Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Drożdze

Grupy

Szukaj w grupach

 

Drożdze

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 8


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-01-03 16:18:35

Temat: Drożdze
Od: "Alicja" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam serdecznie
Zwracam sie do Was z pytaniem co ta sa drozdze prasowane, bo taka nazwa mi
figuruje w przepisie na chleb.
Czy sa to drozdze suszone czy świeże?

Pozdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-01-03 17:38:57

Temat: Re: Drożdze
Od: JerzyN <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Alicja napisał(a):
> Witam serdecznie
> Zwracam sie do Was z pytaniem co ta sa drozdze prasowane, bo taka nazwa mi
> figuruje w przepisie na chleb.
> Czy sa to drozdze suszone czy świeże?

Małymi literkami jest pewnie napisane: piekarskie.
:-)
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-01-03 17:42:00

Temat: Re: Drożdze
Od: "Alicja" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
> Małymi literkami jest pewnie napisane: piekarskie.
> :-)

Hmm, to teraz mam jeszcze wiekszą zagadkę, bo tam nie ma nic o drożdzach
piekarskich jest tylko napisane: drożdze prasowane -1 opakowanie:-)).
Mam w domu drozdze suszone i drożdze świeże, które z nich mam dodać zeby
było dobrze?
Piekarskie, prasowane, swieże, suszone mam juz mętlik w głowie;-))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-01-03 18:11:36

Temat: Re: Drożdze
Od: JerzyN <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Alicja napisał(a):
>>Małymi literkami jest pewnie napisane: piekarskie.
>>:-)
>
>
> Hmm, to teraz mam jeszcze wiekszą zagadkę, bo tam nie ma nic o drożdzach
> piekarskich jest tylko napisane: drożdze prasowane -1 opakowanie:-)).
> Mam w domu drozdze suszone i drożdze świeże, które z nich mam dodać zeby
> było dobrze?
> Piekarskie, prasowane, swieże, suszone mam juz mętlik w głowie;-))

Bywają w sprzedaży drożdże piwne i piekarskie. Te drugie częściej, są
świeże i najczęściej prasowane oraz wycinane w kostki a czasami suszone.
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-01-03 18:14:49

Temat: Re: Drożdze
Od: "luckass" <l...@Z...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dpeeoq$7ah$1@atlantis.news.tpi.pl...

> Bywają w sprzedaży drożdże piwne i piekarskie. Te drugie częściej, są
> świeże i najczęściej prasowane oraz wycinane w kostki a czasami suszone.
> pozdr. Jerzy

Jeszcze są drożdże winiarskie i to też w kilku rodzajach :)

--
luckass


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-01-03 18:34:44

Temat: Re: Drożdze
Od: JerzyN <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

luckass napisał(a):
> Jeszcze są drożdże winiarskie i to też w kilku rodzajach :)

Przyznam się iz takowych do pieczenia nie stosowałem.
:-)
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-01-03 20:28:53

Temat: Re: Drożdze
Od: "Tomek" <k...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> >
> > Małymi literkami jest pewnie napisane: piekarskie.
> > :-)
>
> Hmm, to teraz mam jeszcze wiekszą zagadkę, bo tam nie ma nic o drożdzach
> piekarskich jest tylko napisane: drożdze prasowane -1 opakowanie:-)).
> Mam w domu drozdze suszone i drożdze świeże, które z nich mam dodać zeby
> było dobrze?
> Piekarskie, prasowane, swieże, suszone mam juz mętlik w głowie;-))
>
>
Do chleba to nie wiem. Ale do tego co ja robię to na 6 kilo cukru dodaję 8
takich małych paczek, takich miękkich. Zawsze działa. Tomek

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2006-01-03 21:53:52

Temat: Re: Drożdze
Od: "WMK" <4...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Alicja" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dpe91d$qd1$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam serdecznie
> Zwracam sie do Was z pytaniem co ta sa drozdze prasowane, bo taka nazwa
> mi
> figuruje w przepisie na chleb.
> Czy sa to drozdze suszone czy świeże?

To są drożdże świeże. Suszne to te w proszku.
Dawkuj ostrożnie - lepiej za mało, niż za dużo bo chleb klapnie.
Pozdrawiam,
WK


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Zupa nadobna.
okap - na jakij wysokości od blatu
Pieczarki marynowane
do odgrzania
Pizza, włoska kuchnia ....

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »