| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-07-21 03:14:20
Temat: Chicken Piccata
Dzis zrobilem to na obiad. Latwe i szybkie pod warunkiem, ze ma sie
wszystkie skladniki.
4 piersi kurze
50g. sherry
50g. kaparkow
sok z jednej cytryny
100 g. slodkiej smietanki kremowki ( heavy wipping cream)
Pobic leciutko piersi plaskim tluczkiem. ( ja robie to przez przezroczysta
folie ). Posolic i popieprzyc. Oproszyc maka. Smazyc na oliwie z oliwek 3
min. z jednej strony. Zmieszac wino, smietanke, sok z cytryny i kaparki z
sokiem w ktorym sa w sloiczku. Wlac to na patelnie. Odparowac wiecej niz
polowe sosu, przekrecajac piersi co jakis czas. Podawac polane sosem i
kaparkami. Calosc przyrzadza sie ok.15 minut.
F.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-07-26 00:03:54
Temat: Re: Chicken Piccata
---- Original Message -----
From: f. <f...@p...net>
To: <p...@n...pl>
Sent: Friday, July 21, 2000 5:14 AM
Subject: Chicken Piccata
>
> Dzis zrobilem to na obiad.
> F.
Bog zaplac, dobry czlowieku:)))))))
Wlasnie potrzebowalam takiego przepisu na karciana kolacje. Bylo boskie!
Podziekowania od calej czworki graczy!
Z pozdrowieniami
Ella Szeremetti
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-26 02:40:33
Temat: Re: Chicken Piccata
Ella Szeremetti <e...@l...pdi.net> wrote in message
news:003a01bff695$138e0de0$e5a374c3@lodz.pdi.net...
>
> ---- Original Message -----
> From: f. <f...@p...net>
> To: <p...@n...pl>
> Sent: Friday, July 21, 2000 5:14 AM
> Subject: Chicken Piccata
> >
> > Dzis zrobilem to na obiad.
> > F.
>
> Bog zaplac, dobry czlowieku:)))))))
> Wlasnie potrzebowalam takiego przepisu na karciana kolacje. Bylo boskie!
> Podziekowania od calej czworki graczy!
> Z pozdrowieniami
> Ella Szeremetti
>
Na karciane kolacje powinno serwowac sie cos co mozna jesc nie odrywajac sie
od gry, jakies kanapki czy cos w tym sensie... Ale skoro smakowal kurczak to
cala przyjemnosc po mojej stronie..Nawet tego "dobrego czlowieka "
przelknalem lzej ......
f.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-26 07:36:08
Temat: Re: Chicken Piccata
----- Original Message -----
From: f. <f...@p...net>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, July 26, 2000 4:40 AM
Subject: Re: Chicken Piccata
>
>
> Ella Szeremetti <e...@l...pdi.net> wrote in message
> news:003a01bff695$138e0de0$e5a374c3@lodz.pdi.net...
> >
> > ---- Original Message -----
> > From: f. <f...@p...net>
> > To: <p...@n...pl>
> > Sent: Friday, July 21, 2000 5:14 AM
> > Subject: Chicken Piccata
> > >
> > > Dzis zrobilem to na obiad.
> > > F.
> >
> > Bog zaplac, dobry czlowieku:)))))))
> > Podziekowania od calej czworki graczy!
> > Z pozdrowieniami
> > Ella Szeremetti
> >
> Na karciane kolacje powinno serwowac sie cos co mozna jesc nie odrywajac
sie
> od gry, jakies kanapki czy cos w tym sensie... Ale skoro smakowal kurczak
to
> cala przyjemnosc po mojej stronie..Nawet tego "dobrego czlowieka "
> przelknalem lzej ......
> f.
BTW; zrobilam z indyka:))))
Kanapki owszem, tez przerabialismy, ale latwiej jest nam robic jedna kolacje
w czasie przerwy niz pojadac. Gramy zwykle kilkanascie godzin....
A zawsze cos rece ubrudzi- i szkoda kart.
Tak, czy siak- dzieki jeszcze raz.
Ella
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |