Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Danie z jesiotra ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Danie z jesiotra ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-02-06 11:45:21

Temat: Danie z jesiotra ?
Od: "MacRog" <m...@s...zsk.p.lodz.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam wszystkich
Czy ktoś przyrządzał kiedyś jesiotra ?
Jeśli tak, to jak podana ta ryba jest najlepsza ?

Dzięki z wskazówki.

Pozdro
MacRog



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-02-06 17:51:44

Temat: Re: Danie z jesiotra ?
Od: "domańczak" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wprawdzie jesiotra jeszcze nigdy nie robiłam, ale jeśli byś potrzebował
parę przepisów, to mam parę takowych (zupa z jesiotra; zapiekany z
pieczarkami; smażony; szaszłyk; pieczony; zapiekanka; w galarecie).
Wszystkie przepisy są z ksiażki Tadeusza Barowicza "Ryby w kuchni".
Zdaniem mojego męża (wędkarza) najlepsza ryba to ryba smażona.

Pozdrawiam z Wałcza
Ania

"MacRog" <m...@s...zsk.p.lodz.pl> wrote in message
news:a3r529$f5i$1@kujawiak.man.lodz.pl...
> Witam wszystkich
> Czy ktoś przyrządzał kiedyś jesiotra ?
> Jeśli tak, to jak podana ta ryba jest najlepsza ?
>
> Dzięki z wskazówki.
>
> Pozdro
> MacRog
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-07 13:44:58

Temat: Re: Danie z jesiotra ?
Od: kw <k...@a...wbc.lublin.pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


1. jadlem potrawe z jesiotra jest to bardzo pyszna
ryba bez grama osci - najpierw trzeba rybe sparzyc
/polac obwicie wrzatkiem/ i nadciac lekko wokol ogona
- sciagnac skure i ciagnac za ogon usynac kregoslup
/taki bialy jak by gumowy waz/
2. moja zona przygotowala rybe zapiekana w smietanie
z pieczarkami i cwiartkami jajek, wszystko posypane
zielona pietruszka - nie znam dokladnie przepisu ale
chyba robi sie to tak: kawalki ryby obtoczyc w mace i
chwile podsamzyc, przelozyc do brytwanki i polac
pieczarkami /podsazonymi/ z smmietana, oblozyc
cwiartkami gotowanych jajek, przykryc i zapiekac, na
koniec posypac zielona pietruszka - wczesniej na
pewno trzeba dodac jakis przypraw - dokladny przepis
mam w domu i dala mi go osoba u ktorej kupowalem
ryby.

Jesiotr to bardzo smaczna ryba i bardzo ja polecam

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

przekąski
Przysłowia kulinarne
jaki jest dobry przepis na pączki
W czym smażyć pączki?
paczki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »