| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-05-18 17:34:03
Temat: Cake italien mozzarella basilic. (P)
Przygotowanie; 15 minut, pieczenie :40 minut
1 kula mozzarelli
1 duzy pomidor
3 galazki swiezej bazylii
180g maki +maka do wysypania formy
3 jajka
1 opakowanie drozdzy w proszku
10g masla do wysmarowania formy
10 cl mleka
10 cl oliwy
sol, pieprz
Nagrzac piekarnik na 6 (okolo 200C). Obrac pomidora, wyrzucic
pestki i pokroic na drobne kawalki. Mozzarelle pokroic w kostke.
Posiekac bazylie (zostawiajac 6 listkow). Zmieszac make z
drozdzami.Zrobic z nich wulkan i na szczyt wbic jajka. teraz
wyrobic ciasto, dosc energicznie i dlugo.dolewajac w trakcie mleko i
oliwe. Dosolic i popieprzyc.
Po porzadnym wyrobieniu ciasta dodajemy kawaleczki pomidorow,
sera i bazylii. Wkladamy na wysmarowana i oproszona blache (moze
tortownice) Na wierzch ukladamy listki i pieczemy 40 minut.
Podawac ostudzone...
(grupa francuska)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |