Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Cos dobrego z cukinii?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Cos dobrego z cukinii?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-08-02 20:05:27

Temat: Re: Cos dobrego z cukinii?
Od: b...@d...com.pl (Herbatka) szukaj wiadomości tego autora


----- Original Message -----
From: fghfgh <a...@p...onet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Thursday, August 02, 2001 1:02 PM
Subject: Re: Cos dobrego z cukinii?


>
>
> Krystyna Chiger wrote:
>
> >
> > Bazylia?
> >
> > Krycha
>
> A wiesz , ze masz racje-powinno pasowac jak ulal :)
> dzieki
> agi
Pasuje, pasuje - wyprobowane nie raz. Ja robie sobie latem taka zapiekanke:
makaron penne gotuje na bardzo al dente, wysypuje do formy zarodopornej lub
metalowej natluszczonej oliwa z oliwek. Na to klade drobno posiekane, surowe
pomidory, doprawione mocno surowym, zmiazdzonym czosnkiem, pieprzem i
oregano i troche sola. Na to klade pokrojona w plasterki cukinie osmazona na
oliwie z oliwek z dodatkiem bazylii wlasnie. A to wszystko pokrywam warstwa
dosc gestego beszamelu i wstawiam na okolo 20-25 minut do piekarnika
nagrzanego do 200 stopni. Sprawdzam organoleptycznie co jakis czas.
Zapiekanka jest dobra gdy makaron jest mieciuski. (kolejnosc skladnikow jest
wazna - makaron na dnie, zeby sok wyplywajacy z pomidorow go nawilzal i
zmiekczal).
Herbatka

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-08-03 07:31:14

Temat: Re: Cos dobrego z cukinii?
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Herbatka wrote:

> Ja robie sobie latem taka zapiekanke:
> makaron penne gotuje na bardzo al dente, wysypuje do formy zarodopornej lub
> metalowej natluszczonej oliwa z oliwek. Na to klade drobno posiekane, surowe
> pomidory, doprawione mocno surowym, zmiazdzonym czosnkiem, pieprzem i
> oregano i troche sola. Na to klade pokrojona w plasterki cukinie osmazona na
> oliwie z oliwek z dodatkiem bazylii wlasnie. A to wszystko pokrywam warstwa
> dosc gestego beszamelu i wstawiam na okolo 20-25 minut do piekarnika
> nagrzanego do 200 stopni. Sprawdzam organoleptycznie co jakis czas.
> Zapiekanka jest dobra gdy makaron jest mieciuski. (kolejnosc skladnikow jest
> wazna - makaron na dnie, zeby sok wyplywajacy z pomidorow go nawilzal i
> zmiekczal).
> Herbatka
>

Brzmi smakowicie-chetnie wypróbuje :)
pzdr
agi

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 3 . [ 4 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kabaczek
Ludzie, cud :o))))
Placki kukurydziane
obiad na 50-lecie malzenstwa
głupie i proste pytanie w sprawie ciast

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »