Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co ze świnki?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Co ze świnki?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 49


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-11-20 13:08:20

Temat: Co ze świnki?
Od: "Monika" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Kupuję pół świnki (tak jest racjonalnie i chyba zdrowiej:)), bo tak też
robiła moja mama:), ale poniewaz jej już nie ma - nie mam kogo spytac:( Stąd
moje pytanie - Jak moge ją zagospodarować. Wiem, że rozdzielam i mroże
poszczególne kawałki, ale np wiem, że mozna pasztety robić, salcesony jakieś
(ale bez krwi dla mnie), można piec uprzednio upeklowawszy i tu prośba o
przepisy i pomysły. Bo wiem, że takie peklowane potem pieczone sa bardzo
dobre- -moja mama tak robila.
Dodam, że jedyna forma przetwarzania tego to piekarnik, więc jakiekolwiek
wedzenie czy cos w tym rodzaju odpada. Bede wdzięczna za przepisy.
Z gory dziekuje
Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-11-20 13:26:39

Temat: Re: Co ze świnki?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Monika" <m...@p...onet.pl> wrote in message
news:ejs9ht$f17$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
> Kupuję pół świnki (tak jest racjonalnie i chyba zdrowiej:)), bo tak też
> robiła moja mama:), ale poniewaz jej już nie ma - nie mam kogo spytac:(
> Stąd moje pytanie - Jak moge ją zagospodarować. Wiem, że rozdzielam i
> mroże poszczególne kawałki, ale np wiem, że mozna pasztety robić,
> salcesony jakieś (ale bez krwi dla mnie), można piec uprzednio
> upeklowawszy i tu prośba o przepisy i pomysły. Bo wiem, że takie peklowane
> potem pieczone sa bardzo dobre- -moja mama tak robila.
> Dodam, że jedyna forma przetwarzania tego to piekarnik, więc jakiekolwiek
> wedzenie czy cos w tym rodzaju odpada. Bede wdzięczna za przepisy.
> Z gory dziekuje
> Monika

Kiełbasa w słojach wecka - przyrządzasz mięso jak na kiełbasę, nakładasz do
wecków (inne słoiki nie nadają się), gumka, pokrywka i sprężynka - do
piekarnika - powoli rozgrzewasz, aby słoje nie popękały, do 130°C litrowe
wytrzymujesz przez 60min.
Podobnie pasztety, ale te do twistów 0,2-0,5 litra i gotujesz.
Nie masz racji co do wędzienia, na Allegro bywają wędzarki dla wędkarzy...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-11-20 13:28:26

Temat: Re: Co ze świnki?
Od: "komarek" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Szkoda że zapomniałaś, że mnie możesz spytać.
No ale cóż....

:(


Użytkownik "Monika" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ejs9ht$f17$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
> Kupuję pół świnki (tak jest racjonalnie i chyba zdrowiej:)), bo tak też
> robiła moja mama:), ale poniewaz jej już nie ma - nie mam kogo spytac:(
> Stąd moje pytanie - Jak moge ją zagospodarować. Wiem, że rozdzielam i
> mroże poszczególne kawałki, ale np wiem, że mozna pasztety robić,
> salcesony jakieś (ale bez krwi dla mnie), można piec uprzednio
> upeklowawszy i tu prośba o przepisy i pomysły. Bo wiem, że takie peklowane
> potem pieczone sa bardzo dobre- -moja mama tak robila.
> Dodam, że jedyna forma przetwarzania tego to piekarnik, więc jakiekolwiek
> wedzenie czy cos w tym rodzaju odpada. Bede wdzięczna za przepisy.
> Z gory dziekuje
> Monika
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-11-20 13:37:12

Temat: Re: Co ze świnki?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Monika" <m...@p...onet.pl> wrote in message
news:ejs9ht$f17$1@nemesis.news.tpi.pl...

http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/418176;jsess
ionid=70731017B0B663F6BDC1C43FC48B7328.LB1
http://www.allegro.pl/item141370758_vol_wedzenie_mie
sa_kielbas_i_ryb_nowa_mul.html
dużo tego - wpisz hasło >wędzenie<
Na Allegro:
książka "Domowe wyroby mięsne:

wędzarka:
http://www.allegro.pl/item142836795_wedzarka_turysty
czna.html
http://www.allegro.pl/item143244906_wedzarka_wedzark
o_grill_behr_niemcy_stal_nierdz.html


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-11-20 14:03:20

Temat: Re: Co ze świnki?
Od: "Andrzej" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "komarek" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ejsait$3eo$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam
> Szkoda że zapomniałaś, że mnie możesz spytać.
> No ale cóż....
>
> :(

a ty odpowiadaj pod cytatami
az

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-11-20 18:21:50

Temat: Re: Co ze świnki?
Od: "lotaria" <l...@g...com> szukaj wiadomości tego autora


Monika napisał(a):
> Witam
> Kupuję pół świnki (tak jest racjonalnie i chyba zdrowiej:)), bo tak też
> robiła moja mama:), ale poniewaz jej już nie ma - nie mam kogo spytac:( Stąd
> moje pytanie - Jak moge ją zagospodarować. Wiem, że rozdzielam i mroże
> poszczególne kawałki, ale np wiem, że mozna pasztety robić, salcesony jakieś
> (ale bez krwi dla mnie), można piec uprzednio upeklowawszy i tu prośba o
> przepisy i pomysły. Bo wiem, że takie peklowane potem pieczone sa bardzo
> dobre- -moja mama tak robila.
> Dodam, że jedyna forma przetwarzania tego to piekarnik, więc jakiekolwiek
> wedzenie czy cos w tym rodzaju odpada. Bede wdzięczna za przepisy.
> Z gory dziekuje
> Monika

Jak bez krwi to kaszanka odpada;P jakiś pasztet możesz zrobić,
troszkę boczusia, kawałki mięska niezbyt chudego bo pasztet nie
może być suchy, kawałek wątróbki do tego. przyprawy itd a z
mięska to najpierw w solankę, potem w przyprawy i pieczenie , no
najlepsze jest wędzone ale jak się nie da ...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-11-21 06:34:07

Temat: Re: Co ze świnki?
Od: "komarek" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

a ja nie odpowiadam tobie
mk


Użytkownik "Andrzej" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ejscj7$ut4$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "komarek" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:ejsait$3eo$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Witam
>> Szkoda że zapomniałaś, że mnie możesz spytać.
>> No ale cóż....
>>
>> :(
>
> a ty odpowiadaj pod cytatami
> az


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2006-11-21 07:18:39

Temat: Re: Co ze świnki?
Od: "Andrzej" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "komarek" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:eju6m3$59c$1@atlantis.news.tpi.pl...
>a ja nie odpowiadam tobie
> mk
>
>
> Użytkownik "Andrzej" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:ejscj7$ut4$1@news.onet.pl...
>>
>> Użytkownik "komarek" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>> news:ejsait$3eo$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>> Witam
>>> Szkoda że zapomniałaś, że mnie możesz spytać.
>>> No ale cóż....
>>>
>>> :(
>>
>> a ty odpowiadaj pod cytatami
>> az

odpowiadasz wszystkim uczestnikom grupy, wiec zastosuj sie do regul
panujacych w necie, jezeli Ci to nie odpowiada to zawsze mozesz z rezygnowac
z uczestnictwa na grupie ;)

az

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2006-11-21 08:05:37

Temat: Re: Co ze świnki?
Od: "Joanna" <j...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Nie szkoda Ci tego zwierzaka?

Użytkownik "lotaria" <l...@g...com> napisał w wiadomości
news:1164046910.481902.140670@h54g2000cwb.googlegrou
ps.com...

Monika napisał(a):
> Witam
> Kupuję pół świnki (tak jest racjonalnie i chyba zdrowiej:)), bo tak też
> robiła moja mama:), ale poniewaz jej już nie ma - nie mam kogo spytac:(
Stąd
> moje pytanie - Jak moge ją zagospodarować. Wiem, że rozdzielam i mroże
> poszczególne kawałki, ale np wiem, że mozna pasztety robić, salcesony
jakieś
> (ale bez krwi dla mnie), można piec uprzednio upeklowawszy i tu prośba o
> przepisy i pomysły. Bo wiem, że takie peklowane potem pieczone sa bardzo
> dobre- -moja mama tak robila.
> Dodam, że jedyna forma przetwarzania tego to piekarnik, więc jakiekolwiek
> wedzenie czy cos w tym rodzaju odpada. Bede wdzięczna za przepisy.
> Z gory dziekuje
> Monika

Jak bez krwi to kaszanka odpada;P jakiś pasztet możesz zrobić,
troszkę boczusia, kawałki mięska niezbyt chudego bo pasztet nie
może być suchy, kawałek wątróbki do tego. przyprawy itd a z
mięska to najpierw w solankę, potem w przyprawy i pieczenie , no
najlepsze jest wędzone ale jak się nie da ...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2006-11-21 09:01:52

Temat: Re: Co ze świnki?
Od: "komarek" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Andrzej" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:eju98f$l52$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "komarek" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:eju6m3$59c$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>a ja nie odpowiadam tobie
>> mk
>>
>>
>> Użytkownik "Andrzej" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>> news:ejscj7$ut4$1@news.onet.pl...
>>>
>>> Użytkownik "komarek" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>>> news:ejsait$3eo$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>>> Witam
>>>> Szkoda że zapomniałaś, że mnie możesz spytać.
>>>> No ale cóż....
>>>>
>>>> :(
>>>
>>> a ty odpowiadaj pod cytatami
>>> az
>
> odpowiadasz wszystkim uczestnikom grupy, wiec zastosuj sie do regul
> panujacych w necie, jezeli Ci to nie odpowiada to zawsze mozesz z
> rezygnowac z uczestnictwa na grupie ;)
>
> az
odpowiadam nie wszystkim tylko jednej osobie, i nikt inny nie ma nic przeciw
temu tylko Ty.
Jeżeli Tobie nie odpowiadają "reguły" to możesz zrezygnować z czytania
grupy.
mk


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 ... 5


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

K U P A Z...
Co z sera topionego ?
Wino wlasnej produkcji
OD...
Gdzie dobre mieso Warszawa (Ursynow)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »