Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Fasola z jablkami i rodzynkami

Grupy

Szukaj w grupach

 

Fasola z jablkami i rodzynkami

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-06-20 18:41:19

Temat: Fasola z jablkami i rodzynkami
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora

Fasola z jablkami i rodzynkami
Pol kilograma fasoli przebrac, oplukac, zalac wrzatkiem i doprowadzic do
wrzenia. Przykryc i odstawic, az wystygnie. Odlac cala wode, przelac
fasole na sito, i pod bierzaca woda plukac fasole rekoma, dosc
intensywnie. Powtorzyc cala operacje (zagotowac, ostudzic, wyplukac).
Nastepnie zalac fasole woda, co najmniej podwojnie objetosciowo, i
gotowac na malym ogniu, az miekka. Odlac pozostala wode, pzrelozyc
fasole do glebokiej zapiekanki, dodac:
3 lyzki miodu
garsc rodzynek
2 jablka pokrojone w male kawalki
sol, pieprz, majeranek
1 lyzke sosu sojowego
1 lyzke ketchupu
2 lyzki polskiego octu (3 lyzki amerykanskiego octu)
pol szklanki rosolu lub wody (jak kto wegetarianin)
Wymieszac, zapiec w piecu przez godzine, wymieszac.
Podawac jako dodatek do mies, samo w sobie, lub z ryzem, z salata, albo
z chlebem, mozna posypac tartym serem.
Acha, cale to zagotowywanie i plukanie wydala z fasoli enzymy, ktore
powoduja wzdecie.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: pytanko/OT
Re: pytanko
Re: pytanko
zolty ser
sangria

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »