| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-01-03 16:18:35
Temat: DrożdzeWitam serdecznie
Zwracam sie do Was z pytaniem co ta sa drozdze prasowane, bo taka nazwa mi
figuruje w przepisie na chleb.
Czy sa to drozdze suszone czy świeże?
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-01-03 17:38:57
Temat: Re: DrożdzeAlicja napisał(a):
> Witam serdecznie
> Zwracam sie do Was z pytaniem co ta sa drozdze prasowane, bo taka nazwa mi
> figuruje w przepisie na chleb.
> Czy sa to drozdze suszone czy świeże?
Małymi literkami jest pewnie napisane: piekarskie.
:-)
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-01-03 17:42:00
Temat: Re: Drożdze>
> Małymi literkami jest pewnie napisane: piekarskie.
> :-)
Hmm, to teraz mam jeszcze wiekszą zagadkę, bo tam nie ma nic o drożdzach
piekarskich jest tylko napisane: drożdze prasowane -1 opakowanie:-)).
Mam w domu drozdze suszone i drożdze świeże, które z nich mam dodać zeby
było dobrze?
Piekarskie, prasowane, swieże, suszone mam juz mętlik w głowie;-))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-01-03 18:11:36
Temat: Re: DrożdzeAlicja napisał(a):
>>Małymi literkami jest pewnie napisane: piekarskie.
>>:-)
>
>
> Hmm, to teraz mam jeszcze wiekszą zagadkę, bo tam nie ma nic o drożdzach
> piekarskich jest tylko napisane: drożdze prasowane -1 opakowanie:-)).
> Mam w domu drozdze suszone i drożdze świeże, które z nich mam dodać zeby
> było dobrze?
> Piekarskie, prasowane, swieże, suszone mam juz mętlik w głowie;-))
Bywają w sprzedaży drożdże piwne i piekarskie. Te drugie częściej, są
świeże i najczęściej prasowane oraz wycinane w kostki a czasami suszone.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-01-03 18:14:49
Temat: Re: DrożdzeUżytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dpeeoq$7ah$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Bywają w sprzedaży drożdże piwne i piekarskie. Te drugie częściej, są
> świeże i najczęściej prasowane oraz wycinane w kostki a czasami suszone.
> pozdr. Jerzy
Jeszcze są drożdże winiarskie i to też w kilku rodzajach :)
--
luckass
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-01-03 18:34:44
Temat: Re: Drożdzeluckass napisał(a):
> Jeszcze są drożdże winiarskie i to też w kilku rodzajach :)
Przyznam się iz takowych do pieczenia nie stosowałem.
:-)
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-01-03 20:28:53
Temat: Re: Drożdze> >
> > Małymi literkami jest pewnie napisane: piekarskie.
> > :-)
>
> Hmm, to teraz mam jeszcze wiekszą zagadkę, bo tam nie ma nic o drożdzach
> piekarskich jest tylko napisane: drożdze prasowane -1 opakowanie:-)).
> Mam w domu drozdze suszone i drożdze świeże, które z nich mam dodać zeby
> było dobrze?
> Piekarskie, prasowane, swieże, suszone mam juz mętlik w głowie;-))
>
>
Do chleba to nie wiem. Ale do tego co ja robię to na 6 kilo cukru dodaję 8
takich małych paczek, takich miękkich. Zawsze działa. Tomek
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-01-03 21:53:52
Temat: Re: Drożdze
Użytkownik "Alicja" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dpe91d$qd1$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam serdecznie
> Zwracam sie do Was z pytaniem co ta sa drozdze prasowane, bo taka nazwa
> mi
> figuruje w przepisie na chleb.
> Czy sa to drozdze suszone czy świeże?
To są drożdże świeże. Suszne to te w proszku.
Dawkuj ostrożnie - lepiej za mało, niż za dużo bo chleb klapnie.
Pozdrawiam,
WK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |