Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia "Crestione"

Grupy

Szukaj w grupach

 

"Crestione"

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-21 12:00:58

Temat: "Crestione"
Od: Jakubek <j...@...lodz.pl> szukaj wiadomości tego autora

Niedawno podczas odwiedzin we Włoszech jadłem coś o nzwie brzmiącej
"Kreszcioni" lub jakoś podobnie. Przypominało to ruski pierog, tyle
tylko że mozna bylło wybrac sobie nadzienie, a cisto było podobne do
pizzy. Całość była smażona na blasze. Może ktoś zna przepis na ten
rodzaj ciasta lub na któryś z farszów. Ja jadłem bakłażany z
pomidorami i mozzarellą. Rewelacja!!
Witek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-09-21 12:21:47

Temat: Re: "Crestione"
Od: "Adam 'Rolek' Rolbiecki" <a...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Jakubek" <j...@...lodz.pl> napisał w wiadomości
news:9ofa63$5jr$1@kujawiak.man.lodz.pl...
> Niedawno podczas odwiedzin we Włoszech jadłem coś o nzwie brzmiącej
> "Kreszcioni" lub jakoś podobnie.

A może Calzone?

>Przypominało to ruski pierog, tyle
> tylko że mozna bylło wybrac sobie nadzienie, a cisto było podobne do
> pizzy.

No właśnie - ciasto na pizze.

>Całość była smażona na blasze. Może ktoś zna przepis na ten
> rodzaj ciasta lub na któryś z farszów. Ja jadłem bakłażany z
> pomidorami i mozzarellą. Rewelacja!!


Właściwie to odpowiedziałeś sam na swoje pytanie ;)))
Ciasto jak na pizze, składasz w pieroga, a do środka to co na pizze,
czyli warzywa, owoce, mięsko, sos itp. Oczywista nie wsio na raz, ale
lub.

--
Pozdrawiam,
Adam 'Rolek' Rolbiecki


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-21 13:29:37

Temat: Re: "Crestione"
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

moze Calzone - pizzowy pierog

Krysia


>Niedawno podczas odwiedzin we W?oszech jad?em co? o nzwie brzmi?cej
>"Kreszcioni" lub jako? podobnie. Przypomina?o to ruski pierog, tyle
>tylko ?e mozna byl?o wybrac sobie nadzienie, a cisto by?o podobne do
>pizzy. Ca?o?? by?a sma?ona na blasze. Mo?e kto? zna przepis na ten
>rodzaj ciasta lub na który? z farszów. Ja jad?em bak?a?any z
>pomidorami i mozzarell?. Rewelacja!!
>Witek

K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-21 18:47:32

Temat: Re: "Crestione"
Od: <s...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Zgadza sie to nie calezone, a pyszne "kreszoni" istnieje ono tez w wersji
niezlozonego placka czyli piadina. Niestety nie znam dokladnego przepisu na to
cudo, znajomy wloch powiedzial mi tylko ze daje sie make, sol, olej i wode -
zagniata to wszystko a potem na blache.
Sama nigdy nie probowalam tego zrobic w domu, ale ile razy jestem we Wloszech
to jem to bardzo namietnie :)
Polecam zwalszcza z rukola i mozarella, zreszta ze wszystkim jest pycha
Pozdrawiam
Marta

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-24 17:10:26

Temat: Re: "Crestione"
Od: "Kasia L." <l...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <s...@i...pl> napisał w wiadomości
news:1fe0.00000000.3bab8b44@newsgate.onet.pl...
> Zgadza sie to nie calezone, a pyszne "kreszoni" istnieje ono tez w wersji
> niezlozonego placka czyli piadina.


No raczej nie. Crescione jest z nie wyrosnietego ciasta drozdzowego a
piadina jest z maki i smalcu lub oliwy. Niestety nie znam przepisu na
crescione.:-(

Kasia L.




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Curacao
Czubryca
kanie
desery i ciasta
kuchnia kreteńska - część 1

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »