« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-06 12:19:47
Temat: Do znawców i miłośników czekolady :))Mam nadzieję, ze ostatatnio nie było takiego tematu, trochę zaniedbałam
śledzenie grupy...
Dzisiaj postanowiłam kupić czekoladę w celu zrobienia polewy do urodzinowego
tortu mojego męża i przy okazji poczytałam sobie skład różnych czekolad. Z
pewnym zaskoczeniem odkryłam, że prawie wszystkie mają w swoim składzie "
śladowe ilości orzechów", nie mówiąc o mlecznej Wedla, która po prostu
zawierała miazgę z orzechów laskowych. Czy ma to na celu podniesienie
walorów smakowych czekolad, w których kakao stanowi koło 20 paru procent
zawartości? Czy są to jakieś resztki powstałe przy produkcji czekolady?
Pozdrawiam - Ula
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-06 13:00:48
Temat: Re: Do znawców i miłośników czekolady :))Użytkownik "Ula Dynowska" <u...@a...net> napisał w wiadomości
news:a3r6o8$25vi$1@pingwin.acn.pl...
> Dzisiaj postanowiłam kupić czekoladę w celu zrobienia polewy do
urodzinowego
> tortu mojego męża i przy okazji poczytałam sobie skład różnych czekolad. Z
> pewnym zaskoczeniem odkryłam, że prawie wszystkie mają w swoim składzie "
> śladowe ilości orzechów", nie mówiąc o mlecznej Wedla, która po prostu
...
Orzechy sa dodawane w celu zmniejszenia ilosci czekolady w czekoladzie!
Precz z czekoladowymi wypelniaczami! Precz! Precz! Precz!
Jader
Ludowy Front Walki o Czystosc Czekoladowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-06 13:20:02
Temat: Re: Do znawców i miłośników czekolady :))> Dzisiaj postanowiłam kupić czekoladę w celu zrobienia polewy do urodzinowego
> tortu mojego męża i przy okazji poczytałam sobie skład różnych czekolad. Z
> pewnym zaskoczeniem odkryłam, że prawie wszystkie mają w swoim składzie "
> śladowe ilości orzechów", nie mówiąc o mlecznej Wedla, która po prostu
> zawierała miazgę z orzechów laskowych. Czy ma to na celu podniesienie
> walorów smakowych czekolad, w których kakao stanowi koło 20 paru procent
> zawartości? Czy są to jakieś resztki powstałe przy produkcji czekolady?
Orzechy sa pozostaloscia z produkcji innej czekolady. Wyjasnial to
kiedys Janusz Wiess w RadiuZet w programie "Dzwonie do pana w bardzo
nietypowej sprawie". Dzwonil do producenta i wyjasniali to na antenie.
Jest to napisane bo ponoc uczulenia na orzechy sa czeste i moga
wyrzadzac duzo szkody uczulonemu.
Oczywiscie nasuwa sie pytanie, ktore zadal Wiess: "Czy gdybyscie na tej
samej linii produkcyjnej robili kalosze, to w batonikach byly sladowe
ilosci gumy" ??? :))) Nie pamietam jak sie producent tlumaczyl z
"niedokladnego czyszczenia" linii produkcyjnej.
Pawel
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-07 14:09:36
Temat: Re: Do znawców i miłośników czekolady :))Użytkownik "Pawel Hadam" <P...@c...pl> napisał w wiadomości
news:3C612D82.1000BBFA@comarch.pl...
> Orzechy sa pozostaloscia z produkcji innej czekolady.
(...)
> Nie pamietam jak sie producent tlumaczyl z
> "niedokladnego czyszczenia" linii produkcyjnej.
Po prostu oszczedzaja na dobrych pompach, ktore mozna calkowicie i
szybko oczyscic. (vide moj adres)
:-) Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-07 17:09:52
Temat: Re: Do znawców i miłośników czekolady :))Cze;)
Może to właśnie dzięki tym resztkom czekolada im się zsiada;o) ???
Moja domowa nijak nie może...
Kamila K. / stonsik
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |