| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-21 12:00:58
Temat: "Crestione"Niedawno podczas odwiedzin we Włoszech jadłem coś o nzwie brzmiącej
"Kreszcioni" lub jakoś podobnie. Przypominało to ruski pierog, tyle
tylko że mozna bylło wybrac sobie nadzienie, a cisto było podobne do
pizzy. Całość była smażona na blasze. Może ktoś zna przepis na ten
rodzaj ciasta lub na któryś z farszów. Ja jadłem bakłażany z
pomidorami i mozzarellą. Rewelacja!!
Witek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-21 12:21:47
Temat: Re: "Crestione"Użytkownik "Jakubek" <j...@...lodz.pl> napisał w wiadomości
news:9ofa63$5jr$1@kujawiak.man.lodz.pl...
> Niedawno podczas odwiedzin we Włoszech jadłem coś o nzwie brzmiącej
> "Kreszcioni" lub jakoś podobnie.
A może Calzone?
>Przypominało to ruski pierog, tyle
> tylko że mozna bylło wybrac sobie nadzienie, a cisto było podobne do
> pizzy.
No właśnie - ciasto na pizze.
>Całość była smażona na blasze. Może ktoś zna przepis na ten
> rodzaj ciasta lub na któryś z farszów. Ja jadłem bakłażany z
> pomidorami i mozzarellą. Rewelacja!!
Właściwie to odpowiedziałeś sam na swoje pytanie ;)))
Ciasto jak na pizze, składasz w pieroga, a do środka to co na pizze,
czyli warzywa, owoce, mięsko, sos itp. Oczywista nie wsio na raz, ale
lub.
--
Pozdrawiam,
Adam 'Rolek' Rolbiecki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-21 13:29:37
Temat: Re: "Crestione"moze Calzone - pizzowy pierog
Krysia
>Niedawno podczas odwiedzin we W?oszech jad?em co? o nzwie brzmi?cej
>"Kreszcioni" lub jako? podobnie. Przypomina?o to ruski pierog, tyle
>tylko ?e mozna byl?o wybrac sobie nadzienie, a cisto by?o podobne do
>pizzy. Ca?o?? by?a sma?ona na blasze. Mo?e kto? zna przepis na ten
>rodzaj ciasta lub na który? z farszów. Ja jad?em bak?a?any z
>pomidorami i mozzarell?. Rewelacja!!
>Witek
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-21 18:47:32
Temat: Re: "Crestione"Zgadza sie to nie calezone, a pyszne "kreszoni" istnieje ono tez w wersji
niezlozonego placka czyli piadina. Niestety nie znam dokladnego przepisu na to
cudo, znajomy wloch powiedzial mi tylko ze daje sie make, sol, olej i wode -
zagniata to wszystko a potem na blache.
Sama nigdy nie probowalam tego zrobic w domu, ale ile razy jestem we Wloszech
to jem to bardzo namietnie :)
Polecam zwalszcza z rukola i mozarella, zreszta ze wszystkim jest pycha
Pozdrawiam
Marta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-24 17:10:26
Temat: Re: "Crestione"
Użytkownik <s...@i...pl> napisał w wiadomości
news:1fe0.00000000.3bab8b44@newsgate.onet.pl...
> Zgadza sie to nie calezone, a pyszne "kreszoni" istnieje ono tez w wersji
> niezlozonego placka czyli piadina.
No raczej nie. Crescione jest z nie wyrosnietego ciasta drozdzowego a
piadina jest z maki i smalcu lub oliwy. Niestety nie znam przepisu na
crescione.:-(
Kasia L.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |