Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ciasto Magdaleny Bassett

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ciasto Magdaleny Bassett

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-11 14:37:00

Temat: Re: Placek drozdzowy ze sliwkami i migdalowa kruszonka
Od: "Anita" <a...@s...ca> szukaj wiadomości tego autora


>
> > "Magdalena Bassett" <m...@o...com> wrote in message
> > news:413F4609.EFAB64CA@olypen.com...
>
> Placek drozdzowy ze sliwkami i migdalowa kruszonka >
> Magdalena Bassett
>

Dziekuje za przepis. Jeszcze jedno pytanie, bo to bedzie moje pierwsze
ciasto drozdzowe w zyciu :-)
Czy uzywasz drozdzy swiezych czy suszonych?
Anita


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-11 15:59:49

Temat: Re: Placek drozdzowy ze sliwkami i migdalowa kruszonka
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora



Anita wrote:

> >
> > > "Magdalena Bassett" <m...@o...com> wrote in message
> > > news:413F4609.EFAB64CA@olypen.com...
> >
> > Placek drozdzowy ze sliwkami i migdalowa kruszonka >
> > Magdalena Bassett
> >
>
> Dziekuje za przepis. Jeszcze jedno pytanie, bo to bedzie moje pierwsze
> ciasto drozdzowe w zyciu :-)
> Czy uzywasz drozdzy swiezych czy suszonych?
> Anita

Ja uzywam swiezych jak mam, ale suszonymi tez nie gardze.
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-13 15:26:23

Temat: Re: Ciasto Magdaleny Bassett
Od: Vefour <v...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Vefour wrote:
>
>>>
>>> Latwe ciasto owocowe
>>> 3/4 (0.75) lyzeczki polskiego/1 lyzeczka amerykanskiego proszku do
>>> pieczenia
>>> Magdalena Bassett
>>
>> Magda, jaka jest i z czego wynika róznica między amerykańskim a polskim
>> proszkiem do pieczenia?
>>
>> Merci z góry
>> --
>> Vefour.pl
>
> Ha! Roznica jest w sile.
> 1 lyzeczka polskiego proszku rowna sie 0.75 lyzeczce amerykanskiego.
> Z czego wynika, to nie wiem, ale spisze Ci tu skladniki tego proszku,
> ktory ja uzywam, bo u nas jest kilka, niektore maja w sobie jakies zwiazki
> aluminium, ktorego ja unikam. Ale wszystkie amerykanskie proszki maja te
> sama sile:
>
> Calcium acid phosphate, bicarbonate of soda, cornstarch from non-GMO corn
>
> Moze ktos przetlumaczy i wytlumaczy.
>
> Magdalena Bassett

Dziekuje uprzejmie. Ciekawe .... Musze kiedyś zaimportować i testy
porównawcze zrobić :)
--
Vefour.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Sowy kanie
odzyskane brzoskwinie
Pizza z orzechami
nalewka z żurawin
jakie sa zalety woka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »