| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-06 11:45:21
Temat: Danie z jesiotra ?Witam wszystkich
Czy ktoś przyrządzał kiedyś jesiotra ?
Jeśli tak, to jak podana ta ryba jest najlepsza ?
Dzięki z wskazówki.
Pozdro
MacRog
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-06 17:51:44
Temat: Re: Danie z jesiotra ? Wprawdzie jesiotra jeszcze nigdy nie robiłam, ale jeśli byś potrzebował
parę przepisów, to mam parę takowych (zupa z jesiotra; zapiekany z
pieczarkami; smażony; szaszłyk; pieczony; zapiekanka; w galarecie).
Wszystkie przepisy są z ksiażki Tadeusza Barowicza "Ryby w kuchni".
Zdaniem mojego męża (wędkarza) najlepsza ryba to ryba smażona.
Pozdrawiam z Wałcza
Ania
"MacRog" <m...@s...zsk.p.lodz.pl> wrote in message
news:a3r529$f5i$1@kujawiak.man.lodz.pl...
> Witam wszystkich
> Czy ktoś przyrządzał kiedyś jesiotra ?
> Jeśli tak, to jak podana ta ryba jest najlepsza ?
>
> Dzięki z wskazówki.
>
> Pozdro
> MacRog
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-07 13:44:58
Temat: Re: Danie z jesiotra ?
1. jadlem potrawe z jesiotra jest to bardzo pyszna
ryba bez grama osci - najpierw trzeba rybe sparzyc
/polac obwicie wrzatkiem/ i nadciac lekko wokol ogona
- sciagnac skure i ciagnac za ogon usynac kregoslup
/taki bialy jak by gumowy waz/
2. moja zona przygotowala rybe zapiekana w smietanie
z pieczarkami i cwiartkami jajek, wszystko posypane
zielona pietruszka - nie znam dokladnie przepisu ale
chyba robi sie to tak: kawalki ryby obtoczyc w mace i
chwile podsamzyc, przelozyc do brytwanki i polac
pieczarkami /podsazonymi/ z smmietana, oblozyc
cwiartkami gotowanych jajek, przykryc i zapiekac, na
koniec posypac zielona pietruszka - wczesniej na
pewno trzeba dodac jakis przypraw - dokladny przepis
mam w domu i dala mi go osoba u ktorej kupowalem
ryby.
Jesiotr to bardzo smaczna ryba i bardzo ja polecam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |