze podgotowywanie

Pozdrawiam
Dana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

sznycle w śmietanie
szybkie dania
forum o naszych zainteresowania - m.in.kuchnia
ciasteczka Kruszyny
Biszkopt

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »