Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co ze schabu?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Co ze schabu?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 33


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2011-11-04 23:30:07

Temat: Co ze schabu?
Od: Anai <a...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

... oprócz kotletów.
Miałam w zamrażalniku spory zapas schabu, na co prócz kotletów można by
go przerobić? Bo schabowe już mi bokiem wychodzą...

--
Pozdrawiam
Anai

*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2011-11-04 23:56:53

Temat: Re: Co ze schabu?
Od: Aicha <b...@t...ja> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2011-11-05 00:30, Anai pisze:

> Miałam w zamrażalniku spory zapas schabu, na co prócz kotletów można by
> go przerobić? Bo schabowe już mi bokiem wychodzą...

Schab pieczony, nadziewany czosnkiem :)

--
Pozdrawiam - Aicha

http://wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2011-11-05 00:00:44

Temat: Re: Co ze schabu?
Od: "Veronika" <veronika_veronika@spam_op.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Anai" <a...@g...pl> napisał w wiadomości
news:j91si0$pnb$1@inews.gazeta.pl...
> ... oprĂłcz kotletĂłw.
> Miałam w zamrażalniku spory zapas schabu, na co prócz kotletów można
> by
> go przerobić? Bo schabowe już mi bokiem wychodzą...



Na pieczony z pieczarkami w smietanie, na duszony z cebulką, a kotlety tylko
po kowalsku.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2011-11-05 00:03:35

Temat: Re: Co ze schabu?
Od: Anai <a...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 05.11.2011 00:56, Aicha pisze:
> W dniu 2011-11-05 00:30, Anai pisze:
>
>> Miałam w zamrażalniku spory zapas schabu, na co prócz kotletów można by
>> go przerobić? Bo schabowe już mi bokiem wychodzą...
>
> Schab pieczony, nadziewany czosnkiem :)
>
Myślałam o upieczeniu go, ale się boję, że suchy wiór wyjdzie :/
Mam nawet gdzieś "zajebiaszczy", znaczy fajny przepis na pieczony schab
nadziany polędwicą nadziewaną śliwkami,
ale to taki od wielkiego dzwonu raczej... ;)
A bitki siakieś da się z tego zrobić? Żeby "miętkie" były
i rozpływały się w ustach a nie w dłoni?

--
Pozdrawiam
Anai

*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2011-11-05 00:19:30

Temat: Re: Co ze schabu?
Od: Aicha <b...@t...ja> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2011-11-05 01:03, Anai pisze:

>> Schab pieczony, nadziewany czosnkiem :)
>>
> Myślałam o upieczeniu go, ale się boję, że suchy wiór wyjdzie :/

To do kanapek go. Zamiast ociekającej chemią "szyneczki".

> A bitki siakieś da się z tego zrobić? Żeby "miętkie" były
> i rozpływały się w ustach a nie w dłoni?

Pewnie. Na przykład (mam fazę na mięcho z cebula i papryką ostatnio):
http://www.wielkiezarcie.com/recipe23037.html
U mnie wariant oprószony mąką przed smażeniem.

--
Pozdrawiam - Aicha

http://wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2011-11-05 00:29:09

Temat: Re: Co ze schabu?
Od: Anai <a...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 05.11.2011 01:19, Aicha pisze:
> W dniu 2011-11-05 01:03, Anai pisze:
>
>>> Schab pieczony, nadziewany czosnkiem :)
>>>
>> Myślałam o upieczeniu go, ale się boję, że suchy wiór wyjdzie :/
>
> To do kanapek go. Zamiast ociekającej chemią "szyneczki".
>
>> A bitki siakieś da się z tego zrobić? Żeby "miętkie" były
>> i rozpływały się w ustach a nie w dłoni?
>
> Pewnie. Na przykład (mam fazę na mięcho z cebula i papryką ostatnio):
> http://www.wielkiezarcie.com/recipe23037.html
> U mnie wariant oprószony mąką przed smażeniem.
>
Wielkie dzięki, w sumie przeglądałam właśnie WŻ...
To jest całkiem ciekawe, dodam jeszcze marchewkę
no i paprykę mam zieloną - będzie bardziej kolorowo :D
Rozumiem, że przygotowanie bitek (patrz link) polega na rozbiciu mięsa?
--
Pozdrawiam
Anai

*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2011-11-05 00:40:41

Temat: Re: Co ze schabu?
Od: "Veronika" <veronika_veronika@spam_op.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Anai" <a...@g...pl> napisał w wiadomości
news:j91si0$pnb$1@inews.gazeta.pl...
> ... oprĂłcz kotletĂłw.
> Miałam w zamrażalniku spory zapas schabu, na co prócz kotletów można
> by
> go przerobić? Bo schabowe już mi bokiem wychodzą...


Na pieczony z pieczarkami w smietanie, na duszony z cebulką, a kotlety tylko
po kowalsku.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2011-11-05 00:54:19

Temat: Re: Co ze schabu?
Od: Anai <a...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 05.11.2011 01:40, Veronika pisze:

> Na pieczony z pieczarkami w smietanie,

Jakieś szczegóły mogę prosić?

> na duszony z cebulką,
> a kotlety tylko po kowalsku.
>
Jakieś szczegóły mogę prosić?

--
Pozdrawiam
Anai

*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2011-11-05 07:38:21

Temat: Re: Co ze schabu?
Od: mal <m...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

On 5 Lis, 00:30, Anai <a...@g...pl> wrote:
> ... oprócz kotletów.

Można zrobić zrazy zawijane. Do środka daję słupek boczku, ogórka
kiszonego, marchewki lub papryki, cebuli, solę, posypuję jakąś
przyprawą lub tylko pieprzem. Spinam wykałaczką lub owijam nitką
bawełnianą, panieruję w mące i obsmażam na głębokiej patelni, podlewam
wodą i duszę ok.45 min. pod przykryciem - często mieszając. Powstały
sos podprawiam (w zależności od nastroju): pastą paprykową, lub robię
go na musztardowo.
Możliwości jest mnóstwo.
Podawać można z ryżem, makaronem, ziemniakami. To uniwersalna potrawa.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2011-11-05 09:50:09

Temat: Re: Co ze schabu?
Od: "Veronika" <veronika_veronika@spam_op.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Anai" <a...@g...pl> napisał w wiadomości
news:j921fr$66a$2@inews.gazeta.pl...
>W dniu 05.11.2011 01:40, Veronika pisze:
>
>> Na pieczony z pieczarkami w smietanie,
>
> Jakieś szczegóły mogę prosić?


Schab pokroic jak na kotlety, mozna obsmazyc, ale nie trzeba, ulozyc w
naczyniu zaroodpornym, posypac sola, pieprzem, usmazonymi pieczarkami z
cebula, polac smietana i upiec.


>> na duszony z cebulką,


Schab jak na kotlety, posolic, obsmazyc, dolozyc do zeszklonej cebuli,
podlac woda i dusic. Na koniec doprawic sola, pieprzem.

>> a kotlety tylko po kowalsku.
>>
> Jakieś szczegóły mogę prosić?


Usmazyc zwykle kotlety schabowe w panierce.
Cebule zeszklic, przyprawic sola, pieprzem i curry.
Kotlety ulozyc na blasze, na kazdym spora lyzke cebuli, na to lyzke majonezu
wymieszanego z ketchupem (1/2 szklanki majonezu z 1/2 szklanki ketchupu),
posypac pokrojonym w kostke zoltym serem. Piec okolo 20 minut w 180.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 ... 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Golonka w kapuście
dorada
Sprawdzony przepis na szybką sałatkę
Cukier brązowy
Coś prostego z soli (ryby, nie przyprawy...)?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »