Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Chowmein

Grupy

Szukaj w grupach

 

Chowmein

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-03-11 10:31:49

Temat: Chowmein
Od: "Marcin J. Korzonek" <m...@b...gnet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam

Dziwne, myslalem ze to popularne danie....

a nigdzie - w archiwum pl.rec.kuchnia, ani na WWW nie moge znalesc paru
przepisów (rożne rodzaje) na chowmein (chow-mein)

wlasnie kupilem sos sojowy, makaron do chowmein i grzybki mun.

zna ktos z Was jakies ciekawe przepisy ?

pozdrawiam

--

Marcin jakub Korzonek

_______
mailto:m...@b...pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-03-11 14:44:01

Temat: Re: Chowmein (OT)
Od: "Kruszynka" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

"Marcin J. Korzonek" <m...@b...gnet.pl> wrote in message
news:3E6DBB15.3070404@box43.gnet.pl...
> Witam
>
> Dziwne, myslalem ze to popularne danie....
>
> a nigdzie - w archiwum pl.rec.kuchnia, ani na WWW nie moge znalesc paru
> przepisów (rożne rodzaje) na chowmein (chow-mein)
>
> wlasnie kupilem sos sojowy, makaron do chowmein i grzybki mun.
>
> zna ktos z Was jakies ciekawe przepisy ?

Zawsze mnie to zastanawialo... Ja najpierw zdobywam przepis, a potem kupuje
produkty, zeby niepotrzebnie nie wydawac pieniedzy. :))
Ech, pozne przedwiosnie sie na mnie odbija....

Kruszyna
--
"Primum non stresere..."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-11 15:06:00

Temat: Re: Chowmein
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 11 Mar 2003 11:31:49 +0100, "Marcin J. Korzonek"
<m...@b...gnet.pl> wrote:

>Witam
>
>Dziwne, myslalem ze to popularne danie....
>
>a nigdzie - w archiwum pl.rec.kuchnia, ani na WWW nie moge znalesc paru
>przepisów (ro?ne rodzaje) na chowmein (chow-mein)
>
>wlasnie kupilem sos sojowy, makaron do chowmein i grzybki mun.
>
>zna ktos z Was jakies ciekawe przepisy ?
>
>pozdrawiam


w sagan do wrzatku - kluchy, na olej do woka rzucic jarzyny typu
cebula w duzych kawlakach, marchew w slupy, groszek, te grzyby,
moze byc i kurczak w malych kawalkach (ale raczej nie caly ;) ),
szybko to obsmazyc, dozrucic kluchy, obsmazyc, dolac sosu (chow
main najlepszy ;)) i juz. sojowy sos to z malo, sliwkowego
moznaby odrobinke dolozyc albo z cazrnej faosli, troche sherry,
troche maki kartoflanej i lu!

pierzu
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-12 13:30:06

Temat: Re: Chowmein
Od: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Marcin J. Korzonek" wrote:
> wlasnie kupilem sos sojowy, makaron do chowmein i grzybki mun.

a czym sie harakteryzuje ten makaron? co w nim takiego szczegolnego?
czy moze jest to po prostu makaron sojowy lub ryzowy? czy dowolny
makaron-wstazeczki? ogladam wygooglowane zdjecia i trudno sie dopatrzec....
ale tak mniej wiecej wyglada. w dodatku gdzies jest opis, ze ktos jadl
wegetarianskie chowmein, tyle ze ze spaghetti - wiec moze raczej chowghetti
;)

danie to pochodzi z jakiegos bardziej sprecyzowanego regiony, czy jest po
pularne w calej azji?

tak wogole ze znalezieniem przepisow w googlach nie mam problemow -
oczywiscie na anglojezycznych stronach. choc niektore sa jakies dziwne
chyba, a przynajmniej bez zadnego makaronu. nawet przepis na zupe chowmein
sie znajdzie: http://www.tips4me.com/preview_main.asp?tip=rece_vc - tez bez
zadnego makaronu.

w zw. z tym jeszcze jedno pytanie: czy makaron jest tu wogole konieczny? a
te bez makaronu to takie nieklasyczne?

pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/

--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-12 17:40:28

Temat: Re: Chowmein
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 12 Mar 2003 14:30:06 +0100, PatryCCCja
<k...@s...TO_WYTNIJ.pl> wrote:

>"Marcin J. Korzonek" wrote:
>> wlasnie kupilem sos sojowy, makaron do chowmein i grzybki mun.
>
>a czym sie harakteryzuje ten makaron? co w nim takiego szczegolnego?
>czy moze jest to po prostu makaron sojowy lub ryzowy? czy dowolny
>makaron-wstazeczki? ogladam wygooglowane zdjecia i trudno sie dopatrzec....
>ale tak mniej wiecej wyglada. w dodatku gdzies jest opis, ze ktos jadl
>wegetarianskie chowmein, tyle ze ze spaghetti - wiec moze raczej chowghetti
>;)
>
>danie to pochodzi z jakiegos bardziej sprecyzowanego regiony, czy jest po
>pularne w calej azji?
>
>tak wogole ze znalezieniem przepisow w googlach nie mam problemow -
>oczywiscie na anglojezycznych stronach. choc niektore sa jakies dziwne
>chyba, a przynajmniej bez zadnego makaronu. nawet przepis na zupe chowmein
>sie znajdzie: http://www.tips4me.com/preview_main.asp?tip=rece_vc - tez bez
>zadnego makaronu.
>
>w zw. z tym jeszcze jedno pytanie: czy makaron jest tu wogole konieczny? a
>te bez makaronu to takie nieklasyczne?
>
>pat
>--
>vege.pl http://www.vege.pl
>PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
>SPINACZ http://www.spinacz.pl/


Poczytaj tutaj...:
http://chinesefood.about.com/library/weekly/aa113098
.htm

Art(Gruby).

Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ziola
ARCHIWUM
taki mam problem...
biala fasola z puszki... pomysly?...
gotowanie na parze

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »