| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-10-19 15:42:59
Temat: Ciasto - ciastka ze śmietaną?Witam, właśnie zrobiłam sobie serek z mleka "prosto od krowy", a wcześniej
ściągnęłam z niego (tego mleka:) sporo gęstej, dobrej śmietany. Nie mam
pomysłu, jak ją wykorzystać, a nie postoi mi za długo w lodówce...
Macie jakiś pomysł? Jest jej ok. szklanki.
Pozdr. Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-10-19 15:46:46
Temat: Re: Ciasto - ciastka ze śmietaną?
"Ewa W" <e...@b...wroc.pl> wrote in message
news:ffajar$euj$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam, właśnie zrobiłam sobie serek z mleka "prosto od krowy", a wcześniej
> ściągnęłam z niego (tego mleka:) sporo gęstej, dobrej śmietany. Nie mam
> pomysłu, jak ją wykorzystać, a nie postoi mi za długo w lodówce...
> Macie jakiś pomysł? Jest jej ok. szklanki.
>
> Pozdr. Ewa
Rurki z bitą śmietaną - piecze się prostokąty ciasta i na gorąco zwija -
najlepiej na formach przewidzanych do tego, ale można na dowolnym okrągłym
przedmiocie - zastygnięte nie zmieni kształtu, śmietanę się ubija na pianę -
trzeba uważać, aby nie zrobić masła i przy pomocy rożka i woreczka lub
strzykawki do zdobienia nabija się te rurki...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-10-19 16:09:30
Temat: Re: Ciasto - ciastka ze śmietaną?Dzięki, ale nie sprecyzowałam: śmietana jest b. gęsta i już kwaśna.
Pozdr. Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-10-19 16:40:39
Temat: Re: Ciasto - ciastka ze śmietaną?
"Ewa W" <e...@b...wroc.pl> wrote in message
news:ffaksd$k7r$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Dzięki, ale nie sprecyzowałam: śmietana jest b. gęsta i już kwaśna.
>
> Pozdr. Ewa
Racuchy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-10-19 16:57:05
Temat: Re: Ciasto - ciastka ze śmietaną?Ewa W pisze:
> Dzięki, ale nie sprecyzowałam: śmietana jest b. gęsta i już kwaśna.
Placki ziemniaczane.
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-10-21 18:48:25
Temat: Re: Ciasto - ciastka ze śmietaną?
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ffamo4$qem$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Racuchy
Dzięki, właśnie zrobiłam i były ekstra. Dodałam tylko kefir, bo trochę gęste
ciasto było.
Pozdr. Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |