Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Chwalę ciasto Brzoskwiniowiec

Grupy

Szukaj w grupach

 

Chwalę ciasto Brzoskwiniowiec

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-12-26 16:31:26

Temat: Chwalę ciasto Brzoskwiniowiec
Od: "Busia" <b...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Przepis ten podała Asia M. z Olsztyna, piekłam je na święta , jest naprawdę
pyszne. Nie jest bardzo słodkie i ładnie się kroi, gdy postoi w lodówce.brak
mi słów. Polecam :-)

Niesamowicie przejedzona Busia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-12-27 22:47:51

Temat: Re: Chwalę ciasto Brzoskwiniowiec
Od: "szama" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

A czy mogłabyś podać przepis?

Aguś

Użytkownik "Busia" <b...@t...pl> napisał w wiadomości
news:aufalu$81i$1@news.tpi.pl...
> Przepis ten podała Asia M. z Olsztyna, piekłam je na święta , jest
naprawdę
> pyszne. Nie jest bardzo słodkie i ładnie się kroi, gdy postoi w
lodówce.brak
> mi słów. Polecam :-)
>
> Niesamowicie przejedzona Busia
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-28 11:44:29

Temat: RE: Chwalę ciasto Brzoskwiniowiec(P)
Od: j...@s...pl (Joanna Michalska) szukaj wiadomości tego autora

> A czy mogłabyś podać przepis?
>
> Aguś
>
Witam!
Bardzo mi miło, że mój przepis się udał i tak smakował dlatego zamieszczam
go ponownie

brzoskwiniowiec:

2,5 szklanki mąki
5 żółtek (białka na później zostawić)
1 kostka margaryny
szczypta soli
szczypta cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 budynie śmietankowe z cukrem (winiary)
3/4 litra mleka
puszka brzoskwiń duża
pół szklanki cukru pudru

Z mąki, żółtek, margaryny, pr. do pieczenia, soli i cukru zagnieść ciasto.
Wyrobić porządnie i podzielić na dwie części i włożyć do zamrażalnika na
około 2 godziny. Po wyjęciu utrzeć 1 część ciasta na tarce z grubymi
oczkami, lekko przygnieść i zapiec w piekarniku o temperaturze 180c przez 7
minut. W międzyczasie ugotować budyń i gorący wylać na zapieczone ciasto, na
budyń ułożyć pokrojone w paski brzoskwinie. Przygotować pianę z białek
ubitych z pół szklanki cukru pudru i tą pianę wylać na brzoskwinie. Na
koniec zetrzeć drugą część ciasta na białko i piec 35-40 min, w temperaturze
180 c. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Jest bardzo smaczne i ma kilka
warstw. Ja przechowuję je w lodówce.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M. z Olsztyna

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ciasto na pizze
Mam pomysl na torcik, nie wiem jak z proporcjami:(
Plesn
hurrraaa!
Techniki kulinarne

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »