« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-02 06:59:00
Temat: Kluski ziemniaczaneWitam
Zostało mi dość dużo klusek ziemniaczanych (takich "rzucanych" łyżką do
wody) z wczorajszego obiadku, a były podane z wędzonym, smażonym boczkiem i
twarogiem. Moje pytanie brzmi: z czym jeszcze można je podać???
Pozdrawiam
Jacek Szczecin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-09-02 09:22:44
Temat: Re: Kluski ziemniaczane
Użytkownik "Jacek" <sq1dnu@wytnij_to.wp.pl> napisał w wiadomości
news:ch6gb4$23j$1@news.onet.pl...
> Witam
> Zostało mi dość dużo klusek ziemniaczanych (takich "rzucanych" łyżką do
> wody) z wczorajszego obiadku, a były podane z wędzonym, smażonym boczkiem
i
> twarogiem. Moje pytanie brzmi: z czym jeszcze można je podać???
ja poolalabym to gesta i aromatyczna papaka z jakichs wazywek czyli
sosikiem:)
- sos grzybowy
- szpinak duszony z cebulka i czosnkiem, podprawiony smietanka
- sos z pomidorowy ( ze swierzych pomidorow z cebulka czosnkiem i bazylka)
- soczewica ugotawana na miekko, doprawiona majerankiem i czosnkiem
- po prostu maselko i koperek / pietruszka/ rzerzucha
- mozesz tez zrobic jakis dip na zimno do nich do dowolnej kombinacji serka
homo-twarogu na sernik- jogurtu- majonezu dodac czosnek i np swierze ziola,
musztarde, curry, cebulke, ogorki swierze lub kiszone doprawic sola
pieprzem, papryka......
pzdr
Najedzona wczorajszym szalenstwem pitowym
Ktoska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-02 12:42:24
Temat: Re: Kluski ziemniaczane<ja poolalabym to gesta i aromatyczna papaka z jakichs wazywek czyli
sosikiem:)
<szpinak duszony z cebulka i czosnkiem, podprawiony smietanka
wypróbuję to:)
Dzięki
Jacek Szczecin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-03 07:20:31
Temat: Re: Kluski ziemniaczane
> <szpinak duszony z cebulka i czosnkiem, podprawiony smietanka
>
> wypróbuję to:)
> Dzięki
> Jacek Szczecin
prosze bardzo i smacznego:)
Zdarzylo mi sie jesc kluski zarowno ziemniaczane jak i takie z samej maki,
ktore w masie wlasnej mialy szpinak rewelacyjny efekt, ale o sosiku na takie
danie tez warto pomyslec
pzdr
Ktoska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |