| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-10-19 15:49:48
Temat: Flądra smażona w głębokim olejuWitam.
Kupiłem flądrę i chcę ją zrobić tak jak w smażalni nad morzem.
Co mam robić po kolei żeby było OK?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-10-19 15:55:57
Temat: Re: Flądra smażona w głębokim olejuA pisze:
> Witam.
>
> Kupiłem flądrę i chcę ją zrobić tak jak w smażalni nad morzem.
> Co mam robić po kolei żeby było OK?
>
Myślę, że robisz mnie w konia, ale niech stracę: sam pytałem o to samo
miesiąc wcześniej.
Takiego samego smaku nie osiągniesz, ale najbardziej zbliżony:
umyć, posolić, oprószyć mąką, włożyć na dość głęboki rozgrzany tłuszcz.
Najpierw ciemnym bokiem, potem jasnym. Po dwie-trzy minuty.
Zjeść.
--
JackOss - po kiego mi sygnaturka?!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-10-19 19:41:13
Temat: Re: Flądra smażona w głębokim olejuŚwiadomie, albo i nie A napisał(a):
> Kupiłem flądrę i chcę ją zrobić tak jak w smażalni nad morzem.
> Co mam robić po kolei żeby było OK?
Nie da się, nikt tak starego oleju w domu nie ma ;)
Dobrze posolić na noc lub na cały dzień, potem na 2 godziny przełożyć
cebulą, i na koniec usunąć cebulę i zalać maślanką i potrzymać kolejne 2
godziny.
Wypłukać, albo i nie, do mąki i na gorący olej. Cebula daje świetny
aromat, a maślanka aksamitny smak.
Smacznego... może by tak z zamrażarki trochę "płaszczek" wydobyć? ;)
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |