Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sowy kanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sowy kanie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-08 17:17:12

Temat: Sowy kanie
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora

Wczoraj z nieba mi spadlo ponad 20 pieknych kani. Na obiad zjedlismy
szesc, panierowane w jajku i mace. Teraz chcialabym znalezc jakis inny
ciekawy przepis, specyficznie na kanie. Czy ktos moze podrzucic cos
ciekawego?
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-08 19:42:10

Temat: Re: Sowy kanie
Od: "Trafak" <t...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:413F3E96.14E164F1@olypen.com...
> Wczoraj z nieba mi spadlo ponad 20 pieknych kani. Na obiad zjedlismy
> szesc, panierowane w jajku i mace. Teraz chcialabym znalezc jakis inny
> ciekawy przepis, specyficznie na kanie. Czy ktos moze podrzucic cos
> ciekawego?
> Magdalena Bassett
>

Nie jest to nic ciekawego, ale ja ostatnio smażę kanie tylko posolone.
Dawniej robiłem w panierce, ale w tym roku doszedłem do wniosku, ze panierka
zabija większość smaku.
Trafak


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-09 07:17:19

Temat: Re: Sowy kanie
Od: "H.W." <h...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:413F3E96.14E164F1@olypen.com...
> Czy ktos moze podrzucic cos
> ciekawego?
> Magdalena Bassett
Ciekawego na pewno nie, ale może trochę innego. Myślę, że może pokroić
je na kawałki i zrobić w śmietanie, ale nie wiem, bo kanie jadłam chyba
tylko dwa razy w życiu. Pozdrawiam. H.




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-09 11:52:52

Temat: Re: Sowy kanie
Od: "gdaMa" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Trafak" napisał w wiadomości news:chnn9t$9bt$1@news.onet.pl...
> Nie jest to nic ciekawego, ale ja ostatnio smażę kanie tylko posolone.

i tylko na maśle... mniammmmmm!! TZ za to smaży sobie w panierce i na
oleju... bleee...

gdaMa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-09 12:21:43

Temat: Re: Sowy kanie
Od: "Ivan" <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w
wiadomości news:413F3E96.14E164F1@olypen.com...
> Wczoraj z nieba mi spadlo ponad 20 pieknych kani. Na obiad
zjedlismy
> szesc, panierowane w jajku i mace. Teraz chcialabym znalezc
jakis inny
> ciekawy przepis, specyficznie na kanie. Czy ktos moze podrzucic
cos
> ciekawego?
Hmmm... A może coś takiego, nie wiem jak się to nazywa, ale to
podobno czeska potrawa. Składa się taki torcik z plastrów żółtego
sera i szynki(?), panieruje i smaży. Jakby do tego zamiast wędliny
(albo i razem) włożył grzyby, to może by coś dobrego wyszło?

--
Pozdrawiam
Ivan

Jeśli chcesz pisać na priv, wywal "conieco" z adresu


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-09 16:36:14

Temat: Re: Sowy kanie
Od: "ktosia" <k...@U...o2.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Hmmm... A może coś takiego, nie wiem jak się to nazywa, ale to
> podobno czeska potrawa. Składa się taki torcik z plastrów żółtego


fonetycznie nazwa tej potrawy to "prazony syr"

pzdr
Ktoska


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-09 20:40:53

Temat: Re: Sowy kanie
Od: "Trafak" <t...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "ktosia" <k...@U...o2.pl> napisał w wiadomości
news:chq10u$kll$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> > Hmmm... A może coś takiego, nie wiem jak się to nazywa, ale to
> > podobno czeska potrawa. Składa się taki torcik z plastrów żółtego
>
>
> fonetycznie nazwa tej potrawy to "prazony syr"
>
> pzdr
> Ktoska
>
jeżeli już to "vyprazany syr"
nie żebym się czepiał :-)
Trafak


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-10 04:50:06

Temat: Re: Sowy kanie
Od: "ktosia" <k...@U...o2.pl> szukaj wiadomości tego autora

> > fonetycznie nazwa tej potrawy to "prazony syr"
> >
> > pzdr
> > Ktoska
> >
> jeżeli już to "vyprazany syr"
> nie żebym się czepiał :-)
> Trafak
>
Jestem pewna ze w slowackich i czeskich knajpach zdarzalo mi sie
kilkakrotnie zamawiac "prazony syr", Nasi ziomkowie propagujacy kulinaria w
necie, nazywaja ta potrawe zarowno "prazonym syrem"
http://groups-beta.google.com/groups/search?q=prazon
y+syr&Submit3=Search+Groups
jak i "wyprazanym syrem"
http://groups-beta.google.com/groups/search?hl=&q=wy
prazany+syr&qt_s=Search+Groups.
To drugie haslo pojawilo sie czesciej. Niemniej jestem pewna ze nazawa
"prazony syr" funkcjonuje u naszych polodniowych sasiadow (jednych i
drugich). Nieporozumienie pewno wynika z tego, ze obie nazwy funkcjonuja
rownolegle.

pzdr
Ktoska


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-10 07:33:34

Temat: Re: Sowy kanie
Od: "JerzyN" <N...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "ktosia" <k...@U...o2.pl> napisał w wiadomości
news:chrc0c$a5e$1@nemesis.news.tpi.pl...

> Jestem pewna ze w slowackich i czeskich knajpach zdarzalo mi sie
> kilkakrotnie zamawiac "prazony syr", [...]

Wyniki 1 - 4 spośród około 6 dla zapytania prazony syr. (Znaleziono w
0,17 sek.)
Wyniki 1 - 69 spośród około 180 dla zapytania vyprazany syr. (Znaleziono
w 0,32 sek.)
Wyniki 1 - 100 spośród około 660 dla zapytania smazeny syr. (Znaleziono
w 1,24 sek.)
;-)
--
Pozdrawiam, Jerzy


---
List wolny od wirusów.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.754 / Virus Database: 504 - Release Date: 04-09-06


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-10 07:51:18

Temat: Re: Sowy kanie
Od: Marian Białosiewicz <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Ivan napisał:
> Hmmm... A może coś takiego, nie wiem jak się to nazywa, ale to
> podobno czeska potrawa. Składa się taki torcik z plastrów żółtego
> sera i szynki(?), panieruje i smaży. Jakby do tego zamiast wędliny
> (albo i razem) włożył grzyby, to może by coś dobrego wyszło?

Vyprážaný syr

400 g syra na vyprážanie, 2 vajcia, 2 lyžice mlieka (bieleho vína),
hladká múka, olej na vyprážanie, strúhanka, soľ.

Syr nakrájame na rezne, ktoré obalíme múkou, vajcami rozšľahanými s
mliekom a nakoniec preosiatou strúhankou. Obalené rezne vypražíme v
rozpálenom oleji z oboch strán. Obdobne pripravujeme aj vyprážaný syr
plnený šunkou. Medzi dva tenké plátky syra vložíme plátok šunky,
spojíme, obalíme a vypražíme.

Podávame s hranolkami alebo opekanými zemiakmi a s tatárskou omáčkou.


--
Marian

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

odzyskane brzoskwinie
Pizza z orzechami
nalewka z żurawin
jakie sa zalety woka
goraca prosba jersey black butter

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »