« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-14 10:03:47
Temat: Duży indykWitam.
Mam dużego (7 kg) indyka na Wielkanoc. Chciał bym go upiec w całości,
najlepiej z oryginalnym nadzieniem (piekarnik gazowy). Fajnie by było gdyby
po upieczeniu nie był zbyt suchy. Jak długo (mniej więcej) powinienem go
piec i w jakiej temp. Czym nadziać. Do tej pory piekłem znacznie mniejsze
indorki (do 3 kg) więc jestem w kropce.
Proszę o przepisy.
--
___________________________________________
Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.
Pozdrawiam
.Rafał
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-14 10:50:05
Temat: Re: Duży indyk> Mam dużego (7 kg) indyka na Wielkanoc. Chciał bym go upiec w całości,
> najlepiej z oryginalnym nadzieniem (piekarnik gazowy). Fajnie by było
gdyby
> po upieczeniu nie był zbyt suchy. Jak długo (mniej więcej) powinienem go
> piec i w jakiej temp. Czym nadziać. Do tej pory piekłem znacznie mniejsze
> indorki (do 3 kg) więc jestem w kropce.
> Proszę o przepisy.
Z doświadczenia wiem że indyk piecze sie 1h = 1 kg + 1 h to u Ciebie jakieś
8 h
i ważne co 30 min, lub 1 h podlewanie tłuszczykiem z pieca
na nadzienie proponuje pieczarki z natką
udanego pichcenia
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |