« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2013-11-05 23:24:00
Temat: Chleb z "Biedronki"Ma ktoś pojęcie jaka jest receptura chleba pieczonego i sprzedawanego w
"Biedronce",jest ciemny i nawet mi smakuje, ale dziwne głosy na temat
receptury dochodzą ...
Pozdrawiam
Jan
---
Ta wiadomość e-mail jest wolna od wirusów i złośliwego oprogramowania, ponieważ
ochrona avast! Antivirus jest aktywna.
http://www.avast.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2013-11-06 08:24:59
Temat: Re: Chleb z "Biedronki"
Użytkownik "jan potulicki" <p...@g...com> napisał w wiadomości
news:52797001$0$2136$65785112@news.neostrada.pl...
> Ma ktoś pojęcie jaka jest receptura chleba pieczonego i sprzedawanego w
> "Biedronce",jest ciemny i nawet mi smakuje, ale dziwne głosy na temat
> receptury dochodzą ...
> Pozdrawiam
> Jan
>
Prawdopodobnie nie ma jednego dostawcy ciemnego chleba dla
wszystkich "Biedronek". Koszty transportu byłyby dość niepraktyczne.
Jeżdżąc trochę po Polsce i kupując w różnych "Lidlach"
zauważyłem, że pod ich własną marką Pilos w różnych obszarach
kraju wyroby mleczne pochodzą z różnych mleczarni.
Pewnie podobnie jest w Biedronce.
A co do receptury, to z żadnego marketu pieczywa szczególnie dobrej jakości
receptur bym się nie spodziewał. Jak też szczególnie "trujących".
Pieczywo tam ma być tanie i tyle (zwłaszcza, że podobno jeszcze czasem
do niego dopłacają - żeby w ogólnym bilansie zarobić na innych produktach).
m
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2013-11-06 12:13:34
Temat: Re: Chleb z "Biedronki"W dniu 2013-11-06 08:24, michalek pisze:
>
>
> Prawdopodobnie nie ma jednego dostawcy ciemnego chleba dla
> wszystkich "Biedronek". Koszty transportu byłyby dość niepraktyczne.
> Jeżdżąc trochę po Polsce i kupując w różnych "Lidlach"
> zauważyłem, że pod ich własną marką Pilos w różnych obszarach
> kraju wyroby mleczne pochodzą z różnych mleczarni.
> Pewnie podobnie jest w Biedronce.
>
Cała sprawa zainteresowała mnie gdy gdzieś na grupie doczytałem o tym ze
ten chleb jest z podłego ziarna i mielonej tektury.Ciekawostką jest ze
ten chleb pieką na miejscu w sklepie, podobnie jest Lidlu.
Pozdrawiam
Jan
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2013-11-23 15:29:30
Temat: Re: Chleb z "Biedronki"Użytkownik "jan potulicki" <p...@g...com> napisał
>
> Cała sprawa zainteresowała mnie gdy gdzieś na grupie doczytałem o
> tym ze ten chleb jest z podłego ziarna i mielonej tektury.
I ty w to uwierzyłeś?
> Ciekawostką jest ze ten chleb pieką na miejscu w sklepie,
Nie pieką tylko "odpiekają" z mrożonych prefabrykatów przywożonych z
fabryki. Takie "pieczywo" jest bardzo atrakcyjne póki ciepłe, w
ostateczności jeszcze przez parę godzin po wystygnięciu, na następny
dzień właściwie niejadalne. To nie jest normalny chleb.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |