« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-31 17:30:52
Temat: FAQ 1FAQ
Witamy w grupie pl.rec.kuchnia - najsympatyczniejszej i
najsmaczniejszej grupie internetowej!
Grupa posiada swoja strone internetowa: http://www.kuchenna.host.sk ,
ktorej autorka i gospodynia jest Bozenka z Wilna. Tam dowiesz sie
wszystkiego, co najwazniejsze o historii grupy, poznasz grupowe
przepisy, mozesz obejrzec ga(r)lerie, a takze wskazowki, czego nie
nalezy czynic, bo wzbudza powszechna niechec, a za co moze nawet
spotkac lincz :).
Zanim zapytasz o przepis na: kurczaka KFC, pizze (szczegolnie jak w
Pizza Hut), gofry, tiramisu, golonke, zeberka, bogracz, leczo,
biszkopt, murzynek, racuchy (chociaz racuchy to calkiem inna
historia...), koniecznie zajrzyj na strone:
http://groups.google.com/groups?q=pl.rec.kuchnia
Tam znajdziesz wszystko, czego Ci potrzeba, a nawet wiecej!
Oto metryka naszej grupy, ktora zawdzieczamy Magdalenie Bassett:
pl.rec.kuchnia - Uroki kuchni i rozkosze podniebienia - Grupa
niemoderowana.
Bedziemy rozmawiac jak sobie mozna zrobic cos ciekawego do jedzenia i
picia, co jest godne polecenia a co nie, gdzie mozna zjesc dobrze
(restauracje, bary, fast foody, itp.), gdzie lepiej nie wchodzic zeby
nie skonczyc na toksykologii. Nie bedziemy gadac o "dupie marynie".
Grupa bedzie dla tych ktorych bedzie to interesowac, niekoniecznie
szefow kuchni.... Podobnych grup nie ma...
W grupie zabronione jest przesylanie spamow i jakichkolwiek ogloszen
nie zwiazanych scisle z tematyka grupy.
Warto "dodac do ulubionych" strony naszych grupowiczow:
Strona z przepisami z naszej grupy (i nie tylko):
http://www.kuchnia.3miasto.pl/ a jezeli nie dziala to :
http://www.bytow.pl/kuchnia/index.htm
Wielkie Zarcie - strona Doroty - wkn: http://www.gotowanie.wkl.pl/
Strona Joanny Duszczynskiej: http://jduszczynska.republika.pl/
Dania i Danka, czyli strona Dany: http://www.kuchnia.com.pl/
Gotowanie to sztuka - strona Grzegorza: http://www.mniammniam.pl/
Puszkkka, czyli Puszatkowa Ksiazka Kucharska Kazaly:
http://puszkkka.spinacz.pl/
Strona Misiczki: http://republika.pl/misiczka/
Niepowtarzalna atmosfera jest atutem grupy, ktorego nie zastapia Ci
wszystkie ksiazki kucharskie swiata!
Pozdrawiamy i zyczymy smacznego!
Art(Gruby).
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-03-31 19:32:00
Temat: Odp: FAQ 1> Niepowtarzalna atmosfera jest atutem grupy, ktorego nie zastapia Ci
> wszystkie ksiazki kucharskie swiata!
I tu strzeliles w 10 tkie!!! Tylko zaluje ,ze Magda sie obrazila i.....A tak
naprawde to czemu sie obrazila?Magda!!! pewnie czytasz od czasu do czasu to
Ci powiem ,ze gdybym ja mial sie obrazac to juz wiele razy bym sie
"powiesil" na trojzebie Neptuna na Dlugim Targu w Gdansku.Magda!!! Odezwij
sie!!!
Stanislaw
z Gdanska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-31 20:45:54
Temat: Re: Odp: FAQ 1On Mon, 31 Mar 2003 21:32:00 +0200, "Stanislaw" <t...@g...pl>
wrote:
>> Niepowtarzalna atmosfera jest atutem grupy, ktorego nie zastapia Ci
>> wszystkie ksiazki kucharskie swiata!
>
>I tu strzeliles w 10 tkie!!! Tylko zaluje ,ze Magda sie obrazila i.....A tak
>naprawde to czemu sie obrazila?Magda!!! pewnie czytasz od czasu do czasu to
>Ci powiem ,ze gdybym ja mial sie obrazac to juz wiele razy bym sie
>"powiesil" na trojzebie Neptuna na Dlugim Targu w Gdansku.Magda!!! Odezwij
>sie!!!
>
>Stanislaw
>z Gdanska
>
Tekst nie jest moj - splodzily go grupowiczki (autorki odezwijcie sie)
- ja go jedynie wysylam...co do Magdy to powiedzmy ze zajela sie Ona
dzialalnoscia na polu rolniczym(uprawa lawendy) i nie ma czasu na fiu
-bzdziu z komputerami...
;-))))))
Art(Gruby).
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-01 00:13:47
Temat: Re: Odp: FAQ 1"Obrazic sie" to bardzo dziecinne podejscie do zycia. Ja zrezygnowalam w
udzialu w grupie z powodow legalnych - prosba o poszanowanie praw
autorskich spotkala sie z bardzo negatywnym przyjeciem, co mnie
zniechecilo do uczestnictwa i nadawania przepisow, ktore rozprowadzane
sa po swiecie bez podania autorstwa.
Jesli chodzi o lawende i z nia zwiazane czynnosci, to rzeczywiscie
jestesmy bardzo zajeci. Wkrotce otworzymy sklep internetowy z produktami
lawendowymi jak rowniez przygotowujemy ziemie pod uprawe i walczymy ze
stojaca woda na polu.
Magdalena Bassett
"Art(Gruby)" wrote:
>
> On Mon, 31 Mar 2003 21:32:00 +0200, "Stanislaw" <t...@g...pl>
> wrote:
>
> >> Niepowtarzalna atmosfera jest atutem grupy, ktorego nie zastapia Ci
> >> wszystkie ksiazki kucharskie swiata!
> >
> >I tu strzeliles w 10 tkie!!! Tylko zaluje ,ze Magda sie obrazila i.....A tak
> >naprawde to czemu sie obrazila?Magda!!! pewnie czytasz od czasu do czasu to
> >Ci powiem ,ze gdybym ja mial sie obrazac to juz wiele razy bym sie
> >"powiesil" na trojzebie Neptuna na Dlugim Targu w Gdansku.Magda!!! Odezwij
> >sie!!!
> >
> >Stanislaw
> >z Gdanska
> >
>
> Tekst nie jest moj - splodzily go grupowiczki (autorki odezwijcie sie)
> - ja go jedynie wysylam...co do Magdy to powiedzmy ze zajela sie Ona
> dzialalnoscia na polu rolniczym(uprawa lawendy) i nie ma czasu na fiu
> -bzdziu z komputerami...
> ;-))))))
>
> Art(Gruby).
>
> Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-01 06:30:15
Temat: Re: Odp: a jednak!
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:3E88D9BB.ABC580ED@olypen.com...
>
> Jesli chodzi o lawende i z nia zwiazane czynnosci, to rzeczywiscie
> jestesmy bardzo zajeci. Wkrotce otworzymy sklep internetowy z produktami
> lawendowymi jak rowniez przygotowujemy ziemie pod uprawe i walczymy ze
> stojaca woda na polu.
>
trzymamy kciuki i zyczymy powodzenia i rychlych zarobkow w takim razie!!!
Zagladaj do nas czasami! I moze podrzuc cos smacznego na Wielkanoc :)))
pozdrawiam serdecznie
Dorota Bandzmer
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-01 06:59:06
Temat: Re: Odp: a jednak!Użytkownik Wkn napisał:
> trzymamy kciuki i zyczymy powodzenia i rychlych zarobkow w takim razie!!!
> Zagladaj do nas czasami! I moze podrzuc cos smacznego na Wielkanoc :)))
>
> pozdrawiam serdecznie
> Dorota Bandzmer
>
>
Ja tu sie podpisuje obiema lapkami i niesmialo napisze - moze zostan
znow na dluzej :-)
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-01 07:08:09
Temat: Re: Odp: a jednak!> Użytkownik Wkn napisał:
>
> > trzymamy kciuki i zyczymy powodzenia i rychlych zarobkow w takim razie!!!
> > Zagladaj do nas czasami! I moze podrzuc cos smacznego na Wielkanoc :)))
> >
> > pozdrawiam serdecznie
> > Dorota Bandzmer
> >
> >
> Ja tu sie podpisuje obiema lapkami i niesmialo napisze - moze zostan
> znow na dluzej :-)
Mam taki pomysl: mozna do FAQ grupy dodac uwage o poszanowaniu autorstwa. Moze
dzieki temu uda sie zapobiec bezproduktywnym dyskusjom, czy przepis mozna
kopiowac bez adnotacji, kto jest jego autorem, czy tez nie. Otoz mozna, bo tego
skontrolowac sie nie da, ale jest to nieeleganckie i nie w porzadku wobec
autora. Wiec jezeli grupa opowie sie "za" i bedzie to jasno okreslone w naszym
FAQ, to moze Magda zgodzi sie wrocic?
Co o tym sadzicie?
Pozdrawiam,
Ania
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-01 07:19:24
Temat: Re: Odp: a jednak!
>
> Mam taki pomysl: mozna do FAQ grupy dodac uwage o poszanowaniu autorstwa.
Moze
> dzieki temu uda sie zapobiec bezproduktywnym dyskusjom, czy przepis mozna
> kopiowac bez adnotacji, kto jest jego autorem, czy tez nie. Otoz mozna, bo
tego
> skontrolowac sie nie da, ale jest to nieeleganckie i nie w porzadku wobec
> autora. Wiec jezeli grupa opowie sie "za" i bedzie to jasno okreslone w
naszym
> FAQ, to moze Magda zgodzi sie wrocic?
>
> Co o tym sadzicie?
>
> Pozdrawiam,
> Ania
>
Jestem "za" !
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-01 07:24:30
Temat: Re: Odp: a jednak!
Użytkownik <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:7214.00000037.3e893ad9@newsgate.onet.pl...
> Mam taki pomysl: mozna do FAQ grupy dodac uwage o poszanowaniu autorstwa.
Moze
> dzieki temu uda sie zapobiec bezproduktywnym dyskusjom, czy przepis mozna
> kopiowac bez adnotacji, kto jest jego autorem, czy tez nie.
Ja sie podpisuje. Obiema lapkami.
Margola
--
Z cyklu "Zlote mysli Suitki": <Proponuje Ci margolu sygnaturke, ktora
bedziesz umieszczac pod kazdym swoim postem "Co wolno wojewodzie to nie
tobie smrodzie" Pasuje do Ciebie jak ulal.>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-01 07:30:02
Temat: Re: Odp: a jednak!Użytkownik a...@p...onet.pl napisał:
> Mam taki pomysl: mozna do FAQ grupy dodac uwage o poszanowaniu autorstwa. Moze
> dzieki temu uda sie zapobiec bezproduktywnym dyskusjom, czy przepis mozna
> kopiowac bez adnotacji, kto jest jego autorem, czy tez nie. Otoz mozna, bo tego
> skontrolowac sie nie da, ale jest to nieeleganckie i nie w porzadku wobec
> autora. Wiec jezeli grupa opowie sie "za" i bedzie to jasno okreslone w naszym
> FAQ, to moze Magda zgodzi sie wrocic?
>
> Co o tym sadzicie?
>
> Pozdrawiam,
> Ania
>
Bardzo dobry pomysl. Moze to w jakims stopniu zapobiegnie dyskusja ale
chyba nie uchroni nas od 'piractwa'. Echhh zawsze to jakis krok na przod
:)))) Popieram :)))
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |