Data: 2002-11-17 16:07:45
Temat: Bulion rybny?
Od: "Musta" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czy ten kto to nadeslal na strone wie gdzie w Polsce kupic bulion rybny?
ja kupwalem w Londynie
musta
SKLADNIKI SOSU:
3 dl bulionu rybnego /jedna kostka/
1,5 dl wytrawnego bialego wina
3 dl smietany
1/4 laski wanili
sol i pieprz
RESZTA SKLADNIKOW:
500 g dorsza okolo 12 filetow
25 g masla
sol i pieprz
2 lyzki drobno pokrojonego szczypiorku do przybrania
bulion i biale wino wlac do garnka i gotowac az 1/2 dl wyparuje. dodac
smietane i wanilie. gotowac az zgestnieje, posolic popieprzyc, wyjac
wanilie.
dorsz oproszyc sola i pieprzem. obsmazyc na rozgrzanym masle po 2 minuty z
kazdej strony.
na ogrzany talerz wlac sos, ulozyc usmazona rybke i posypac szczypirkiem.
|