Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co do pieczonych ziemniakow z folii?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Co do pieczonych ziemniakow z folii?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-03-05 19:43:02

Temat: Co do pieczonych ziemniakow z folii?
Od: "Dariusz" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam!
Chcialabym zrobic na obiadek pieczone ziemniaczki w folii, ale nie wiem z
czym to podać? Może podeślecie jakieś przepisy na mięsko i suróweczki?
Z góry dziekuję!
Iwona

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-03-06 22:03:56

Temat: Re: Co do pieczonych ziemniakow z folii?
Od: "Patrycja Łuczyńska" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Ja do takich ziemniaczkow zawsze podaje jakies sosy, np. czosnkowy, ziolowy,
koperkowy - zalezy jakie kto lubi i np. do tego jakas salateczka z salaty,
rzodkiewski, ogorka, pomidorka , kukurydzy - taka wiosenna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-07 07:45:43

Temat: Re: Co do pieczonych ziemniakow z folii?
Od: Gosia Zaleska-Gajc <z...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dariusz napisał(a):
>
> Witam!
> Chcialabym zrobic na obiadek pieczone ziemniaczki w folii, ale nie wiem z
> czym to podać? Może podeślecie jakieś przepisy na mięsko i suróweczki?
> Z góry dziekuję!
> Iwona

Ja robię szaszłyczki z polędwicy, kiełbasy, ew. boczku i szynki.
Pomiędzy mięsko umieszczam np. paprykę, cebulę. Do tego surówka np. z
kapusty pekińskiej :-)). Ale mi smaku narobiłaś ;-))).
--
Gosia
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
http://www.pity.pl - policzy za Ciebie podatek!!! Za darmo!!!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-25 14:32:31

Temat: Odp: Co do pieczonych ziemniakow z folii?
Od: "edi75" <e...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

czesc
czytam i czytam i jestem coraz bardziej glodna :)

A jak robicie pieczone ziemniaki w folii??
Bo ja robilam tylko surowe, pokrojone w plasterki.....ale bardzooooo dlugo
sie to piecze ok 1 godziny!!

pozdrawiam
kasia


Użytkownik Dariusz <m...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskus
yjnych napisał:a65s13$gmu$...@n...onet.pl...
> Witam!
> Chcialabym zrobic na obiadek pieczone ziemniaczki w folii, ale nie wiem z
> czym to podać? Może podeślecie jakieś przepisy na mięsko i suróweczki?
> Z góry dziekuję!
> Iwona
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-25 14:37:55

Temat: Re: Co do pieczonych ziemniakow z folii?
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik edi75 <e...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a7nce3$ikg$...@n...onet.pl...
> czesc
> czytam i czytam i jestem coraz bardziej glodna :)
>
> A jak robicie pieczone ziemniaki w folii??
> Bo ja robilam tylko surowe, pokrojone w plasterki.....ale bardzooooo dlugo
> sie to piecze ok 1 godziny!!
>
bo szybciej i bezpieczniej jest wybrać rónej wielkości nie za duże
ziemniorki albo pokroić na równe części większe, podgotować je, odcedzić i
wsadzić do wysmarowanej tłuszczem folii na jakieś 20 minut, posypując
wcześniej solą i ziołami, a jeszcze lepiej koperkiem. Pyyyycha!
A pasują do każdego rodzaju mięsa, naprawdę. Do smażonych sznycli,
szaszłyków, pipeczeni i surówek

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-25 14:56:27

Temat: Re: Co do pieczonych ziemniakow z folii?
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora


> > czesc
> > czytam i czytam i jestem coraz bardziej glodna :)
> >
> > A jak robicie pieczone ziemniaki w folii??
> > Bo ja robilam tylko surowe, pokrojone w plasterki.....ale bardzooooo dlugo
> > sie to piecze ok 1 godziny!!
> >
> bo szybciej i bezpieczniej jest wybrać rónej wielkości nie za duże
> ziemniorki albo pokroić na równe części większe, podgotować je, odcedzić i
> wsadzić do wysmarowanej tłuszczem folii na jakieś 20 minut, posypując
> wcześniej solą i ziołami, a jeszcze lepiej koperkiem. Pyyyycha!
> A pasują do każdego rodzaju mięsa, naprawdę. Do smażonych sznycli,
> szaszłyków, pipeczeni i surówek

możesz też bez folii: ziemniaki pokroić w cienkie plasterki, ale
naprawdę cienkie << 1mm. Do patelni, przyprawić solą, pieprzem i
majerankiem i oliwą. Po jakiś 15minutach gotowe.
A normalne foliowe robię tak: gotuję w mundurkach jakieś 15-20minut, aż
będą prawie gotowe. Potem każdego łeba w folię i do piekarnika na 10-15
minut. Do tego tsatsiki lub inny ser.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-25 15:05:57

Temat: Re: Co do pieczonych ziemniakow z folii?
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> minut. Do tego tsatsiki lub inny ser.
>

albo sos koperkowo-chrzanowy, mniam :-)

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-25 18:06:20

Temat: Re: Co do pieczonych ziemniakow z folii?
Od: "Wlodzimierz Macewicz" <w...@i...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora


Zdecydownanie wole bez folii
20 min w temp 220 stopni pokrojone w cwiartki
oczywiscie zalezy od gatunku ziemniakow, ja preferuje maczyste
w folii sa zaparzone i glabiaste


pozdrawiam WM

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-25 19:34:08

Temat: Re: Co do pieczonych ziemniakow z folii?
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Wlodzimierz Macewicz <w...@i...pw.edu.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:a7nop2$fvb$...@s...icm.edu.pl...

Zdecydownanie wole bez folii
20 min w temp 220 stopni pokrojone w cwiartki
oczywiscie zalezy od gatunku ziemniakow, ja preferuje maczyste
w folii sa zaparzone i glabiaste


bo te z folli są dużo lepsze z grilla

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-26 08:17:03

Temat: Re: Co do pieczonych ziemniakow z folii?
Od: "Artur Z" <a...@p...com> szukaj wiadomości tego autora



Popieram,sam ostatnio robiłem i były kozackie.
Posypałem je z wierzchu przyprawą do ziemników.




Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:a7nu41$37r$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Wlodzimierz Macewicz <w...@i...pw.edu.pl> w wiadomości do
> grup dyskusyjnych napisał:a7nop2$fvb$...@s...icm.edu.pl...
>
> Zdecydownanie wole bez folii
> 20 min w temp 220 stopni pokrojone w cwiartki
> oczywiscie zalezy od gatunku ziemniakow, ja preferuje maczyste
> w folii sa zaparzone i glabiaste
>
>
> bo te z folli są dużo lepsze z grilla
>
> Wkn
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

obiad w try miga:-)
co to jest trufla?
czarna rzepa
Chleb
POMOCY! spaghetti+szpinak+ser pleśniowy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »