| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-06-16 11:36:21
Temat: Ciasto na cienka wloska pizzeWitam
Testowalem ostatnio pare ciast na pizze i wyszly calkiem dobre ale szukam
przepisu na takie ciasto jak mozna zjesc we wloskiej restauracji - bardzo
cieniusienkie (ono chyba nie jest drozdzowe ?).
Moze ktos podac linka ?
Pozdrawiam
Kuba
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-06-16 12:39:17
Temat: Re: Ciasto na cienka wloska pizzeProszę bardzo!;)
http://ag.bocznica.org/
Jeannette
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-16 22:25:20
Temat: Re: Ciasto na cienka wloska pizzeUżytkownik "Jeannette" <j...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> Proszę bardzo!;)
> http://ag.bocznica.org/
Dziekuje bardzo, ale wiesz nie na darmo pisalem, ze testowalem rozne ciasta
i nie byly one typowo cienkie/wloskie - a przepisy na nie mialem wlasnie z
googl'a. Caly problem polega na tym, ze przepisow jest cala masa a ja nie
moge testowac w nieskonczonosc - a na razie nie mozna poczuc smaku ciasta
wyskakujacego ze stacji dyskietek i wlasnie dlatego pytam czy ktos kto wie o
co mi chodzi moze podac przepis.
Pozdrawiam
Kuba
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-17 12:55:43
Temat: Re: Ciasto na cienka wloska pizzeja mam przepis ktory byl wykorzystany przez wlocha, na kursach kuchni
wloskiej, sam z niego nie robilem poniewaz nie mialem czasu ale jemu wyszlo
super
skladniki:
1kg bialej maki
600g cieplej wody
15g drozdzy piwnych
2cl olliwy z oliwek
wymieszac drozdze z woda, a nastepnie dodac do maki i zagniesc. dodac oliwe
z oliwek i szczeypte soli, caly czas energicznie zagniatajac. przygotowac
kulki ciasta o wadze mniej wiecej 120g jedna, odlozyc je na bok przykrywajac
sucha sciereczka i poczekac az ciasto dwukrotnie zwiekszy swoja objetosc.
nastepnie nadac ciastu odpowiedni ksztalt przy pomocy walka oraz przy pomocy
rak.
cienko musisz rozwalkowac
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |