Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Bylo:Czosnek marynowany

Grupy

Szukaj w grupach

 

Bylo:Czosnek marynowany

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-08-26 12:30:30

Temat: Bylo:Czosnek marynowany
Od: "Stanislaw" <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ja nie mam problemu co zrobic z czosnkiem marynowanym!!
Moj problem polega na tym jak "go" dobrze zrobic.W miare czesto kupowalem w
zaleznosci od posiadanej kasy w sklepie za kilka do kilkunastu zlotych
malutkie sloiiczki w roznej marynacie.Octowej.paprykowej .oleju itp.Byly to
cale zabki czosnku obrane ze "tzw.skorki"golutkie w marynacie.Super na
zimowe antidotum grypowe. no i nie tylko do roznych saalatek i mies.
Jezeli ktos zna sposoby i przepis na taka marynate to bardzo a to bardzo
prosze podac.Bede wdzieczny przez "cala zime" no i nie tylko.

Pozdrawiam
Stanislaw z Gdanska



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-08-26 13:14:28

Temat: Re: Bylo:Czosnek marynowany
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Stanislaw napisal:

> (...)
> cale zabki czosnku obrane ze "tzw.skorki"golutkie w marynacie.Super na
> zimowe antidotum grypowe. no i nie tylko do roznych saalatek i mies.

Najlepszy czosnek wychodzi mi w fasolce marynowanej, a fasolkę marynuję
z koprem (takim jak do ogórków). Czyli sam czosnek z koprem tez
powinien wyjść dobry.

Krycha

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-26 13:32:49

Temat: Re: Bylo:Czosnek marynowany
Od: "Saman_tha" <s...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora


> Ja nie mam problemu co zrobic z czosnkiem marynowanym!!

a wiec? podziel sie...

:)


--
Saman_tha



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-26 17:41:16

Temat: Re: Bylo:Czosnek marynowany
Od: "Stanislaw" <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Saman_tha napisał(a) w wiadomości: ...
>
>> Ja nie mam problemu co zrobic z czosnkiem marynowanym!!
>
>a wiec? podziel sie...

Ano jak wspominalem uzywam go jako antydotum przed wszelkimi odmianami
grypy w zimie.Wieczorkirm spozywam jeden zabek i zapijam szklanka mleka
.Dzieki temu nie wiem co to lekarz od 20 lat.
Dwa - jako dodatek do surowek warzywnych z umiarkowaniem.Leprzy oczywiscie
jest nie marynowany.
Pokrojone w cenkie plasterki do koreczkow serowo paprykowych i piwkiem
zapijam.
Do sosow - rozgnieciony ale w ostatnim stadium przygotowania aby za mocno
sie nie podgrzewal.Przede szystkim "szamam" zabki w calosci na "surowo".W
zaleznosci od marynaty sa super.
Dlatego poszukuje "znawcow" przygotowania takiej marynaty.


Staniaslaw z Gdanska


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ryby w Łodzi?
kuchnia
alkohol w potrawach OT
Wielka prośba!!!
garnek do prażonek

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »