| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-29 14:32:01
Temat: sos sojowyPodajcie kochani do czego z czym i czy warto kupic?
Pozdrawiam
Jacek- wstrzasniety nie zmieszany
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-08-29 16:59:34
Temat: Re: sos sojowy
Użytkownik Jacek <l...@n...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9mj70b$8du$...@n...tpi.pl...
> Podajcie kochani do czego z czym i czy warto kupic?
>
> Pozdrawiam
> Jacek- wstrzasniety nie zmieszany
>
>
do chińszczyzny, i najlepiej z Chińczykiem, żeby Ci potrawy przyrządzał!!
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-29 19:00:59
Temat: Re: sos sojowyUżytkownik Wkn <w...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9mj7ep$qm5$...@n...tpi.pl...
> do chińszczyzny,
nie lubie wiec odpada:-)
> i najlepiej z Chińczykiem, żeby Ci potrawy przyrządzał!!
Dziekuje, ale mimo wszystko dam sobie rade /jakos?!/
Pozdrawiam
Jacek- zmieszany
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-29 21:26:32
Temat: Re: sos sojowy
"Jacek" <l...@n...com.pl> wrote in message
news:9mjeeb$2tl$3@news2.tpi.pl...
> Użytkownik Wkn <w...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:9mj7ep$qm5$...@n...tpi.pl...
> > do chińszczyzny,
> nie lubie wiec odpada:-)
wiekszosc marynat miesnych... no glownie chyba chinskich hmm
poza tym zauwaz ze sa (przynajmniej) dwa rodzaje tego sosu - rzadki i gesty
.. ale ktory do czego konkertnie to juz nie pamietam .. kiedys sie
zaczytywalem w chinskich przepisach .. moge poszperac jak chcesz... (ale
pewenie nie chcesz :)) )
lukas
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-30 05:43:57
Temat: Re: sos sojowy
Użytkownik lukas <l...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9mjmlj$t2o$...@n...onet.pl...
>
> "Jacek" <l...@n...com.pl> wrote in message
> news:9mjeeb$2tl$3@news2.tpi.pl...
> > Użytkownik Wkn <w...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> > napisał:9mj7ep$qm5$...@n...tpi.pl...
> > > do chińszczyzny,
> > nie lubie wiec odpada:-)
>
> wiekszosc marynat miesnych... no glownie chyba chinskich hmm
> poza tym zauwaz ze sa (przynajmniej) dwa rodzaje tego sosu - rzadki i
gesty
> .. ale ktory do czego konkertnie to juz nie pamietam .. kiedys sie
> zaczytywalem w chinskich przepisach .. moge poszperac jak chcesz... (ale
> pewenie nie chcesz :)) )
>
> lukas
>
U mnie właściwie do wszystkiego. Używam głównie grzybowego - jako zamiennika
przyprawy do zup w płynie.
Pawka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-30 07:49:05
Temat: Re: sos sojowyUżytkownik lukas <l...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9mjmlj$t2o$...@n...onet.pl...
> wiekszosc marynat miesnych...
o to jednak sie przyda:-)
> no glownie chyba chinskich hmm
> poza tym zauwaz ze sa (przynajmniej) dwa rodzaje tego sosu - rzadki i
gesty
qrcze nawet nie wiem jaki ejst w sklepie... rozni sie gestoscia? hmm dzis
sprawdze:-)
> zaczytywalem w chinskich przepisach .. moge poszperac jak chcesz... (ale
> pewenie nie chcesz :)) )
chcem, ale byl bym wdziczny za te mrynaty.... do mieska... zdaje sie ze
wieprzowine po Kantonsku sie w tym macza? ale nie wiem czy dobrze
pamietam... wiec czekam na przepisy jakichs marynat czy sosikow.. dawaj!
Pozdrawiam
Jacek- obojetny
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-30 07:49:46
Temat: Re: sos sojowyUżytkownik Madziar <m...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9mkm8r$dv9$...@n...tpi.pl...
> U mnie właściwie do wszystkiego. Używam głównie grzybowego - jako
zamiennika
> przyprawy do zup w płynie.
hmmm, czyli mam rozumiec, ze to tak jak maggi podobnie smakuje?
Pozdrawiam
Jacek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-30 15:04:10
Temat: Odp: sos sojowyUżytkownik Jacek <l...@n...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9mlijh$bo2$...@n...tpi.pl...
> qrcze nawet nie wiem jaki ejst w sklepie... rozni sie gestoscia? hmm dzis
> sprawdze:-)
Sprawdz tylko, czy po otworzeniu moze dlugo stac w lodowce, bo taki swojski,
sobie robiony (wiesz, soja ugotowana, smietana, cytryna, olej itd) to max 10
dni. Na poczatek kup malutkie opakowanko :)
Monika :)
/mooooooooooooooooooo/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-30 17:35:32
Temat: Re: sos sojowyUżytkownik Monika Sawicka <m...@a...net.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9mll7h$csr$...@o...ict.pwr.wroc.pl...
> Sprawdz tylko, czy po otworzeniu moze dlugo stac w lodowce, bo taki
swojski,
> sobie robiony (wiesz, soja ugotowana, smietana, cytryna, olej itd) to max
10
> dni. Na poczatek kup malutkie opakowanko :)
Dzieki za rade- dokladnie tak zrobie:-)
Pozdrawiam
Jacek
/cip cip/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-31 00:05:47
Temat: Re: sos sojowy
Jacek wrote:
> Użytkownik Madziar <m...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9mkm8r$dv9$...@n...tpi.pl...
> > U mnie właściwie do wszystkiego. Używam głównie grzybowego - jako
> zamiennika
> > przyprawy do zup w płynie.
> hmmm, czyli mam rozumiec, ze to tak jak maggi podobnie smakuje?
>
> Pozdrawiam
> Jacek
pewnie -))
sos sojowy jest ciemny i jasny .Wszyscy moi znajomi Azjaci zgodnie
mowia ze ten ciemny jest najlepszy .Polecam japonskiej produkcji.
pozdro Arielka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |