Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ciekawe? Czy ja wiem...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ciekawe? Czy ja wiem...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-03 07:03:59

Temat: Re: Ciekawe? Czy ja wiem...
Od: "ktosia" <k...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Juz o tym pisalam- burakom mowie nie, na sam widok........
Z przypraw chrzan bleeeeee

Nie lubie jeszcze paru rzeczy , ale nie tak zebym na sama mysl o nich miala
beeeeee

Nie jem miesa i ryb, ale to kwestia zasad, zdarza mi sie je dla kogos
przyzadzac, ale to sie nie wiaze z beeee:)

pzdr
Ktoska


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-03 08:31:11

Temat: Re: Ciekawe? Czy ja wiem...
Od: "eM" <...@...c> szukaj wiadomości tego autora


"KasJa" pisze:

> innymi slowy Won Trupka.

Wiedzialam, ze mnie ktos tu zrozumie! :-)))))
Won trupka!

Pozdrawiam,
eM


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-03 09:30:03

Temat: Re: Ciekawe? Czy ja wiem...
Od: "agatka" <A...@i...com> szukaj wiadomości tego autora

Ja kocham wszystkie sery nawet śmierdzile poza żółtym którego nieznoszę!

gagatka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-03 09:31:38

Temat: Re: Ciekawe? Czy ja wiem...
Od: "agatka" <A...@i...com> szukaj wiadomości tego autora

Nie nawidzę frytek, chipsów, flaków i orzeszków ziemnych a do popity piwa i
szmapana. Już od zapachu tych specjałów mam torsje.

gagatka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-03 14:19:08

Temat: Re: Ciekawe? Czy ja wiem...
Od: "Margola Sularczyk" <margola@won_spamie.ruczaj.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Asienka P" <j...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ch88qk$o02$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "waldek" <A...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:ch84sa$b5j$1@inews.gazeta.pl...
> > Nie zgadzam się. Świat bez wątróbki? To smutny świat...
> >
> Ale jakże mniej .. hmmm odorowaty? ;-) Won Trupka! :-)

Eeeetam, moja wątróbka z owocami po 1. nie śmierdzi wątróbą, po 2. jest
zniewalająco pyszna. Nie znam przeciwnika wątróbki, któryby przy niej nie
skapitulował.

Margola Wielbicielka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-04 10:33:52

Temat: Re: Ciekawe? Czy ja wiem...
Od: "waldek" <A...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Margola Sularczyk wrote:
> Użytkownik "Asienka P" <j...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:ch88qk$o02$1@news.onet.pl...
>>
>> Użytkownik "waldek" <A...@o...pl> napisał w wiadomości
>> news:ch84sa$b5j$1@inews.gazeta.pl...
>>> Nie zgadzam się. Świat bez wątróbki? To smutny świat...
>>>
>> Ale jakże mniej .. hmmm odorowaty? ;-) Won Trupka! :-)
>
> Eeeetam, moja wątróbka z owocami po 1. nie śmierdzi wątróbą, po 2.
> jest zniewalająco pyszna. Nie znam przeciwnika wątróbki, któryby przy
> niej nie skapitulował.
===
Tak jest. Nie ma niesmacznych potraw, są tylko źli kucharze, którzy nie
potrafią ich odpowiednio przyrządzić, a potem oni sami i ich rodziny
kwękają.

waldek
===

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-04 10:40:30

Temat: Re: Ciekawe? Czy ja wiem...
Od: "waldek" <A...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ivan wrote:
> Użytkownik "waldek" <A...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:ch7bhm$7fv$1@inews.gazeta.pl...
>> Cynaderki,
> Tu się nie zgadzam...
> Z ciekawostek, żeby nie było, że nie próbuję dziwnych rzeczy.
===
A cóż dziwnego w cynaderkach? Takie same podroby, jak inne. Tyle, że trzeba
umieć je spreparować. Tak, jak flaki, ślimaki, cykorię, bakłażany i wiele
innych produktów, które bez przygotowania mają różne nieprzyjemne posmaki
lub goryczkę. Ale fachowo zrobione są smaczne.

waldek
===

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-04 16:35:04

Temat: Re: Chlebek kartoflany z oliwkami [P]
Od: "Asienka P" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "ewa" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ch92sf$imh$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Asieńko. Bardzo dziękuję za przepis. Na pewno wypróbuję. A tego sera
to
> można dać dużo? Nie będzie zakalcu? Pozdrawiam, Ewa
>
Nie robiłam jeszcze :-), jak bym miała tą masę przed oczami to tak na oko
bym sypnęła. Strzelam, że dałabym 5 łyżek, ale zbt dosłownie tym się nie
sugeruj ;-)


Asieńka P.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-05 03:03:14

Temat: Re: Ciekawe? Czy ja wiem...
Od: "toxyczna" <t...@U...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Margola Sularczyk" <margola@won_spamie.ruczaj.pl> napisał w
wiadomości news:ch9uoh$inb$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Asienka P" <j...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:ch88qk$o02$1@news.onet.pl...
> >
> > Użytkownik "waldek" <A...@o...pl> napisał w wiadomości
> > news:ch84sa$b5j$1@inews.gazeta.pl...
> > > Nie zgadzam się. Świat bez wątróbki? To smutny świat...
> > >
> > Ale jakże mniej .. hmmm odorowaty? ;-) Won Trupka! :-)
>
> Eeeetam, moja wątróbka z owocami po 1. nie śmierdzi wątróbą, po 2. jest
> zniewalająco pyszna. Nie znam przeciwnika wątróbki, któryby przy niej nie
> skapitulował.
>
> Margola Wielbicielka

Zgadza się, wątróbka drobiowa [a nawet wieprzowa] z jabłuszkami i cebulką
jest pyszna.
To nawet pałaszuje mój syn, a nawet wnuk, którzy "nie lubią" wątróbki!!

A z jakimi owocami ją robisz???

Toxyczna babcia Helena




>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-05 08:34:46

Temat: [P] watrobka z owocami
Od: "Margola Sularczyk" <margola@won_spamie.ruczaj.pl> szukaj wiadomości tego autora



> Zgadza się, wątróbka drobiowa [a nawet wieprzowa] z jabłuszkami i cebulką
> jest pyszna.
> To nawet pałaszuje mój syn, a nawet wnuk, którzy "nie lubią" wątróbki!!
>
> A z jakimi owocami ją robisz???
>
> Toxyczna babcia Helena


Wklejam mój przepis ulubiony:


Watrobki drobiowe (ok. 40 dkg) umyc,
odsaczyc. Obtarzac porzadnie w mace zmieszanej z pieprzem (ma byc szara). Na
patelnie rzucic 5 dkg drobno posiekanej wedliny (byle nie jakis baton
drobiowy, mam na mysli w miare prawdziwa szynke, boczek, bekon...) Na
tluszczu tym (mozna dolac troche oleju) obsmazyc wartobki, na ostrym ogniu,
z dwoch stron. Odlozyc zdjete z patelni watrobki, na patelnie rzucic: albo
pokrajane w plasterki brzoskwinie (najlepiej z puszki albo baaaardzo
dojrzale), albo wypestkowane winogrona pociete na polowki. Owocow ma byc z
10-15 dkg. Pobaziac je w goracym tluszczyku (ogien na pol gwizdka) ze trzy
minuty. Zalac bulionem (1/2 kostki w pol szklanki wody albo pol szklanki
rosolu). Jak pobulka chwile, dowalic z powrotem watrobki. Sos ma zgestniec.

Calosc wykonania zajmuje nie wiecej niz pol godziny, ale... ludzie! co za
smak! Kapituluja najwytrwalsi przeciwnicy watrobki(z wyjatkiem wegetarian).

POzdrawiam

--
Margola Sularczyk


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 3 . [ 4 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Curry/Kmin (p) dlugie.
Imieniny Izabeli
pierogi?
Nadmiar kotletow mielonych - zapiekanka?
Kluski ziemniaczane

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »