| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-02-11 15:07:19
Temat: BiszkoptWitam,
jak zawsze wiem, ze bedziecie bardzo pomocni i nieocenieni, poszukuje
przepisu na ciasto z owocami ale chodzi o to zeby to bylo cos w rodzaju
biszkoptu, nigdy nie pieklem biszkoptu i nie mam doswiadczenia. Czy mozna po
prostu zrobic ciasto biszkoptowe i przy wylewaniu tego na forme wsadzic do
srodka owoce, np brzoskwinie? Macie jakies sugestie albo sprawdzone przepisy
na takie ciasta? Moja mama wielokrotnie probowala zrobic biszkopt ale jej
zawsze opadal, co zrobic aby tego uniknac? Na jaki stopien nastawic
piekarnik do pieczenia, tzn na 1, 2? Bede bardzo wdzieczny, to ma byc
niespodzianka dla mojej dziewczyny.
Z gory dziekuje za odpowiedzi.
NuttyBoy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-02-11 15:58:31
Temat: Re: Biszkopt
Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:1s8372ladyjmm$.dlg@czarodziejka.net...
(ciach)
> to polecam Puchatka:
> http://glinki.com/?l=t4yxgu
> Pozdrawiam, Ti`Ana
Ooo, wlasnie, zapomnialem o Puchatku. Starosc nie radosc ;)
Dziekuje Tatiano, jesli bys miala jeszcze jakis pomysl to zapostuj na grupe,
bede wdzieczny niezmiernie
Pzdr
NuttyBoy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-12 15:34:52
Temat: Re: Biszkopt
Uzytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisal w wiadomosci
news:110scndmeb8tp12@corp.supernews.com...
> Ja co prawda nie Tatiana, ale podam Ci dwa przepisy.
(ciach)
> Powodzenia
> Magdalena Bassett
Rowniez duze podziekowania za obydwa przepisy.
Pzdr
NuttyBoy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-12 15:46:59
Temat: Re: BiszkoptDnia Fri, 11 Feb 2005 16:07:19 +0100, Waćpanna lub Waćpan *NuttyBoy*, w
wiadomości news:<news:cul62b$2kk7$1@mamut1.aster.pl> zawarł, co następuje:
> jak zawsze wiem, ze bedziecie bardzo pomocni i nieocenieni, poszukuje
> przepisu na ciasto z owocami ale chodzi o to zeby to bylo cos w rodzaju
> biszkoptu, nigdy nie pieklem biszkoptu i nie mam doswiadczenia. Czy mozna po
> prostu zrobic ciasto biszkoptowe i przy wylewaniu tego na forme wsadzic do
> srodka owoce, np brzoskwinie? Macie jakies sugestie albo sprawdzone przepisy
> na takie ciasta? Moja mama wielokrotnie probowala zrobic biszkopt ale jej
> zawsze opadal, co zrobic aby tego uniknac? Na jaki stopien nastawic
> piekarnik do pieczenia, tzn na 1, 2? Bede bardzo wdzieczny, to ma byc
> niespodzianka dla mojej dziewczyny.
Jeśli ma to być coś w rodzaju biszkoptu, to może być to ciasto proszkowe?
Lekkie, smaczne i delikatne? to polecam Puchatka:
http://glinki.com/?l=t4yxgu
W przepisie podane są truskawki, ale ja pieklam także z wiśniami i z
ananasem i takżę wychodzi przepysznie.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-12 16:46:37
Temat: Re: BiszkoptNuttyBoy wrote:
> Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
> news:1s8372ladyjmm$.dlg@czarodziejka.net...
> (ciach)
>
>>to polecam Puchatka:
>>http://glinki.com/?l=t4yxgu
>>Pozdrawiam, Ti`Ana
>
>
> Ooo, wlasnie, zapomnialem o Puchatku. Starosc nie radosc ;)
> Dziekuje Tatiano, jesli bys miala jeszcze jakis pomysl to zapostuj na grupe,
> bede wdzieczny niezmiernie
>
> Pzdr
> NuttyBoy
>
>
Ja co prawda nie Tatiana, ale podam Ci dwa przepisy.
Pierwszy na "latwe ciasto owocowe":
http://tinylink.com/?sCikl1dbJa
a drugi na "biszkopt, ktory sie zawsze udaje":
http://tinylink.com/?4xNryaZkHi
Powodzenia
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-13 08:38:13
Temat: Re: BiszkoptWitam
Ja ostatnio zrobiłam Puchatka z wiśniami i wszystko poszło do psa - zakalec od
góry do dołu. Nie twierdze, że przepis do kitu, bo przecież innym wychodziło. Ja
chyba nastawiłam na zbyt niską temperature i w sumie ciasto zapiekało sie
1godz.15min. Zresztą każde ciasto owocowe, które robie ma zakalec. Mój piekarnik
ma pokętło z wypisanymi cyframi 1,2,3. Zgubiłam instrukcje i nie mam zielonego
pojęcia jaka jest temp. na 1 lub wyżej. Wydaje mi sie że piekłam tego Puchatka
na 3. No i nie wyszło
Może ktoś mi napisze czy rzeczywiście zakalec w Puchatku był winą zbyt niskiej
temperatury.
No i czy ktoś ma piekarnik AMICA na gaz i wie jaką temp. symbolizują
poszczególne cyfry od 1 do 8
Za pomoc z góry dziękuję
pozdrawiam
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-13 08:43:35
Temat: Re: BiszkoptDnia 13 Feb 2005 09:38:13 +0100, Waćpanna lub Waćpan *pusiak*, w wiadomości
news:<news:1fcb.00000006.420f11f4@newsgate.onet.pl> zawarł, co następuje:
> Może ktoś mi napisze czy rzeczywiście zakalec w Puchatku był winą zbyt niskiej
> temperatury.
Wydaje mi się, że jest spore prawdopodobieństwo. Ja na starym piekarniku też
miałam problemy z ustawieniem czegokolwiek, a teraz, odkąd mam piekarnik
elektryczny to nie zdarza mi się ani zakalec, ani spieczenie, bo wiem, jaką
mam temperaturę.
Możę zainwestuj w takie termometr wewątrzpiekarnikowy? Będzie Ci wygodniej?
No i pamiętaj o odsączaniu wiśni, bo te mrożone, czy z kompotu, to straszne
dużo wody mają.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-13 23:11:44
Temat: Re: Biszkopt
> Ja ostatnio zrobiłam Puchatka z wiśniami i wszystko poszło do psa -
> zakalec od
> góry do dołu. Nie twierdze, że przepis do kitu, bo przecież innym
> wychodziło...
Nie tylko tobie nie wyszło, u mnie również zakalec (też z wiśniami) ale dało
się zjeść. Wszystko wg przepisu.
Może następnym razem wyjdzie.
pozdrawiam z zakalcem ;)
leku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |