Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Cenos pęczak pszenny- czy ktos uzyl do Kutii?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Cenos pęczak pszenny- czy ktos uzyl do Kutii?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-12-21 15:50:36

Temat: Cenos pęczak pszenny- czy ktos uzyl do Kutii?
Od: "Pawel" <p...@n...ld.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Kupilem dzisiaj w sklepie pszenice a wlasciwie peczak pszenny produkcji
Cenosu. Wedlug nazwy na opakowaniu to ma byc wlasnie glowny skladnik kutii.

Czy ktos z Was przygotowywal kutie za pomoca tego produktu? Ciekaw jestem
jak dopasowac proporcje w stosunku normalnej pszenicy? Malo tego, czas
gotowania owego peczaku to 3(!) minuty co w porownaniu z przenica jest
roznica zasadnicza?

Bede wdzieczny za info.

Pozdrawiam,

Paweł


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-12-21 21:42:40

Temat: Re: Cenos pęczak pszenny- czy ktos uzyl do Kutii?
Od: " " <c...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Pawel <p...@n...ld.onet.pl> napisał(a):

> Kupilem dzisiaj w sklepie pszenice a wlasciwie peczak pszenny produkcji
> Cenosu. Wedlug nazwy na opakowaniu to ma byc wlasnie glowny skladnik kutii.
>
> Czy ktos z Was przygotowywal kutie za pomoca tego produktu? Ciekaw jestem
> jak dopasowac proporcje w stosunku normalnej pszenicy? Malo tego, czas
> gotowania owego peczaku to 3(!) minuty co w porownaniu z przenica jest
> roznica zasadnicza?

Kupowałam. Używałam. Nic nie musisz dopasowywać. Traktuj jak normalną
pszenicę na kutię. Nie jestem młynarką ani /?/ kaszarką, ale dla mnie niczym
się nie różnią. Faktycznie, gotuje się krótko, ale trzeba wcześniej
namoczyć. Albo na noc zalać zimną wodą, albo zalać wodą, zagotować i
odstawić na 2-3 godziny. Potem gotuje się /w dużej ilości wody/ naprawdę
szybko. Porządnie odcedzić - i już!

Ania, która co roku robi kutię i zawsze przesadzi z ilością - za duuużo!

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-12-22 11:39:59

Temat: Re: Cenos pęczak pszenny- czy ktos uzyl do Kutii?
Od: Zenon Grodzki <z...@l...blaszak.dom> szukaj wiadomości tego autora


> Ania, która co roku robi kutię i zawsze przesadzi z ilością - za duuużo!

A mogłabyś podać proporcje, bo wygrzebałem jakiś przepis w necie, nie
wiem, czy sprawdzony. Będę robił pierwszy raz, więc wiadomości
z pierwszej ręki, zwłaszcza doświadczonej pierwszej ręki, bardzo się
przydadzą.

Zenon Grodzki

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-12-23 01:15:28

Temat: Re: Cenos pęczak pszenny- czy ktos uzyl do Kutii?
Od: "morghul" <t...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Oj Panie kolego :) Proporcje na kutie? Mak, pszenica, miód i bakalie. To są
jedyne słuszne proporcje :).

--
morghul

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Najbardziej nietypowa potrawa Wigilijna.
polećcie śmietanę do śledzi
Gotowanie jajek w...
Szklistość kapusty kiszonej na ciepło - jak ?
karpie i co dalej?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »