Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Chrapka na Sękacz

Grupy

Szukaj w grupach

 

Chrapka na Sękacz

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-12 19:56:05

Temat: Chrapka na Sękacz
Od: "Elektroda" <e...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora

Macie może smaczny przepisik na domowy sękacz. Wszelkie jabłeczniki,
śliweczniki narazie mi zbrzydły i bym sobie coś na odmiane ukręcił.

Z góry smacznie dziękuję ;)
(Nie)dzielny kucharz.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-11-12 20:14:10

Temat: Re: Chrapka na Sękacz
Od: i...@r...com.pl (Macabra) szukaj wiadomości tego autora

From: "Elektroda" <e...@h...pl>



> Macie może smaczny przepisik na domowy sękacz. Wszelkie jabłeczniki,
> śliweczniki narazie mi zbrzydły i bym sobie coś na odmiane ukręcił.

Oj, to ciezko bedzie, bo trzba miec specjalny rozen (przez z z kropka).
Dokladnego przepisu szukaj w archiwum.

--
Maya
When God made man, she was only testing

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-13 02:19:16

Temat: Re: Chrapka na Sękacz
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Elektroda wrote:
>
> Macie moýe smaczny przepisik na domowy sŤkacz. Wszelkie jab¸eczniki,
> ćliweczniki narazie mi zbrzyd¸y i bym sobie coć na odmiane ukrŤci¸.
>
> Z g—ry smacznie dziŤkujŤ ;)
> (Nie)dzielny kucharz.



PRZEPIS NA SEKACZ- wedle podrecznika cukierniczego podzielony przez 10
"Skladniki:
170 g masla
170 g cukru - pudru
170 g maki
12 jaj ( ubic piane z 9 bialek)
1/2 laski wanili (zetrzec na tarce)
10 g migdalow (zetrzec na tarce lub blenderem)
30 g skorki pomaranczowej (drobno posiekac)
50 ml smietanki
Maslo utrzec na piane, dodajac stopniowo cukier, make, zoltka i ucierac
przez 2
godziny [mikserem pewnie z 5 minut]. W koncu ucierania dodac piane,
smietanke, migdaly tarte, skorke
pomaranczowa, wanilie i wymieszac. Walek [najwyrazniej urzadzenie do
pieczenia sekacza przed ogniem lub nad ogniem] owinac papierem
pergaminowym, rozgrzac przy ogniu i zaraz oblewac go ciastem. Z poczatku
szybko obracac walkiem, zeby utworzyly sie seki. Ostudzic. Po ostudzeniu
zdjac z walka. Podawac pokrojony w krazki. "

Biorac pod uwage brak domowych urzadzen do robienia sekacza,
zastanawialam sie jak by mozna takie ciasto zrobic "na plasko". Nie
probowalam jeszcze, ale mysle, ze lejac cienkie warstwy do formy ktora
jest umieszczona pod opiekaczem i zapiekajac pomiedzy warstwami mozna
udawac sekacz. Sekow to on miec nie bedzie, ale moze chociaz te warstwy
no i ten smak.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-13 16:33:44

Temat: Re: Chrapka na Sękacz
Od: "Elektroda" <e...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora

Magdalena Bassett napisał(a) w wiadomości: <3...@w...net>...
>Biorac pod uwage brak domowych urzadzen do robienia sekacza,
>zastanawialam sie jak by mozna takie ciasto zrobic "na plasko". Nie
>probowalam jeszcze, ale mysle, ze lejac cienkie warstwy do formy ktora
>jest umieszczona pod opiekaczem i zapiekajac pomiedzy warstwami mozna
>udawac sekacz. Sekow to on miec nie bedzie, ale moze chociaz te warstwy
>no i ten smak.
>Magdalena Bassett
No, dzięki serdecznie za przepisik. Z sękami jak wyjdzie tak wyjdzie, sie
pokombinuje, najważniejszy dla mnie jest ten wspaniały smak... Pychotka
;)))

Gorąco pozdrawiam ;)
Mariusz.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-14 14:40:11

Temat: Re: Chrapka na Sękacz
Od: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

> No, dzięki serdecznie za przepisik. Z sękami jak wyjdzie tak wyjdzie, sie
> pokombinuje, najważniejszy dla mnie jest ten wspaniały smak... Pychotka
> ;)))

Daj prosze znac, co Ci wyszlo. Bo ten smak... ach... jak go lubie :o))))

Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
========================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
========================================


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-17 00:50:15

Temat: Re: Chrapka na Sękacz
Od: "Elektroda" <e...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora

>> No, dzięki serdecznie za przepisik. Z sękami jak wyjdzie tak wyjdzie, sie
>> pokombinuje, najważniejszy dla mnie jest ten wspaniały smak... Pychotka
>> ;)))
>
>Daj prosze znac, co Ci wyszlo. Bo ten smak... ach... jak go lubie :o))))
>
>Bozenka z Wilna :o)
Ano wyszło dosyć, tylko moi starzy trochę się uśmiali z kształtu ale
smaczny, wręcz poezja. Zajadałem się dziś z kawką przed telewizorkiem...

pozdróweczka ;)
Obżarty Mariusz ;)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

OT Cafe Za Slupem
tzw. "detaliczny" opis spotkania ;-)
Dlaczego tak drogo?
jak zrobic?
Wredne misie z TVP

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »