« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-29 19:34:57
Temat: Ciasto weekendoweHejka;-)))
No to wklepuje obiecany przepis;-)
4 jaja
3/4 szklanki mleka
kostka margaryny (250 g)
szklanka cukru
6 dkg drozdzy
1/2 kg maki
Wymieszac jajka, mleko, letnia margaryne rozpuszczona, cukier, drozdze
rozpuszczone w niewielkiej ilosci mleka i do tego przesiana make. Mozna
dodac fure bakalii (rodzynki, skorka), jakis zapach jak ktos lubi. Dobre
wymieszac, najlepiej lapka, powyrabiac 2 min i zostawic w duzym naczynku na
noc, przykryc lniana sciereczka. Nastepniego dnia pzrelozyc na brytfanne i
piec;-))) Ciaston jest pycha, mozna zrobic z kruszonka, albo z owocami.
Pozdrawiam,
Kaliope
--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-08-29 19:51:16
Temat: Re: Ciasto weekendowe
Użytkownik "Kaliope" <k...@p...krakow.pl> napisał w wiadomości
news:9mjgc6$aep$1@news2.tpi.pl...
> Hejka;-)))
>
> No to wklepuje obiecany przepis;-)
>
ciach!
> Pozdrawiam,
>
> Kaliope
>
dziekuje pięknie:)))
Mechcia
(nigdy drożdżowego nie robiłam...)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-30 05:30:06
Temat: Re: Ciasto weekendowe
Użytkownik "Kaliope" <k...@p...krakow.pl> napisał w wiadomości
news:9mjgc6$aep$1@news2.tpi.pl...
> Hejka;-)))
>
> No to wklepuje obiecany przepis;-)
>
> 4 jaja
> 3/4 szklanki mleka
> kostka margaryny (250 g)
> szklanka cukru
> 6 dkg drozdzy
> 1/2 kg maki
>
> Wymieszac jajka, mleko, letnia margaryne rozpuszczona, cukier, drozdze
> rozpuszczone w niewielkiej ilosci mleka i do tego przesiana make. Mozna
> dodac fure bakalii (rodzynki, skorka), jakis zapach jak ktos lubi. Dobre
> wymieszac, najlepiej lapka, powyrabiac 2 min i zostawic w duzym naczynku
na
> noc, przykryc lniana sciereczka.
Zotawić w kuchni, czy wstawic do lodówki?
Kiedyś robiłam ciasto, które trzeba było zostawić na noc, ale w lodówce -
też urosło;-)
Sorry, pewnie się czepiam, ale mam jakiś taki czepliwy nastrój od rana...
pozdrawiam
Basia
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-30 07:38:44
Temat: Re: Ciasto weekendoweUżytkownik Kaliope <k...@p...krakow.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9mjgc6$aep$...@n...tpi.pl...
>i zostawic w duzym naczynku na
> noc, przykryc lniana sciereczka
Przepis b. fajny, tylko ze watpie zeby to ciasto przezylo noc w mojej
lodowce:-)
Pozdrawiam
Jacek- obojetny
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-30 07:44:36
Temat: Re: Ciasto weekendowe
Użytkownik Kaliope <k...@p...krakow.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9mjgc6$aep$...@n...tpi.pl...
> Hejka;-)))
>
> No to wklepuje obiecany przepis;-)
>
> 4 jaja
> 3/4 szklanki mleka
> kostka margaryny (250 g)
> szklanka cukru
> 6 dkg drozdzy
> 1/2 kg maki
>
> Wymieszac jajka, mleko, letnia margaryne rozpuszczona, cukier, drozdze
> rozpuszczone w niewielkiej ilosci mleka i do tego przesiana make. Mozna
> dodac fure bakalii (rodzynki, skorka), jakis zapach jak ktos lubi. Dobre
> wymieszac, najlepiej lapka, powyrabiac 2 min i zostawic w duzym naczynku
na
> noc, przykryc lniana sciereczka. Nastepniego dnia pzrelozyc na brytfanne i
> piec;-))) Ciaston jest pycha, mozna zrobic z kruszonka, albo z owocami.
>
Dobre na zimę takie ciacho, mniam. Wsadzę tam fure bakalii i zrobię.
--
Wkn
Wielkie Żarcie: www.gotowanie.wkl.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-30 17:07:05
Temat: Re: Ciasto weekendowe
Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9mkjc8$ft$1@news2.tpi.pl...
.
>
> Zotawić w kuchni, czy wstawic do lodówki?
> Kiedyś robiłam ciasto, które trzeba było zostawić na noc, ale w lodówce -
> też urosło;-)
Hejka;-)))
Ciasto ma byc w cieplym miejscu, a lodowka raczej do takich nie
nalezy;-)))))
> Sorry, pewnie się czepiam, ale mam jakiś taki czepliwy nastrój od rana...
Niestety dopiero teraz mam szanse na rozwianie czepliwosci;-)))
Pozdrawiam,
Kaliope
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372
> >
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |