« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-03-06 16:25:54
Temat: ChlebZałóżmy, że chcę zamrozić chleb.
I otóż pytanie:
Jak go rozmrozić, żeby był mięciutki i pachnący?
Marzena
ps. nie wiem czy to istotne ale chleb będzie domowej roboty.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-03-06 18:05:26
Temat: Re: Chleb> Załóżmy, że chcę zamrozić chleb.
> I otóż pytanie:
> Jak go rozmrozić, żeby był mięciutki i pachnący?
Zamrozić w szczelnej torebce foliowej i tak samo rozmrozić na kaloryferze,
ale mimo wszystko już nie to samo co świeży.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-06 19:08:42
Temat: Re: ChlebPokroic na kromki.
Agu
Użytkownik "Jerzy" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:a65le5$jnq$1@sunsite.icm.edu.pl...
> > Załóżmy, że chcę zamrozić chleb.
> > I otóż pytanie:
> > Jak go rozmrozić, żeby był mięciutki i pachnący?
> Zamrozić w szczelnej torebce foliowej i tak samo rozmrozić na kaloryferze,
> ale mimo wszystko już nie to samo co świeży.
> pozdr. Jerzy
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-06 19:28:33
Temat: Re: Chleb
Użytkownik Jerzy <0...@m...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a65le5$jnq$...@s...icm.edu.pl...
> > Załóżmy, że chcę zamrozić chleb.
> > I otóż pytanie:
> > Jak go rozmrozić, żeby był mięciutki i pachnący?
> Zamrozić w szczelnej torebce foliowej i tak samo rozmrozić na kaloryferze,
> ale mimo wszystko już nie to samo co świeży.
> pozdr. Jerzy
>
>
można odmrozić, skropić wodą i lekko podgrzac w piekarniku, podobnie jak
przy ratowaniu chleba trochę czerstwego
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-06 19:47:26
Temat: Re: Chleb> Jak go rozmrozić, żeby był mięciutki i pachnący?
>
po prostu godzinę przed spożyciem wyjąć z zamrażalnika. ostatnio prawie
wyłącznie jadam chleb z zamrażalnika :-))
--
Pozdrawiam :-))
Sławomir J. Marusiński (Kamas )
ICQ 14539957
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-06 20:34:47
Temat: Re: ChlebOn Wed, 6 Mar 2002 19:05:26 +0100, "Jerzy" <0...@m...pl>
wrote:
>> Załóżmy, że chcę zamrozić chleb.
>> I otóż pytanie:
>> Jak go rozmrozić, żeby był mięciutki i pachnący?
>Zamrozić w szczelnej torebce foliowej i tak samo rozmrozić na kaloryferze,
>ale mimo wszystko już nie to samo co świeży.
>pozdr. Jerzy
>
no to moze po tym kaloryferze wlozyc do goracego piekarnika na 5
minut?
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-06 21:15:52
Temat: Re: Chleb
Użytkownik "Marynatka" <m...@f...net> napisał w wiadomości
news:9lgc8ugk8t1agk3gknln9gpu85bh2s5qe0@4ax.com...
> Załóżmy, że chcę zamrozić chleb.
> I otóż pytanie:
> Jak go rozmrozić, żeby był mięciutki i pachnący?
w worek szczelnie i dalej jak napisali, tak robimy w domu i jest b dobry.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-06 22:08:56
Temat: Re: ChlebA ja codziennie robię to w mikrofalówce - jeśli wieczorem chleb zostaje, to
wkładam do zamrażalnika, rano na minutkę do mikrofalówki i mam świeżutki i
pachnący - polecam!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-07 09:56:36
Temat: Re: ChlebUżytkownik "Marynatka" <m...@f...net> napisał w wiadomości
news:9lgc8ugk8t1agk3gknln9gpu85bh2s5qe0@4ax.com...
> Załóżmy, że chcę zamrozić chleb.
> I otóż pytanie:
> Jak go rozmrozić, żeby był mięciutki i pachnący?
Ha! A jak go zamrozic, zeby byl jeszcze cieply?! ;)
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |