« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-10-07 12:41:35
Temat: Farsz do pieczonych pierogów - jakies pomysły?Czy ktoś ma jakiś pomysł na nadzienie pasujące do pieczonych pierogów z
półkruchego ciasta?
Kusi mnie żeby przetestować jakiś farsz do tarty lub quiche'u ale czy uda
się zamknąć pieróg z sosem w środku?
Czy nie "wyjdzie mu to bokiem"?
MarchEwa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-10-07 12:50:01
Temat: Re: Farsz do pieczonych pierogów - jakies pomysły?Dnia Thu, 7 Oct 2004 14:41:35 +0200, Waćpanna lub Waćpan *ET*, w wiadomości
news:<news:ck3di7$rve$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:
> Czy ktoś ma jakiś pomysł na nadzienie pasujące do pieczonych pierogów z
> półkruchego ciasta?
>
> Kusi mnie żeby przetestować jakiś farsz do tarty lub quiche'u ale czy uda
> się zamknąć pieróg z sosem w środku?
> Czy nie "wyjdzie mu to bokiem"?
Ja robię z kapustą i grzybami, oraz ze szpinakiem i czosnkiem (można dodać
na przykład fety albo mozarelli).
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-07 13:18:26
Temat: Re: Farsz do pieczonych pierogów - jakies pomysły?
"ET" <t...@k...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:ck3di7$rve$1@news.onet.pl...
> Czy ktoś ma jakiś pomysł na nadzienie pasujące do pieczonych pierogów z
> półkruchego ciasta?
>
> Kusi mnie żeby przetestować jakiś farsz do tarty lub quiche'u ale czy uda
> się zamknąć pieróg z sosem w środku?
> Czy nie "wyjdzie mu to bokiem"?
>
> MarchEwa
Farsz:mieso mielone z cebula i zielona papryka., sol + pieprz , to
udusic/usmazyc i do francuskiego ciasta zawinac( robie takie poduszki
wyciete kwadraty skladam w trojkat), piec w piekarniku, do tego pasuje
czerwony barszcz.
Smaczego
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-07 13:51:21
Temat: Re: Farsz do pieczonych pierogów - jakies pomysły?
Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:12woksr69cu24$.dlg@czarodziejka.net...
> Dnia Thu, 7 Oct 2004 14:41:35 +0200, Waćpanna lub Waćpan *ET*, w
> wiadomości
> news:<news:ck3di7$rve$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:
>
>> Czy ktoś ma jakiś pomysł na nadzienie pasujące do pieczonych pierogów z
>> półkruchego ciasta?
>>
>> Kusi mnie żeby przetestować jakiś farsz do tarty lub quiche'u ale czy uda
>> się zamknąć pieróg z sosem w środku?
>> Czy nie "wyjdzie mu to bokiem"?
>
> Ja robię z kapustą i grzybami, oraz ze szpinakiem i czosnkiem (można dodać
> na przykład fety albo mozarelli).
> --
> Pozdrawiam, Ti`Ana
> "Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
> choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
Robiłam podobne z z pieczarkami, cebulka i czosnkiem.
Ale szpinak z czosnkiem i fetą brzmi bardzo zachęcająco!
Dzięki
MarchEwa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-07 17:55:30
Temat: Re: Farsz do pieczonych pierogów - jakies pomysły?ET wrote:
> Czy ktoś ma jakiś pomysł na nadzienie pasujące do pieczonych pierogów z
> półkruchego ciasta?
Farsz a'la chińszczyzna. Warzywa pokrojone w słupki, podsmażone z
dodatiem sosu sojowego
i innych "chińskich" przypraw, np. olej sezamowy, świeży imbir (nie za
dużo).
Do smażących się warzyw można dodać kurczaka pokrojonego w kostkę lub
mielone mięso.
Robię samosy z podobnym farszem. Całkiem smaczne wychodzą.
Pozdrawiam
Bea
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-07 21:33:10
Temat: Re: Farsz do pieczonych pierogów - jakies pomysły?Beata Mateuszczyk wrote:
> Robię samosy
U mnie ostatnio tez samosy sa na topie - z farszem z pieczarek i
cebulki, doprawione curry. I barszczyk z duza ilościa czosnku:P
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-08 08:41:00
Temat: Re: Farsz do pieczonych pierogów - jakies pomysły?
Użytkownik "ET" <t...@k...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ck3di7$rve$1@news.onet.pl...
> Czy ktoś ma jakiś pomysł na nadzienie pasujące do pieczonych pierogów z
> półkruchego ciasta?
>
> Kusi mnie żeby przetestować jakiś farsz do tarty lub quiche'u ale czy uda
> się zamknąć pieróg z sosem w środku?
> Czy nie "wyjdzie mu to bokiem"?
jeśli najpierw zalepisz ze sobą jeden bok,robiąc taką jakby "tutkę, to
potem po włożeniu w to nadzienia, w większości przypadków powinno udać Ci
się zalepić resztę (trick polega na robieniu kwadratów z ciasta i składaniu
ich w trójkąty, a nie okręgów, które faktycznie trudno by było zalepić)
Ja lubię samosy z warzywami na maśle (marchew, brokuł, kalafior, ziemniak,
trochę szpinaku ew, groszku uduszone z masłem i napchane do samosów).
Sowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-08 10:40:25
Temat: Re: Farsz do pieczonych pierogów - jakies pomysły?cherokee wrote:
>
> U mnie ostatnio tez samosy sa na topie - z farszem z pieczarek i
> cebulki, doprawione curry. I barszczyk z duza ilościa czosnku:P
>
> cherokee
Ciekawy przykład kuchni fusion. Hinduskie samosy i polski barszczyk.
Musze wypróbować to zestawienie.
Pozdrawiam
Bea
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-08 12:05:34
Temat: Re: Farsz do pieczonych pierogów - jakies pomysły?
Użytkownik "ET" <t...@k...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ck3di7$rve$1@news.onet.pl...
> Czy ktoś ma jakiś pomysł na nadzienie pasujące do pieczonych pierogów z
> półkruchego ciasta?
>
Ostatnio u nas były pierogi z takim farszem:
zielona soczewica rozgotowana, cebula usmażona na złoto, czosnek pokrojony w
plasterki podsmażony, słonecznik uprażony na suchej patelni, jajka na twardo
dość drobno pokrojone.
Wszystko doprawione solą, pieprzem, kolendrą i majerankiem
Pyszne były :-)
Asieńka P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-11 10:49:28
Temat: Re: Farsz do pieczonych pierogów - jakies pomysły?ET:
> Czy ktoś ma jakiś pomysł na nadzienie pasujące do pieczonych pierogów z
> półkruchego ciasta?
Kaszanka lekko przesmażona z cebulą, doprawiona majerankiem. Do gotowanych
pierogów pasuje, do pieczonych powinna też.
Pozdrawiam :)
Evva
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |