| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-03-05 19:43:02
Temat: Co do pieczonych ziemniakow z folii?Witam!
Chcialabym zrobic na obiadek pieczone ziemniaczki w folii, ale nie wiem z
czym to podać? Może podeślecie jakieś przepisy na mięsko i suróweczki?
Z góry dziekuję!
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-03-06 22:03:56
Temat: Re: Co do pieczonych ziemniakow z folii?
Ja do takich ziemniaczkow zawsze podaje jakies sosy, np. czosnkowy, ziolowy,
koperkowy - zalezy jakie kto lubi i np. do tego jakas salateczka z salaty,
rzodkiewski, ogorka, pomidorka , kukurydzy - taka wiosenna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-07 07:45:43
Temat: Re: Co do pieczonych ziemniakow z folii?Dariusz napisał(a):
>
> Witam!
> Chcialabym zrobic na obiadek pieczone ziemniaczki w folii, ale nie wiem z
> czym to podać? Może podeślecie jakieś przepisy na mięsko i suróweczki?
> Z góry dziekuję!
> Iwona
Ja robię szaszłyczki z polędwicy, kiełbasy, ew. boczku i szynki.
Pomiędzy mięsko umieszczam np. paprykę, cebulę. Do tego surówka np. z
kapusty pekińskiej :-)). Ale mi smaku narobiłaś ;-))).
--
Gosia
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
http://www.pity.pl - policzy za Ciebie podatek!!! Za darmo!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-25 14:32:31
Temat: Odp: Co do pieczonych ziemniakow z folii?czesc
czytam i czytam i jestem coraz bardziej glodna :)
A jak robicie pieczone ziemniaki w folii??
Bo ja robilam tylko surowe, pokrojone w plasterki.....ale bardzooooo dlugo
sie to piecze ok 1 godziny!!
pozdrawiam
kasia
Użytkownik Dariusz <m...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskus
yjnych napisał:a65s13$gmu$...@n...onet.pl...
> Witam!
> Chcialabym zrobic na obiadek pieczone ziemniaczki w folii, ale nie wiem z
> czym to podać? Może podeślecie jakieś przepisy na mięsko i suróweczki?
> Z góry dziekuję!
> Iwona
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-25 14:37:55
Temat: Re: Co do pieczonych ziemniakow z folii?
Użytkownik edi75 <e...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a7nce3$ikg$...@n...onet.pl...
> czesc
> czytam i czytam i jestem coraz bardziej glodna :)
>
> A jak robicie pieczone ziemniaki w folii??
> Bo ja robilam tylko surowe, pokrojone w plasterki.....ale bardzooooo dlugo
> sie to piecze ok 1 godziny!!
>
bo szybciej i bezpieczniej jest wybrać rónej wielkości nie za duże
ziemniorki albo pokroić na równe części większe, podgotować je, odcedzić i
wsadzić do wysmarowanej tłuszczem folii na jakieś 20 minut, posypując
wcześniej solą i ziołami, a jeszcze lepiej koperkiem. Pyyyycha!
A pasują do każdego rodzaju mięsa, naprawdę. Do smażonych sznycli,
szaszłyków, pipeczeni i surówek
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-25 14:56:27
Temat: Re: Co do pieczonych ziemniakow z folii?
> > czesc
> > czytam i czytam i jestem coraz bardziej glodna :)
> >
> > A jak robicie pieczone ziemniaki w folii??
> > Bo ja robilam tylko surowe, pokrojone w plasterki.....ale bardzooooo dlugo
> > sie to piecze ok 1 godziny!!
> >
> bo szybciej i bezpieczniej jest wybrać rónej wielkości nie za duże
> ziemniorki albo pokroić na równe części większe, podgotować je, odcedzić i
> wsadzić do wysmarowanej tłuszczem folii na jakieś 20 minut, posypując
> wcześniej solą i ziołami, a jeszcze lepiej koperkiem. Pyyyycha!
> A pasują do każdego rodzaju mięsa, naprawdę. Do smażonych sznycli,
> szaszłyków, pipeczeni i surówek
możesz też bez folii: ziemniaki pokroić w cienkie plasterki, ale
naprawdę cienkie << 1mm. Do patelni, przyprawić solą, pieprzem i
majerankiem i oliwą. Po jakiś 15minutach gotowe.
A normalne foliowe robię tak: gotuję w mundurkach jakieś 15-20minut, aż
będą prawie gotowe. Potem każdego łeba w folię i do piekarnika na 10-15
minut. Do tego tsatsiki lub inny ser.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-25 15:05:57
Temat: Re: Co do pieczonych ziemniakow z folii?
> minut. Do tego tsatsiki lub inny ser.
>
albo sos koperkowo-chrzanowy, mniam :-)
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-25 18:06:20
Temat: Re: Co do pieczonych ziemniakow z folii?
Zdecydownanie wole bez folii
20 min w temp 220 stopni pokrojone w cwiartki
oczywiscie zalezy od gatunku ziemniakow, ja preferuje maczyste
w folii sa zaparzone i glabiaste
pozdrawiam WM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-25 19:34:08
Temat: Re: Co do pieczonych ziemniakow z folii?
Użytkownik Wlodzimierz Macewicz <w...@i...pw.edu.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:a7nop2$fvb$...@s...icm.edu.pl...
Zdecydownanie wole bez folii
20 min w temp 220 stopni pokrojone w cwiartki
oczywiscie zalezy od gatunku ziemniakow, ja preferuje maczyste
w folii sa zaparzone i glabiaste
bo te z folli są dużo lepsze z grilla
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-26 08:17:03
Temat: Re: Co do pieczonych ziemniakow z folii?
Popieram,sam ostatnio robiłem i były kozackie.
Posypałem je z wierzchu przyprawą do ziemników.
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:a7nu41$37r$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Wlodzimierz Macewicz <w...@i...pw.edu.pl> w wiadomości do
> grup dyskusyjnych napisał:a7nop2$fvb$...@s...icm.edu.pl...
>
> Zdecydownanie wole bez folii
> 20 min w temp 220 stopni pokrojone w cwiartki
> oczywiscie zalezy od gatunku ziemniakow, ja preferuje maczyste
> w folii sa zaparzone i glabiaste
>
>
> bo te z folli są dużo lepsze z grilla
>
> Wkn
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |