| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-07-24 10:07:46
Temat: Re: Fasola szparagowa
> Mam ochotę na fasolkę szparagową. Jak oprócz obtoczenia w tartej bułce
> można ją przyrządzić?
> pozdrawiam
> Andrzej
Hejka.
Ja fasolkę bardzo lubie z boczkiem wędzonym . A robię ją tak. Fasolkę gotuję
w osolonej wodzie , odcedzam.
Na patelnię wrzucam pokrojony w kostkę boczek . Czekam chwilkę aż się
podrumieni ( mozna podlać odrobiną oliwy ) dokładam łyżkę mąki , mieszam i
wrzucam fasolkę . Smażę wszystko maleńką chwilke i gotowe. Pychaaaa. Jak
byłam mała, wybierałam bratu kawałeczki boczku :))).
Pozdrawiam Ania z fasolką.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-07-24 14:28:11
Temat: Re: Fasola szparagowaPatryCCCja wrote:
>
> bez porownania lepsze od "tradycyjnej" fasolki z zasmazka. po prostu nie
> moge przestac rozplywac sie w zachwycie nad smakiem i prostota fasolki z
> sosem sojowym :)
>
Zgadzam się :-). Dzisiaj tak przyrządziłam fasolkę :-). Mąż i ja
zjedliśmy do ostatniej sztuki, a pozostały sos mąż "wykończył" z
ziemniakami ;-).
--
Gosia
wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-24 15:37:53
Temat: Re: Fasola szparagowa
Użytkownik Ania <a...@h...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych napisał:
ahlub8$l5n$...@n...tpi.pl...
>
> > Mam ochotę na fasolkę szparagową. Jak oprócz obtoczenia w tartej bułce
> > można ją przyrządzić?
> > pozdrawiam
> > Andrzej
>
Na stronie restaurants.pl znalazłam bardzo apetyczny przepis
http://www.restaurants.pl/przepisy/warzywa/fasolkasz
paragowa.htm
Pozdrawiam
EWA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-04 13:59:28
Temat: Re: Odp: Fasola szparagowaMon, 22 Jul 2002 23:06:46 +0200, "KaskA" <k...@t...pl> napisal/a:
>a znacie to?
>fasolke ugotowana wrzucic na patelnie z oliwka z oliwek i czosnkiem
>doprawic sola i pieprzem
>osobiscie nie jadlam jeszcze, ale mam fasolke z dzialki i sie przymierzam do
>zrobienia
>przepis od kolezanki
>a moze da sie jeszcze cos dodac do tego?
ja robię podobnie, ale dorzucam do fasolki jeszcze pokrojoną w
paseczki kapustę pekińską, obsmażam je razem na ostrym ogniu, potem
podlewam sosem sojowym (ciemnym, nie grzybowym, tak ze dwie łyżki) i
na końcu obsypuję podprażonym sezamem.
_hmmm_
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-04 21:29:35
Temat: Odp: Odp: Fasola szparagowaooo piekny przepis dziekuje - wyprobuje
kaska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |