« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-11 14:37:00
Temat: Re: Placek drozdzowy ze sliwkami i migdalowa kruszonka
>
> > "Magdalena Bassett" <m...@o...com> wrote in message
> > news:413F4609.EFAB64CA@olypen.com...
>
> Placek drozdzowy ze sliwkami i migdalowa kruszonka >
> Magdalena Bassett
>
Dziekuje za przepis. Jeszcze jedno pytanie, bo to bedzie moje pierwsze
ciasto drozdzowe w zyciu :-)
Czy uzywasz drozdzy swiezych czy suszonych?
Anita
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-09-11 15:59:49
Temat: Re: Placek drozdzowy ze sliwkami i migdalowa kruszonka
Anita wrote:
> >
> > > "Magdalena Bassett" <m...@o...com> wrote in message
> > > news:413F4609.EFAB64CA@olypen.com...
> >
> > Placek drozdzowy ze sliwkami i migdalowa kruszonka >
> > Magdalena Bassett
> >
>
> Dziekuje za przepis. Jeszcze jedno pytanie, bo to bedzie moje pierwsze
> ciasto drozdzowe w zyciu :-)
> Czy uzywasz drozdzy swiezych czy suszonych?
> Anita
Ja uzywam swiezych jak mam, ale suszonymi tez nie gardze.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-13 15:26:23
Temat: Re: Ciasto Magdaleny Bassett
> Vefour wrote:
>
>>>
>>> Latwe ciasto owocowe
>>> 3/4 (0.75) lyzeczki polskiego/1 lyzeczka amerykanskiego proszku do
>>> pieczenia
>>> Magdalena Bassett
>>
>> Magda, jaka jest i z czego wynika róznica między amerykańskim a polskim
>> proszkiem do pieczenia?
>>
>> Merci z góry
>> --
>> Vefour.pl
>
> Ha! Roznica jest w sile.
> 1 lyzeczka polskiego proszku rowna sie 0.75 lyzeczce amerykanskiego.
> Z czego wynika, to nie wiem, ale spisze Ci tu skladniki tego proszku,
> ktory ja uzywam, bo u nas jest kilka, niektore maja w sobie jakies zwiazki
> aluminium, ktorego ja unikam. Ale wszystkie amerykanskie proszki maja te
> sama sile:
>
> Calcium acid phosphate, bicarbonate of soda, cornstarch from non-GMO corn
>
> Moze ktos przetlumaczy i wytlumaczy.
>
> Magdalena Bassett
Dziekuje uprzejmie. Ciekawe .... Musze kiedyś zaimportować i testy
porównawcze zrobić :)
--
Vefour.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |